CvencA Odesláno Červenec 21, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2014 Ty voe, já se celou dobu bavím o spotřebě bez klimy. O spotřebě s klimou ani nemluvím, bo bych se musel stydět. Mě zase nikdo nevěří 7,5-8L na RSu nevím jak to dělají ti co jezdí za 5... z kopce jezdí bez motoru a po rovině tlačí a do kopce nevim... Máme doma auto s tímhle motorem od nova a pod 6 litrů prostě nejezdí Proč ti to nikdo nevěří? 125 kW přece musíš nakrmit, když má nafta takovej výkon. Nebo si to jako myslel, že je to málo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shamp1x Odesláno Červenec 28, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 2.0 TDI BKD 103kw, 5.3 dlouhodobá, dle tankování 6.4, klima zaplá neustále 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bruno128 Odesláno Srpen 20, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2014 2.0 TDI BKD 103kw + chip na cca 170 ps nyní 186 tis km. po výměně turba. Vše šlape stále jak má. průměrná spotřeba dle PP 5,5L, podle tankování 6L. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wilson Odesláno Říjen 2, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2014 Zdravim Ja mam BKD mam tam hybrida a chip (cca 200hp,najeto 178 000Km) a spotrebu mam podle PP 5,8L a podle tankovani mi to vychazi nejakych 6L Kamos tam ma dany vetsi turbo (GT 2052V) a chip a spotreba stejna,a to ma najeto 311 000Km :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matesobart Odesláno Říjen 4, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2014 Ty vase spotreby take moc nechapu.mam na tom uz neco najetyho a drzim se porad na 6 a to spis i vic - bez klimy. Kdyz dam klimu jdu na 7 minimalne.. Ty vase spotreby take moc nechapu.mam na tom uz neco najetyho a drzim se porad na 6 a to spis i vic - bez klimy. Kdyz dam klimu jdu na 7 minimalne.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bmp Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 Ted jak se ochladilo, zere mi to trochu vic, ale pres 4,2l jsem se zatim nedostal :) Nejlepsi nadrz jsem mel ted v lete, kdy jsem na 53l najel 1420km , takze spotreba 3,7l, ale jezdil jsem hlavne dalnice a okresky, po Praze max 300km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 a z kopce vypínáš motor ne? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bmp Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 Ne...i pokud musim jet nejakym srotem, ktery je vybaven Start-Stopem, je to prvni vec, kterou po rozjezdu vypinam :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matesobart Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 A co mas za motor? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bmp Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 BKD, najeto neco pres 160,000. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 To mi nehraje. To máš údaje palubního počítače nebo od víčka po víčko? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 podivej se k nemu do vlakna :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bmp Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 CvencA: od vicka po vicko, samozrejme. Laurin Klement: predsedo, ty ses uplne vymrdal na moji posledni zpravu. S takovymhle pristupem ti to asi necham startovat na pendrek celou zimu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seib Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 chlapci Laurin a bmp, ja si tuším urobím výlet do Vášho kraja aspoň na celý víkend a piť sa teda nebude :jelen: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Říjen 6, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 (upraveno) CvencA: od vicka po vicko, samozrejme. Laurin Klement: predsedo, ty ses uplne vymrdal na moji posledni zpravu. S takovymhle pristupem ti to asi necham startovat na pendrek celou zimu :D Tak to mi prostě hlava nebere. Já mám chip s ohledem na potenciální životnost všeho možnýho "jen na" 118 kW a přes léto s klimou teda za míň než před tím nejezdím, naopak vždycky přemýšlím, že to vrátím a teď bez klimy jakž takž stejná spotřeba jako před chipem. Podotýkám, že jako prase vůbec nejezdím. Jsem od toho čekal asi moc. Upraveno Říjen 6, 2014 uživatelem CvencA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bmp Odesláno Říjen 6, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 Vzdycky me pobavi romanticke predstavy lidi o upravach ridicich jednotek :D Zadny chip pri ekonomicke jizde nepomuze snizit spotrebu jednoduse proto, ze bezne se neupravuji cele mapy, ale jen casti pouzivane pri pozadavku na plny vykon. (To je idealni pripad, bohuzel se najdou i taci, kteri nejak od oka upravi cele mapy, ale jeste jsem nevidel, aby to bylo udelane spravne.) Proto renomovani upravci zadne snizeni spotreby neslibuji a pokud k nemu nahodou dojde, zpravidla se tak stane lidem, kteri jezdi "jako prasata", casto vyuzivaji plny vykon a tim padem spotrebu moc neresi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Říjen 6, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 (upraveno) cvenca: no jednoduse proto, ze pokud se prakticky jen vstrikuje vic nafty (aby byl pozadovany vykon), tak toho moc na palivu neusetris. Jinak mas aspon vykon navic, tedy to, co sis koupil, spousta lidi si koupi "kouzelnou krabicku" nebo "silovy box", kterou zapoji nekam mezi cidla a RJ - a nektery opravdu upravujou data z cidel a nektery radeji v zavode o "spolehlivost" nedelaji vubec nic, viz. video... ktery je delsi, tak napisu nejzajimavejsi casy. https://www.youtube.com/watch?v=VGtImIP6j3A&t=4m8s +cca 2 minuty https://www.youtube.com/watch?v=VGtImIP6j3A&t=13m12s do 15:23 https://www.youtube.com/watch?v=VGtImIP6j3A&t=18m50s do 22:33 Navic bmp ma vic uprav k dosazeni tehle spotreby. seib: mel si na mysli, ze se nebude pit, nebo ze se nebude pit jager? :D Upraveno Říjen 6, 2014 uživatelem Laurin Klement 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seib Odesláno Říjen 6, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 nebude sa piť vôbec samozrejme, aby všetko prebehlo v poriadku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Říjen 7, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2014 Mám AZV což je podobný motor. Potřebuju vyměnit turbo. Dával jste někdo něco jiného? Napadá mě dát ze 110kw a předělat to na 16v. Z RS tam údajně nepůjde vůbec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Říjen 8, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2014 Vzdycky me pobavi romanticke predstavy lidi o upravach ridicich jednotek :D Zadny chip pri ekonomicke jizde nepomuze snizit spotrebu jednoduse proto, ze bezne se neupravuji cele mapy, ale jen casti pouzivane pri pozadavku na plny vykon. (To je idealni pripad, bohuzel se najdou i taci, kteri nejak od oka upravi cele mapy, ale jeste jsem nevidel, aby to bylo udelane spravne.) Proto renomovani upravci zadne snizeni spotreby neslibuji a pokud k nemu nahodou dojde, zpravidla se tak stane lidem, kteri jezdi "jako prasata", casto vyuzivaji plny vykon a tim padem spotrebu moc neresi :) Samozřejmě jsem nečekal, že budu jezdit za tři litry. Ale alespoň stejnou spotřebu. Je mi jasný, že výkon musíš něčím nakrmit, ale vždycky to propagují tak, že je tam úspora paliva, protože ten motor dosáhne výkonu dřív a proto udělá míň cyklů a tudíž menší dobu vstřikuje palivo. Ale čert vi, jde je pravda. Ale asi si nemám co stěžovat. Těch pár deci za ten výkon asi stojí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Říjen 30, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2014 Cvenca: spis mi rekni, jak moc je tech 15kW navic znat ;) ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Říjen 30, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2014 15kw je ranec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Říjen 30, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2014 Co by za to lide s HaTaPkou dali ! Navic predpokladam, ze i kroutici moment je vyssi plus lepsi prubeh takze proc by to nemelo byt znat ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Říjen 30, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2014 Jj, kroutak taky narostl. Jsou to hodnoty max a co si budem povídat, kdo z nás točí naftu na 4 tisíce otáček nebo až k červenýmu poli? Ale hlavně jde o to, že mi ještě nastavili turbo, že už tlačí od cca 1600-1700 otáček a tah motoru je po celou dobu otáčkovyho pole, žádný pokles ke konci, jak je původní palivova mapa. A znát to je hodně, táhne to jak kurva hned od spodu a po celou dobu, zrychlení je úplně někde jinde. To se někde o rozjíždís a vždycky si hned pryč a to na to moc nešlapu. I moje paní říkala, že to hned poznala, že prej to jede furt nějak moc :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 30, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2014 mno třeba já točím do červenýho když předjíždím apod, když je to čiplý tak i tam je výkon. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Říjen 30, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2014 Jo to jo, ale to je jen občas, teda u mě. Ono pak nad tři tisíce to jede ještě víc :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukyno0o Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 Zdravím hoši, taky se podělím, mám OII 2007 BKD 103Kw, chip sem dával přibližně ve 134tis km. nyní mám asi 176tis a jediný co sem měnil byli brdový desky na zadku. Jinak motor ok. Pravidelně dělanej servis, to je základ. Jezdim ne pomalu a ne na krev, a teď dlouhodobá spotřeba jak se ochladilo skočila na 5,5. Tak jsem z toho trochu v depresi :-D Jinak chip je nastavenej na 133kw a 400Nm. Docela to bylo znát . Teď už zas tak moc ne :-( Ale spokojenost veliká. A pro doplnění dávám, jedině Vervu a VIF, od jisté doby nebo nějaký jiný prémiový paliva , který se asi rovnaji kvalitou obyčejným palivům všude jinde mimo českou republiku. Aspoň doufám :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 (upraveno) Staci pojezdit par km na slabym motoru a vzpominky se samy dostavi. Otestovano :D Upraveno Listopad 3, 2014 uživatelem Laurin Klement 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 To si taky říkám, že bych si to měl připomenout, ale nějak nemám kde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Listopad 4, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2014 Ale musíš si půjčit líný dachl. Protože se svezeš benzínem i třeba 1.6 tak ti bude připadat že to jede protože to točí víc a je to uřvaný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.