Přejít na obsah

Brzdy - pískání po cca 20tkm

borlan

Doporučené příspěvky

Před časem jsem nechal vyměnit kotouče a desky (Meyle/Ferodo). Snažil jsem se je zajet tak jak se má (žádné intenzivní brzdění, krátké). Vše bylo dlouho ok a spokojenost.

Cca po 20tkm/2roky začaly tyto projevy - občas při dobržďování do nuly a jemném "lechtání" pískání. Pískání bývá i kolísavé, auto se houpe (jakoby střídání brzda-odbrzda-brzda...). To houpání se někdy projevuje i při brzdění ve vyšší rychlosti. Ale nedělá to vždy, někdy zase brzdím hladce, bez toho houpání. Zvlněné kotouče by snad houpaly vždy? Kotouče vizuelně ok, desky také, sjeté jen mírně (brzdím více motorem než brzdama), náprava čeká už nějakou dobu na pořádnou repasi (uložení ramen, horní uložení, čepy).

Máte nějaký názor na výše popsané? Kde všude mohu očekávat příčinu než do toho začnu hrabat?

Ještě tohle - vzadu mám bubny a měněny zhruba ve stejné době jako předek (bubny Meyle, komplet střeva i prasátka). Tehdy jsem šel záhy na STK a tam říkali, že určitě jezdím hodně solo bez nákladu (to je fakt), že to je na tom zadku znát. Já si spíš myslel, že se mi teprve zajíždí/sedá obložení. Ale jinak vše ok.

Jak poznat jasně jestli to dělá předek nebo zadek? V autě se ten zvuk nějak nejasně nese. Ale bubny by asi spíš "bučely/hučely" než pískaly?

Dík předem za názory.

Odkaz ke komentáři

Co mám poslední zkušenosti s Ferodama (kotouče+desky), tak kvůli pískání při lehkém přibržďování jsem je přestal dávat. V poslední době jsem si oblíbil Bosch. Nepískají, brzdí skvěle od studena, při zahřátí se utahují a poměr cena kvalita je dobrej.

Namontoval jsem je už na hodně aut a žádný negativní informace na ně nemám.

Upraveno uživatelem Passta
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...