Jump to content

Letní pneumatiky

Doli

Recommended Posts

Proč platit osvědčenou zančku ? Když nevyzkouším i něco jiného za méně pěněz tak můžu pouze o tom psát že je to šmejt a nakonec to může být dobrá pneu ;-)

většinou se platí pouze značka a né kvalita

Edited by Seda

Je na každém, co si dá nebo nedá na auto, ostatním kolem něj zbývá jen věřit, že dotyčný nešetřil příliš.

A zpět k tématu samotnému, na OII jsem právě objednal CONTI SC5 225/40 R18 92Y s indexem MO - MO rovná se Mercedes, což mne zdaleka tolik nebere jako to, že podle EU značení jsou tyhle pneu s indexem MO co se valivého odporu (spotřeby) týká v kategorii C, bez ní v E.

Ja jsem dneska nazul dopredu novy Hankooky, jsem na ne docela zvedavej, prvnich 100 km na suchy silnici se to tvari velmi zajimave, prijemnejsi jizda nez SportContacty, co sly dozadu. Ale trochu se bojim, aby nemizely moc rychle. Zase cena ale byla jinde...

K tomu Conti je podle mě jediná rozumná konkurence :

Michelin pilot sport.Dost dlouho jsem to řešil a po tom co jsem Conti sjel během 17 tisic km tak jsem objednal Michelinky taky uvidime jak půjdou dolu...

http://www.rezulteo-pneumatiky.cz/pneumatiky-michelin/pneumatiky-pilot-sport-3/cena-255-35-R18-94Y-8456

Já na nich na OII RS mám třeba najeto už 33550 km a když jsem je teď nazouval, dvě jsou na 4,8 mm a dvě na 5,0 mm.

• 2 weeks later...

Včera nazuty Goodyear Efficient Performance v rozměru 225/40 R18 a první dojmy naprosto skvělý. Spotřeba mi opět klesla na původní hodnoty (předchozí Bridgestony cca +1,5L/100 :( ), jsou tiché a pěkně reagují na zatáčení. Co bych jim určitě vytknul, je velmi subtilní ochrana ráfku, která moc funkci plnit nebude.

• 2 months later...
seib: ano, v TP mám 225/40 R18 jako výjimku pro RS, jinak standardně R17. Ale koupil jsem to na kolech s tím rozměrem 245/40 a musím říct, že mi ty jízdní vlastnosti opravdu vyhovují (ani se spotřebou to není o tolik horší, jak by člověk čekal). Spíš mě zajímalo, na čem jezdí lidi tady a co se jim osvědčilo... ^_^

Cuš tak co si koupil a jak spokojenej? Ja letos kupuju ty Dunlopy tak jsem zvědavej. Mam to same auto.

• 2 months later...
  • 1 month later...

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně gum na O2 facelift 18ky. Rozměr je 225/40 r18. Nevím, které bych měl koupit, buď micheliny pilot3, continentálky sport5 nebo pirelky ale nevím jak dál. Ale možná vážně uvažuju o Michelinkách. Continentálky jsem měl sporty2 a vydržely mi jen 2 roky. Tak sám nevím. Děkuju za odpovědi.

Heh v dobe kdy se prezouva na zimni resit nakup letnich...
...no nevim no. Nicmene je to vicemene jedno jake gumy koupis z techto vypsanych. Jsou to premiove gumy ktere jsou mekkci podrzi te v kritickych situacich (samo ze dle moznosti pac fyzikalni zakony plati i pro tank) ale necekej ze na nich budes jezdit 4 roky pokud mas rocni najezd treba 20.000 km...

• 2 weeks later...

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně gum na O2 facelift 18ky. Rozměr je 225/40 r18. Nevím, které bych měl koupit, buď micheliny pilot3, continentálky sport5 nebo pirelky ale nevím jak dál. Ale možná vážně uvažuju o Michelinkách. Continentálky jsem měl sporty2 a vydržely mi jen 2 roky. Tak sám nevím. Děkuju za odpovědi.

Ahoj, ja riesim rovnaku dilemu ako Ty. Teraz mam Dunlop SP sport Maxx GT. S pneu som spokojny, vzdy ma podrzali a do troch rokov boli aj tiche. Teraz dost hucia, trochu im pomohlo zbrusenie hran, ale komfort to nie je. Ako pricinu hluku ( oi aj z tohto fora ) som identifikoval tzn. vyskakane/zubate pneu - drazky po obvode su citelne nepravidelne opotrebovane.

Preto som rozhodnuty pre Pirelli P Zero Roso Assimetrico, ktora v rozmere 225/40/18 stoji 93€. Po obvode nemaju velke plosky, ktore by mohli sposobovat hluk - dufam :) Nemam velky kilometrovy nabeh, preto potrebujem, aby mi pneu nezozrali nervy a zaroven aby ma pri mojom style jazdy podrzali :)

V teste http://www.autozeitung.de/sites/default/files/pdf/2015/03/sommerreifen-test-2015-vergleich-tabelle.pdf skoncili Pirelli ( i ked iny typ ) na 3. mieste. Vitazom je Goodyear a na 2. mieste Conti S5.