Jump to content

černá chrochta

košin

Recommended Posts

říkám v pohodě, tohle se nedalo tušit :)

už nechme toho silentbloku :D dneska ráno se staréru zrovna 2x nechtělo točit, tak to vidím na podzim novou baterku

v neděli sraz, tak to trochu opláchnu aby kluci mohli kritizovat :D po neděli se udělá čištění vstřiků, pak dám poznatky z akce

chlapi jak je to s airbagem pro 3amenný volant? je pytel + upevňovací mechanismus stejný jako ve 4amenném?

jako že bych sehnal záslepku na 3ramenný bag, vyndal pytel z 4ramínka a dal do ho toho 3ramínka? podle obrázků se mi to zdá stejné, ale nevím jeslti se mi chce vyhodit talíř za kryt bagu a pak ho mít na parádu doma :D

jo a jak to je s multifunkcí? musím nechat něco odkódovat, nebo stačí prostě jen přehodit volant a hotovo ?

nie je... u o 2 FL je rovnaký, ale na predFL volanty sú AIRBAGY rozdielne :)

4 ramenný: https://www.google.sk/search?q=octavia+2+airbag&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiXo-S09-DKAhUI7nIKHUsBBMAQsAQIGg&biw=1366&bih=641#imgrc=YMcZv5HlPz_WoM%3A

3 ramenný: https://www.google.sk/search?q=octavia+2+airbag&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiXo-S09-DKAhUI7nIKHUsBBMAQsAQIGg&biw=1366&bih=641#imgrc=ZUqVAaHdb6g_PM%3A

či sú vnútornosti rovnaké... myslím že asi áno, ale do nejakých prerábok by som sa osobne moc nepúšťal :) život mi je milý :)

na tvojom mieste skúsim zohnať 3-ramienko z FL RS ;)

dneska vyměnen palivák, 5 minut na volnoběh v klidu, hodnoty na vstřikách šly o půlku dolů, šel jsem se projet a znova jsem na 2,99 a 1,4...

tak teď otázka co je špatně? nafta co jsem vysál z filtru byla teda pěkný sajrajt, filtr černý, stěny na té nádobce byly taky špinavé

na fotce porovnání špínavé a čisté nafty

post-24441-0-51903100-1455121982_thumb.jpg

post-24441-0-87764800-1455122025_thumb.jpg

Jestli je palivák zevnitř černej, máš netěsné uložení vstřikovačů v hlavě ("podfukujou vstřiky"), což je typický problém BKD.

Opravit se to dá jedině mechanicky - vyndat všechny čtyři vstřikovače, zafrézovat uložení v hlavě, zabrousit otřepy v šachtě, vyměnit převlečenou matici na vstřiku, navzájem zabrousit a celé složit zpátky s novými šrouby.

A když už to bude celé venku, nebylo by od věci vyčistit a seřídit vstřiky, pokud nebude některý KO.

Nádrž nemá být od čeho zasraná, černota se do naftového filtru dostane buď a) z tandemu (to je černý jen filtr) nebo b) od netěsných vstřiků a to je od sazí černý i obal filtru.

Fakt, že na volnoběh je to Ok a po jízdě jdou hodnoty do háje jen potvrzuje variantu b).

Zezačátku to má jen horší volnoběh a za jízdy občas trochu pocukává, časem to začne blbě startovat a kouřit bíle za studena i za tepla a pokud se ta netěsnost nepodchytí včas, může se sedlo poškodit natolik, že už opravit nepůjde a bude se muset vyměnit celá hlava.

Ahoj Dane. V ostrave je celkem machr na opravy hlav pan Študent nechaval jsem tam opravovat hlavu jak se mi rozletel hydrostel. Zkusil bych se poptat tam. Ale nevim jestli by byl schopen to udelat na aute nebo by jsi musel nechat sundat hlavu. Ale s jeho praci jsem byl spokojen. Za vyvareni poskozeneho otvoru pro hydrostel,zabrouseni ventilu srovnani hlavy a tlakovku si vzal neco pres dvojku.

Rišo dík za kontakt, už jsem psal jeslti má zkušenosti s takovou opravou, mám ještě rozjednané přes kámoše jeden servis, dělali mu něco podobného.

bmp: díky moc za rady, podle tvojeho popisu je to na 95% můj případ, teď jen sehnat někoho schopného kdo to udělá, díky moc

Osobně bych vyndal ty vstřiky, vyčistil ty otvory pro ně, vyměnil gumičky a při tom nechal vstřiky preventivně vyčistit. Krom vyčištění si podle mě dokážeš udělat sám.

Nebo zkus tu "černou" naftu přefiltrovat přes filtrační papír a uvidíš co to bude, pokud saze, je to od vstřiků.

zatím nijak, na pondělí jsem objedaný v Lubojatech u odborníka, tak se uvidí potom..v neděli jedu přehodit věci z babičky, takže bude skoro v sérii...ale mám nastřádáno plno plánů

jediné novinky jsou že jsem sehnal RS přední černé sloupky pro airbagy, hodil jsem ledky do stropnu, dveří a osvětlení SPZ