klouczek Odesláno Prosinec 7, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2015 Ahoj, sháním někoho kdo by byl ochotný mi pomoci s výběrem vozidla. Chci octavii II po faceliftu v nějaký lepší výbavě do těch 230 tkč. Nemám nikoho kdo by se orientoval v TSi. díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Prosinec 7, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2015 Proč jsi zakládal nové téma, mohl jsi ho někam šoupnout.. Jinak napiš odkud jsi, když chceš pomoct s výběrem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
klouczek Odesláno Prosinec 7, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2015 Nechtěl sem ho nikam šoupat, mě stačí když někoho najdu a pak se to může vymazat. Bydlím v Jindřichově Hradci. Nemám problém se dojet podívat kamkoliv po ČR. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Prosinec 7, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2015 Spíše si rozmysli, jestli chceš zrovna 1.8TSI po faceliffu - pokud nebudeš pečlivý při výběru, tak hrozí problémy. Přečti si něco o poruchách tohoto motoru, kluci to tam celkem popisují. Jedná se o kód motoru CDAA. Ty se dávali do faceliftu a chutná jím olej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 7, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2015 To je hnusna pomluva ale fuj :) :) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
klouczek Odesláno Prosinec 10, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2015 Tak si nechám přivézt naftu 103kw, ten benzin bych moc chtel, ale kdyz to kazdej tak hani, nemuzu jinak. :-( A před face fakt nachci. :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Prosinec 10, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2015 ale to jsou tragédie zase na internetu :) kup auto od r.v. 2012 a budeš mít klid.. za 5 let už budovšechny 1.8TSI bezrpoblémový, protože se v problematických ročnících stihnou udělat generálky, Fido na tom už maká :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SkyHawk Odesláno Srpen 18, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2016 Ahoj, mám v merku Oktu 1.8Tsi, najeto cca 240 tis. km, r.v. 12/2007. Píše že rozvody měněny, ale stejně bych je asi udělal. Jinak by ten motor mohl být ok? Nebo to trpělo nějak jinak ještě? Nějak nechcu naftu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vranicz Odesláno Listopad 1, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Prosím o radu, našel jsem ke koupi octavii2 s 1,8 tsi motorem po 240 tkm... měla by být po 1. majiteli, se servisní knížkou a certifikátem cebia?vypadá poměrně zachovale.. A tak se ptám:Je těch kilometrů už moc, nebo se to dá ?? o problémech které s tím mohou být vím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mustang.gti Odesláno Leden 24, 2017 Sdílet Odesláno Leden 24, 2017 Zdarec pánové, chtěl bych si nechat od Vás poradit :-) Můžu koupit škodu octavii II 1,8 TSI 118 kW rok 10/2010 najeto 152000 km. Četl jsem, že tyto motory mají problém s napínákem rozvodového řetězu. Jak bych mohl poznat, jestli je řetěz už načatý? Či dokonce už těsně před smrtí? Co jsem četl na foru, tak mě tento motor docela vylekal. Můžete mi prosím poradit, na co se při prohlídce zaměřit atd? Díky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 Spotřeba oleje. Raději bych koukal po mladším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 Co mate vsichni s tema napinakama?Copak jste nikdy nekupovali starsi auto u ktereho jako samozrejmost beru to ze po koupi se dela zakladni servis u ktereho beru jako samozrejmost vymenu rozvodove sady? To jako koupite 6 let stary auto a chcete jenom jezdit?Rozvodova sada zase nestoji tolik abych resil jestli je napinak nacnuty nebo ne, pouze bezna kontrola aby to nelehlo behem par prvnich km po koupi a pak co nejdriv poresit servis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 No, jde jen o to, co o svém produktu říká výrobce a takto si i školí své techniky v servisech... Nemyslím si, že ta formulace je správná u první a druhé generace EA888, která ani v servisních podkladech nemá stanoven interval pro kontrolu, natož výměnu rozvodu ... (ve srovnání s motory s řemeny, že ...) Řetězový rozvodŘetězový rozvod se skládá ze třech řetězů, které jsoupoháněny ozubeným modulem prostřednictvím klikovéhohřídele:- Jeden řetěz slouží k pohonu vačkových hřídelů. Otáčkyvačkových hřídelů jsou díky převodovému poměrupoloviční než otáčky klikového hřídele.- Druhý řetěz slouží k pohonu vyvažovacích hřídelů.Otáčky vyvažovacích hřídelů jsou díky převodovémupoměru dvojnásobné než otáčky klikového hřídele.- Třetí řetěz slouží k pohonu olejového čerpadla.Řetězy jsou vyrobené z kovu a jsou bezúdržbové.Řetězy se vyznačují tichým chodem a jejich životnost jevýrazně vyšší. Umožňují převod stejných točivýchmomentů při menší šířce řetězu. teprve u třetí generace po milých a skutečných zkušenostech s předchozími skokany zapracovali do ECU (to samé ale umí i předchozí, ale asi ne tak jako tady, že...) diagnostiku natažení řetězu, str.9, konečně se zobrazením K napínáku SSP 522.pdf a proto si tam můžou dovolit tvrdit, že jak řetěz tak napínák je doživotní. No a doživotní u koncernu všichni dobře známe, že? ^_^ str.61, není to origo file ale i tak info dá B) SSP 606.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 Doživotní znamená, než umře. Nikde se nepíše, za jak dlouho to bude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sweden Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 Tak ten pojem o celozivotnosti retezu je zavedena uz snad u vsech automobilek. Otazka je co je pro automobilku zivotnost auta, 100tis.km? Ale jako beru fakt ne kazdy ma auta jako konicek tudiz nemusi mit prehled. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mustang.gti Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 Ahoj pánové, tak dneska jsem se byl na to auto podívat. Prvotní dojem byl dobrý, ale našel jsem tam pár nedostatků. 1. - trochu tekl olej okolo nějakého čidla z boku, na na levém horním boku u alternátoru, prý je to běžné je to jenom starý o kroužek, jednoduchá oprava 2. - auto při běhu na volnoběh má pěkný zvuk, ale je tam nepravidelný, klapavý zvuk nejspíše od vysokotlakého čerpadla. Tento zvuk se mi moc nezdál, ale mechanik tvrdil, že prý je to u těchto aut s přímím vstřikem normální. Já si to nemyslím a tak bych chtěl vědět Váš názor na toto? Při vyšší otáčkách 2500 ot/min už to nedělalo. 3. - auto při volné jízdě v pohodě. Ale při zrychlení na 4-ku (5-ku) (2000 ot/min) auto zrychlovalo, ale škubalo sebou a někdy to bylo opravdu pořádné zaškubnutí, až jsem musel zmáčknout spojku. Při vyšší otáčkách už zase dobrý. Auto bylo zahřáté a dělalo to pořád na trase cca 20 km. Auto stálo cca 3 měsíce na jednom místě a tak mě napadlo, jestli to nemůže být zatuhlé natáčení lopatek v turbu? Díky Jarda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 ad1 může souviset s ad2, byl dekl/kryt motoru sundán při poslouchání nebo ne? Vysokotlaká pumpa je pravidelná, ta to asi nebyla, ale může to dělat přestavovač vačky, jehož čidlo je právě na tom bočním plastovém krytu. ad3 - nic takového se dít nesmí. Koukli jste před jízdou na měrku oleje? Nechal bych si vytočit svíčky pro rychlou kontrolu jejich stavu. Turbo to nebude, tohle není TDI s variabilní geometrií lopatek, nic zatuhnout nemůže ... Tipuju, že je to bazarová nabídka, že? V tomto případě doporučuju už to, co psal motoosman, kouknout po mladším, od 6/2011 vejš a nechat pro sichr zkouknout rozvody. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mustang.gti Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 Kryt motoru byl dole a opravdu to slo z toho cerpadla. Ale velice nepravidelne a dle technika to byl prepousteci ventil, ktery vraci palivo zpet. To cukani muze klidne souviset taky stim cerpadlem. Ale dle nezavisleho technika to vypada spis na to turbo. Majitel si auto vzal zpet a bude to resit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Leden 25, 2017 Sdílet Odesláno Leden 25, 2017 Při sundaném krytu to není při poslouchání zkreslené, tak věřím, že možné je vše a to včetně toho ventilu na vs. čerpadle. Když máte technika k ruce, může auto (nejen toto ale i další co bude na výběr) připojit na diagnostiku? Čím jsou auta mladší, tím je to důležitější, nejde jen o paměť závad ale i o parametry, zrovna to čerpadlo se nechá ověřit, jestli dává co má, stejně tak turbo, atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
misog Odesláno Únor 12, 2017 Sdílet Odesláno Únor 12, 2017 ahojte nechcel som zakladat nove vlakno tak pisem sem. mne ide o predaj kolko by som mohol dostat za liftback, 2010, 177 000km, ambient, kupovane na SK, vymenene piesty, ojnice, kruzky, K napinak, absolutne bez straty oleja. Cca plus +-500eur. Dikes. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel1986 Odesláno Červenec 6, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 6, 2017 Zdravim panove,koukne se mi prosim někdo na to a řekne na co se zaměřit při prohlidce.. Zatim dik za každou informaci. odkaz: http://www.skodaplus.cz/Car/1188641/skoda-octavia-tsi-1-8-118-kw-elegance?query=fulltext%3D%26ord%3D6%26dir%3Ddesc%26priceFrom%3D%26priceTo%3D%26speedometerFrom%3D%26speedometerTo%3D%26inOperationFrom%3D%26inOperationTo%3D%26capacityFrom%3D%26capacityTo%3D%26loadFrom%3D%26loadTo%3D%26dealerList%255B0%255D%3D165%26off%3D30 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deli Odesláno Červenec 7, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2017 Prošel sis téma "Poruchy a problémy 1,8 TSI" a díval ses na předchozí příspěvky? Při prohlídce spotřebu oleje nezjistíš. Demontovat podběh pro kontrolu typu a stavu napínáku Ti asi nedovolí - možná to půjde zjistit ze servisní historie ... takže si myslím, že není moc na co se zaměřovat :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dundy Odesláno Srpen 9, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2017 Ahoj, stále koketuji s myšlenkou 1,8 TSI po roce 2012, původní auto je prodané AG Z16XE jen čekám než si udělá papíry a auto je jeho. Nejspolehlivější je BZB a nebo zase upravil koncern na jiný motor po roce 2012 :-. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.