Guest Maja19 Odesláno Únor 9, 2010 Sdílet Odesláno Únor 9, 2010 Kolega má při volnoběhu 640 otáček. Škrtící klapka má v tuto chvíli 1,6. Škrtící klapka je vyčištěna tak, že by se z ní dalo jíst. Přesto se nám nedaří nastavit 0 a má tam 9 stupňů, když provádím nastavení škrtící klapy. Kolega by rád aby měl cca 700 až 750 ot. při volnoběhu. Napadá vás prosím někoho něco? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Únor 9, 2010 Sdílet Odesláno Únor 9, 2010 Taky mám ten volnoběh takto nízký a chtěl bych ho přizvednout, protože to neběží úplně hladce ten motor. Ideál by byl tak 750-850ot/min. Ale podle mně to bude spíše otázka SW než čistoty škrtící klapky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomcat007 Odesláno Listopad 4, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2010 volnoběh mám a asi by i měl být 750 ot bez klima a s klima cca 950 ot. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Také mám 640ot. Když zapnu klimu jsou vyšší okolo 900ot. Když jsem byl u Sportmotoru, ptal jsem se na přizvednutí...prý to nejde :-(. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Je to škoda, přijdou mi ty otáčky nízké, kdyby se zvedli tak by motor potom tak nezakopával (neškubal sebou na volnoběh). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Leden 12, 2011 Sdílet Odesláno Leden 12, 2011 Podle mě by škubal i kolem 800ot. Při zahřátí motoru jsem připojil VAG a chvíli koukal na vynechání válců a jednou za čas tam padne jedno vynechání. Prý je to kvůli emisím?..co je na tom pravdy nevim. I u Fabie 1.4 MPi se to dělo, kde je tohle zaškubávání na volnoběh známý efekt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palad1n Odesláno Únor 11, 2011 Sdílet Odesláno Únor 11, 2011 Já mám 800-850ot a motor jemně škube taky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
firemp3 Odesláno Září 22, 2011 Sdílet Odesláno Září 22, 2011 Stalo sa vam niekedy, že ked ste vyhodili rýchlosť, mali ste podla palubneho počitača aktualnu spotrebu od 1,4 do 2l ? :D pritom som mal vypnutu klimatizaciu... Ked sa nemylim, tak spotreba pri volnobehu je 0,8l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Září 23, 2011 Sdílet Odesláno Září 23, 2011 zalezi jak rychle jedes. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Září 25, 2011 Sdílet Odesláno Září 25, 2011 když auto stojí ukazuje PP v L/hod, pak je hodnota ua zahřátého motoru kolem 0,8 L/hod. za jízdy ukazuje PP v L/100 km, a aby jsi dosáhl spotřebu 0,8 L/100 km, pak jednoduchým výpočtem dojdeš k tomu, že musíš jet cca 120 - 130 km/hod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palad1n Odesláno Září 13, 2012 Sdílet Odesláno Září 13, 2012 Momentálně řeším ono škubání, motor mi přijde vyloženě nekultivovaný na volnoběh, přitom otáčky sebou neškubají více jak o 50ot.. Přikládám videa : Máte to taky tak? Auto se mi při nastartování celý zatřese, občas to i lupne z pravé strany, lupání jde slyšet pokaždé, když přidám prudce plyn. Jsou to celkem drobnosti, ale rád bych předešel nějaké katastrofě. Předem díky za postřehy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Září 13, 2012 Sdílet Odesláno Září 13, 2012 Kdysi sem měl video svého motoru a motor sebou taky škubal. Otáčky nekolísaly, ale v autě bylo cítit jak motor kope. Normálně mi to nevadilo, protože jsem stal na volnoběh minimálně, ale dost mě to štvalo při čekání v zimě, bylo to neskutečně otravné. Po startu to autem neškubalo, aspoň si nevzpomínám. Mělo by to být způsobeno vynecháním válce, a to kvůli emisím :( Tedy škubání na volnoběh je vlastnost. EDIT: Koukám, že na SH to psal diagnostik, takže je to tutovka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palad1n Odesláno Říjen 3, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2012 Jojo, přesně tak, je to otravné a vyloženě mi to vadí. Je to škoda, že se ty vibrace přenáší do kastle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka313 Odesláno Červen 5, 2014 Sdílet Odesláno Červen 5, 2014 Me to taky dela pri stani a na volnobehu cukani cca co 3 sekundy, pri mirnem zvyseni otacek necuka. Ale myslim si to ze to je udel "jednasestek" protoze u felicie 1.6 to dela taky..:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy28 Odesláno Červenec 9, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2014 Chová se mi úplně stejně (dlouhodobě), při stání na volnoběh nekultivovaný chod, do kabiny se přenášejí mírné (nepravidelné) vibrace, které jsou příležitostně cítit lehce i jakoby v sedačce (takové škubnutí), otáčky se po chviličce stání ustálí kolem 650 - 670. Pokud přidám plyn, nad 900 nebo 1 000 otáček už vibrace nepozoruji. Ale tak, jezdím s ní už dlouho, jsem zvyklý. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Červenec 12, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2014 (upraveno) lze to opravit (pre)nastavenim klapky ve VAGu Upraveno Červenec 12, 2014 uživatelem Laurin Klement 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vikrs Odesláno Leden 11, 2016 Sdílet Odesláno Leden 11, 2016 jak a kde jde upravit to cukani??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fullhd Odesláno Prosinec 14, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2018 Ahojte,pridavam sa tiez...auto ma najazdene 145 000 km a citim pri volnobehu v sedacke take skubnutie,kopnutie po par sekundovych intervaloch.Motor v kabine skoro nepocut a ma ustalene otacky.Ked vystupim von a zapocuvam sa do motoru tak ma krasny,tichy zvuk ale zato taky kolisovy.Nie je to nic strasne ale googlil som,hladal,pytal sa a nakoniec som zistil ze to ma nieco spolocne z emisiami.V nemecku v skodovke sa na to opytam ale v jednom servise mi povedali ze je to naschval koli spominanim emisiam.Motor je 1.6 MPI 2010.Za cca 15 000 km ma caka pravidelny servisny interval tak sa na to opytam v DE v autorizaku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.