Přejít na obsah

Teplota? Čidlo?

Zilton

Doporučené příspěvky

Zdravím,neřešil jste někdo u octavia 1,8 92kw že ukazuje špatně teplotu? Ujedu i 100km ale stále max 60 stupňů a víc ani tuk. Čidlo teploty chladící kapaliny je nové,už 3 v pořadí. Původní čidlo hlásilo chybu na diagnostice ale ukazovalo ok,nové ukazuje špatně ale diagnostika nic. Co s tím? Prosím pomoc :D :D :D

Odkaz ke komentáři

Teplotní čidlo je dvojité, takže jedno čidlo posílá hodnoty do budíků a do ŘJ motoru a tady bývá často problém, že jedna hodnota je většinou špatná, takže ti můžou budíky ukazovat dobře, ale do motoru se posílá špatnej signál a naopak. Musíš se podívat ve VAGu na teplotu co ukazují budíky a pak se musíš podívat do ŘJ motoru a jaká tam je teplota, obě hodnoty musí být +- sejné!!!

Jinak dnešní teplotní čidla chlad. kap. jsou děsný šunty, já jsem během 3 let vyměnil asi 5 čidel a to jsem vždy kupoval ORIGINÁL, tak co na to říct, prostě musíš mít štěstí a kápnout na dobrý kus... :(

Odkaz ke komentáři

Jak už napsal KaJe, je čidlo opět KO. Co můžu poradit, tak už originální čidla nekupuj, protože jak už jsem tu psal, já jsem za 3 roky vyměnil asi 5 čidel a všechny byly originál. Teď to poslední jsem koupil v Autokelly (pro mě nějaká neznámá značka) a to už maká několik měsíců tak jak má, takže zkus jinou značku... ;)

Odkaz ke komentáři

dobry den, potrebujem poradit. mam O1 1.9 tdi 66kw neni tam vonkajši teplomer a anmi mi neukazuje na pristrojovke teplotu cez pp. Na zelenom konektore ktory napaja prístrojovu dosku na na 26 pine umiestnení aj kabel na toto čidlo, teda aspom čo som sa dočítal že by to malo byť ono. Dá sa tam neako dopojiť?? bud na tu prístrojovku alebo na niekam inak. Dakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Mám dotaz, 1.8 92kw - čidlo chladici kapaliny mám mrtvý, to vím, zítra si pro něj jedu a hned ho vyměním. Ale zajímalo by mě, jaký tohle čidlo dokáže mít vliv na motor? Auto i po zahrati na 90°C nemá výkon jaký mělo před tím, než se tohle čidlo rozbilo.. mám hledat chybu ještě jinde, nebo to dokáže nějak zblbnout ŘJ? Díky moc za pomoc..

Odkaz ke komentáři

Jelikož je čidlo dvojité, tzn. posílá signál do budíků a do ŘJ motoru, tak i když budíky ukazují 90°C, tak to ŘJ motoru může jít špatný signál a to třeba takový, že je motor pořád studený, proto máš třeba bohatou směs a motor pak špatně jede, tak pokud si jseš jistej, že je čidlo KO, tak ho vyměň a uvidíš jestli bude poznat rozdíl ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...