Přejít na obsah

WiFi v autě

Doporučené příspěvky

S kamarádem co se dostal na průmyslový design jsme si umysleli takový projekt "pravý zadní". Napadlo nás mimo jiné zakomponovat do auta WiFi, takže by ať už cestuhící na PZ nebo kdekoliv jinde ve voze mohl mít přístup na internet přes iPad. Myslím si, že by to teoreticky mohlo jít, jelikož busy Student Agency nabízejí tuto možnost i při jízdě (říkal kamarád).

Co Váš názor na to? Jde spíš o zajímavost, o srandu co by šlo a co ne.

Michal

Odkaz ke komentáři

Tak ono asi zalezi hlavne na tom, kde chces to pripojeni na net brat...

Ja jsem shodou okolnosti zrovna nedavno tohle resil (pripojeni na internet ze dvou notebooku spolujezdcu behem cesty), nakonec jsem to udelal takhle:

Iphone ma GPRS/EDGE nebo 3G pripojeni, ktere umi sdilet. Nainstaloval jsem do Iphone aplikaci MyWi http://modmyi.com/forums/iphone-news/66753...fi-hotspot.html

Ta aplikace vytvori z Iphone wifi hotspot, na kterej se pak muze jakykoliv zarizeni v aute (a v autech jedoucich v bezprostredni blizkosti) :angry: pripojit a pouzit jeho pripojeni na internet.

V dosahu signalu EDGE pripojeni to celkem fungovalo, mimo dosah na obyc GSM to slo taky, ale hodne pomalu.

Iphone musi bejt pripojenej do nabijecky, jinak to vycucne baterku behem pul hodiny.

Netvrdim ze je to nejlepsi reseni, ale me prislo jednoduchy a elegantni a zvladl jsem to nastavit i ja. ;)

Odkaz ke komentáři

iPhone zatím nemám. Právě když by to mimo dosah EDGE bylo moc pomalý, možná by se to dalo vyřešit nějakým mobilním WiFi modemem. O něčem podobném jsem slyšel. Ale musel by se samozřejmě platit nějakej paušální tarif cca 500,-/měs., což mi zjišťoval kamarád pracující u O2. Potom by ten signál byl stálej a fungovalo by to stejně jako v těch SA busech. Muselo by se samozřejmě vyřešit napájení modemu atpod., takže tak jednoduchý jako se zmiňovaným iPhonem by to nebylo, ale zase by to bylo stálý a napevno v autě a skutečně plnilo funkci právě toho "pravýho zadního", co máme v plánu vč. baru a voňavky ala RR)))

Odkaz ke komentáři

Podle mne ten "mobilní wifi modem" nic neřeší - stejně by se ten modem připojoval přes 3G/Edge/GPRS, takže to vyjde nastejno jak ten iPhone. To co psal Zitny výše je přesně to samé jako mobilní wifi modem, jen je to integrované do iPhone. Btw umí to i Windows Mobile telefony, třeba :palec:

Samostatný WiFi modem má tu hlavní výhodu oproti mobilu, že ho máš nastálo v autě, nemusíš nic pravidelně nastavovat a máš vyřešené napájení. Ale samotný internet stejně budeš muset řešit přes GSM síť, takže pomalému připojení přes GPRS se zřejmě nevyhneš... Podle mne to tak mají řešené i SA busy..

Odkaz ke komentáři

Není to špatnej nápad mít v autě něco jako DLNA v bytě.

Co se týká wifi a připojení k internetu, lze to vyřešit třeba takto:

Pořídit si Asus WL 500gP ( http://routery.hledejceny.cz/asus-wl-500g-...ium-wifi-router ) a k němu do USB vstupu třeba Huawei E220 ( http://www.huawei.com/mobileweb/en/products/view.do?id=282 ) se SIMkou s 3G. Pomocí upraveného firmware např. http://koppel.cz/cdmawifi nebo http://wl500g.info/index.php takto získáš router, který nasdílí 3G internet přes wifi pro všechny v autě (a blízkém okolí :D )

Ve městech, kde je 3G spuštěno, to pojede rychle a mimo ně se zatím musíš spokojit s GPRS.

Výhodou je, že je to mobilní, když vyřešíš napájení (5V), tak to můžeš z auta vzít třeba do baťohu (http://wl500.kvalitne.cz/)

CDMA sice lze taky takto připojit, ale nemá dostatečné pokrytí. Např. při jízdě po D1 to bez externí antény často vypadává.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Jo, presne jak to popisuje "Manta" jsem to jiz parkrat delal, tam kde nic jineho nez CDMA nemeli moznost chytit, je to cesta, jak do LAN/WLAN dostat konektivitu z CDMA/3G. Je to spise ale pro stacionarni instalace, a ne pro mobilni hotspoty, viz dale.

Jeste elegantnejsi, a zejmena pro to mobilni vyuziti je pouziti nejake kompletni gateway/routeru 3G/2G/CDMA to LAN/WLAN - tyto krabicky maji slot pro datove PCMCIA karty (do tech se da SIM - umi i ty dotovane od nasich operatoru), nebo USB slot pro datový USB modul. Gateway ma pote tuto internet konektivitu na sve LAN (10/100 Ethernet) ci WLAN (802.11b/g, WPA) strane, pri rozumne konektivite byva vyuzitelna i prima podpora VoIP (nektere maji integrovane telef. RJ11 porty).

Umi i dynamic DNS (DynDNS), takze to muze byt snadno dostupne zvenci.

Možnost napájení autoadaptérem 12/24V

Je to primarne urceno jako konektivita napr. pro vystavy a veletrhy, zalozni systemy pripojeni, ale i pro mobilni hotspoty.

Některé takové routery/gateway díky uživatelsky výměnnému akumulátoru (1700 mAh) jsou schopny pracovat několik hodin bez síťového napájení. Navíc jsou poměrně tolerantní k napájecímu napětí, po dokoupení autoadapteru tedy lze provozovat i např. v autě bez rizika ztráty spojení způsobeného výkyvy napájecího napětí.

Pokud to nekoho zajima, mam takove gatewaey/routery v nabidce :facka:

post-472-1268137443_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj, nedávno jsem tady toto téma četl a dnes jsem si na to vzpomněl, že bych taky bral WiFi do auta. Tak jsem si dal do Googlu "WiFi do auta" a hned mezi prvními odkazy bylo tohle:

WiFi do auta

V tomto čase zrovna nemám 7000,- a jsem navíc bez práce, ale až budou lepší časy, tak do toho půjdu. Jo a mjí slevy pro větší objednávky, tak by se mohlo pár zájemců z OC dát dohromady ne ? ;-)

A ještě uvádím pár dalších odkazů:

Auto Net Mobile

Programujte.com - WiFi v autě

Novinky.cz - WiFi router do každého auta

Odkaz ke komentáři

Kdyby jste meli poradnej mobil a ne nakousnuty jabko tak jste za vodou. Zapnu na Galaxu Wifi hotspot a uz brouzdam s notasem v aute :-) :-) Zadna veda, jen spravnej mobil :-) s androidem :-) a neni potreba nic doinstalovavat :-) :palec:

Řešení WiFi do auta je pohodlnější, že se namontuje do auta a pak není třeba žádný Android ;-) kvůli tomu nebudu měnit svůj oblíbený Nokia za jiný. Každýmu vyhovuje něco jinýho no

Odkaz ke komentáři

Kdyby jste meli poradnej mobil a ne nakousnuty jabko tak jste za vodou. Zapnu na Galaxu Wifi hotspot a uz brouzdam s notasem v aute :-) :-) Zadna veda, jen spravnej mobil :-) s androidem :-) a neni potreba nic doinstalovavat :-) :palec:

to je zase moudro :) jak rika kolega vyse, nakousnuty jablko tohle umi a zcela bez problemu jsem to vyuzival jak v zahranici tak vyuzivam v cr kde nemam pristup k wifi :)

Odkaz ke komentáři

vtipny ovsem je ze nakousnuty jabko to umi taky <;o)))

Jinak to preci nemusi by specialne pro auto dyt se to dneska prodava normalne

D-LINK

HUAWEI

No dobre, ale k cemu potom ten modem?? Ja nic takovyho nepotrebuju, zapnu to na mobilu a frcim.

A mimochodem panove, v te moji predchozi odpovedi je asi tak tisic smajliku, takze to tak take berte!!!

Upraveno uživatelem luban
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
Guest Diesel Hater

riesim to cez WiFi hotspot na tablete Lenovo Thinkpad Tablet, v pohode takto napr. pocuvam online radio cez BT streaming ;) tablet mam v kufri a mobil ktory mam sparovany s HF sadou zaroven streamuje do radia.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...