Zilton Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Zdravím,neřešil jste někdo u octavia 1,8 92kw že ukazuje špatně teplotu? Ujedu i 100km ale stále max 60 stupňů a víc ani tuk. Čidlo teploty chladící kapaliny je nové,už 3 v pořadí. Původní čidlo hlásilo chybu na diagnostice ale ukazovalo ok,nové ukazuje špatně ale diagnostika nic. Co s tím? Prosím pomoc :D :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Rozdíl teplot pro motor a pro budíky máš jaký? Fakt se ti motor zahřeje na provozní teplotu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Listopad 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Asi napojit na diagnostiku že? A tam to nekde najít,nevím kde hledat. Diagnostiku mám odtud z fora, Auto normálně topí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Teplotní čidlo je dvojité, takže jedno čidlo posílá hodnoty do budíků a do ŘJ motoru a tady bývá často problém, že jedna hodnota je většinou špatná, takže ti můžou budíky ukazovat dobře, ale do motoru se posílá špatnej signál a naopak. Musíš se podívat ve VAGu na teplotu co ukazují budíky a pak se musíš podívat do ŘJ motoru a jaká tam je teplota, obě hodnoty musí být +- sejné!!! Jinak dnešní teplotní čidla chlad. kap. jsou děsný šunty, já jsem během 3 let vyměnil asi 5 čidel a to jsem vždy kupoval ORIGINÁL, tak co na to říct, prostě musíš mít štěstí a kápnout na dobrý kus... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Přesně tak. Zahřej auto, nech ho běžet a podívej se do přístrojovky do bloku hodnot na teplotu motoru a pak to porovnej s teplotou v řj motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Listopad 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Ok,takže i v motoru do bloku meřených hodnot? Moc zkušeností s vagem nemám. Tak abych něco nepokonil :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Přesně tak, podívej se do motoru do bloku měřených hodnot a tam to někde bude (osobně VAG nemám, tak nedokážu přesně navádět) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Listopad 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Tak snad jsem to našel správně. Motor je na 80 až 84 stupnu a palubka ukazuje cca 64stupnu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Čidlo KO, takže koupit nové. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Listopad 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 hmmm super,už 2x z cc autodíly a 1x od nás z autodílu vždy originální díl :( jinak je to správne ve vagu? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Jak už napsal KaJe, je čidlo opět KO. Co můžu poradit, tak už originální čidla nekupuj, protože jak už jsem tu psal, já jsem za 3 roky vyměnil asi 5 čidel a všechny byly originál. Teď to poslední jsem koupil v Autokelly (pro mě nějaká neznámá značka) a to už maká několik měsíců tak jak má, takže zkus jinou značku... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zilton Odesláno Listopad 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Ok,díky. No snad mas pravdu,asi rovnou objednám dvě. Ale i tak díky za pomoc snad pak bude vše ok :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 15, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2015 Dej čínu Vika, celkem drží, určitě min. to co origo a cena do stovky. Nebo tam klidně nech co máš, teplota pro motor se zdá být dobrá a ta pro budík ničemu tak moc nevadí, jen to ukazuje míň. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofa Odesláno Listopad 18, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2015 Zdravim,mam otazku k tejto teme.nevie niekto aky typ resp.tvar teplotneho cidla ide na moju octu?je to sdi r.v.2002.chcel som ho objednat lebo moje uz dosluhuje ale su tam 2 typy aj farby... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 18, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2015 2002 by mělo být zelené oválné z jedné strany 059919501A. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofa Odesláno Listopad 18, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2015 No vyzera ze je ovalne z jednej strany,ale to moje co tam mam je cierne,zrejme este original,preto som si nebol isty.vdaka za odpoved 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Zdravim,mam otazku k tejto teme.nevie niekto aky typ resp.tvar teplotneho cidla ide na moju octu?je to sdi r.v.2002.chcel som ho objednat lebo moje uz dosluhuje ale su tam 2 typy aj farby... Na farbe cidla nezalezi!!! Mas tam ovalne 4 pinove cidlo. :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofa Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Super,vdaka za odpoved ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mirozdenek Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 dobry den, potrebujem poradit. mam O1 1.9 tdi 66kw neni tam vonkajši teplomer a anmi mi neukazuje na pristrojovke teplotu cez pp. Na zelenom konektore ktory napaja prístrojovu dosku na na 26 pine umiestnení aj kabel na toto čidlo, teda aspom čo som sa dočítal že by to malo byť ono. Dá sa tam neako dopojiť?? bud na tu prístrojovku alebo na niekam inak. Dakujem za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofa Odesláno Prosinec 1, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 Chcem sa este spytat,ci toto cidlo moze sposobovat aj obcasne zvysene volnobezne otacky,obcas mi vyskocia na 1000 z 850.vag mi pise iba chybu toho cidla.dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Prosinec 1, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 jofa --ANO. VYMEN CIDLO TEPLOTY VODY. :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofa Odesláno Prosinec 1, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 Ok,uz ho mam kupene,len este som nemal cas sa do toho pustit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HunGry Odesláno Listopad 26, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2016 Mám dotaz, 1.8 92kw - čidlo chladici kapaliny mám mrtvý, to vím, zítra si pro něj jedu a hned ho vyměním. Ale zajímalo by mě, jaký tohle čidlo dokáže mít vliv na motor? Auto i po zahrati na 90°C nemá výkon jaký mělo před tím, než se tohle čidlo rozbilo.. mám hledat chybu ještě jinde, nebo to dokáže nějak zblbnout ŘJ? Díky moc za pomoc.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 26, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2016 Jelikož je čidlo dvojité, tzn. posílá signál do budíků a do ŘJ motoru, tak i když budíky ukazují 90°C, tak to ŘJ motoru může jít špatný signál a to třeba takový, že je motor pořád studený, proto máš třeba bohatou směs a motor pak špatně jede, tak pokud si jseš jistej, že je čidlo KO, tak ho vyměň a uvidíš jestli bude poznat rozdíl ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.