Přejít na obsah

zkušenosti s STK 2016

Doporučené příspěvky

tak trochu taky přidám .. žádná ochranná lhůta není .. ono je praxe je taková ,že když má někdo stk do třeba 10.4. tak při kontrole policie vás upozorní ,že vám tento měsíc konči stk a jede se dál .. takže taková tolerance.. když vás lapnou po měsíci propadlou stk tak už to záleží na orgánu .. sám sem se setkal stím ,že řekli noo máte to propadlé tak šup šup ... a nebo pan zmrdeček .. hmm tak platíme .. takže je to jen o lidech. Ale když se něco stane jako třeba nehoda .. tak to je problém .. pojištovna je schopna dát od toho ruce pryč i když je propadlá o pár dní .. to je problém ...

Odkaz ke komentáři

Jeste k tomu, jak tady nekdo psal, ze se muzou kouknout do pc a zjistit. Tak tu technickou konkretne zjistit nemuzou, protoze jsem se zrovna predevcirem bavil se znamym, co dela dopravaka v tech civilnich oktavkach I(modra,cervena barva) a nemaji zadny pristup k velkemu technickemu prukazu, takze ani rozmer kol si nemuzou overit, ja myslel, ze muzou...ale tim lepe pro nas, kdyz ne :pivo:

Jinak urcite zadna ochranna lhuta neni no ;)

Odkaz ke komentáři

Technickou si normálně vylustrujou.Když mi blbě vylepili známky na úřadě po koupi auta tak sem jezdil rok se známkama který byly propadlý ale technickou sem normálně měl.Samozřejmě mě za ten rok asi 3x stavěli a pokaždý si ověřovali jestli tu technickou mám nebo ne.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Neměli by, protože tam ještě vzorek je. Ale vždy to záleží na troubovi, kterej tam bude dělat kontrolu.

Já mám Octu dneska na technický a už jsem dostal vyjebáno za velkou klubovou nálepku na čelním skle. V nejhorším případě půjde dolů a po TK nalepím novou 8) A přitom nezasahuje do stírané plochy.

Odkaz ke komentáři

Honzo, kam jezdis na STK? Nejezdis pred Rostoklaty?

NN, teď jsem byl v Hostivaři. Vždy tam s nima BYLA rozumná domluva. Dneska jsem tam byl naposledy - chtěli mě vyhodit za klubovou nálepku na čelním skle; prý brání výhledu. Když jsem mu ukázal servisní polohou stěračů, že nikterak nezasahuje do stírané plochy, byl jsem málem vynesen se zuby v dlani. Že je prý nemám poučovat :facka:

Na podvozek taky čučel, ale okomentoval to slovy "...alespoň jste nekoupil nic levnýho..." :pest:

Odkaz ke komentáři

Nechci poucovat, ale neni to taky nekdy o bezpecnosti a dodrzovani vyhlasky. On Vam technickou da a neco se stane a jeho budou popotahovat jak mohl dat technickou autu co nesplnovalo podminky. Skuste se na ti podivat z druhe strany a to se nebavim o zrizovatelovi techicke... tlaci na techniky aby neprisel o licenci atd... tech duvodu co muze byt za tim proc delaji co maji poradne a dle zakona je vic... tot mojeyslenka na zamysleni... :rolleyes: :p u nas kdyz chces mit klid das to do servisu a zaplatis o 200 kc vic a technickou dostanes ale jenom s mene vaznimy nedostatky...

Odkaz ke komentáři

ještě k tomu komentáři na STK; nedávno - je to tak měsíc - jsem měl dost nevybíravou a šťouravou kontrolu PČR. Vše co okomentoval na STK zajímalo taky policii. Papíry od podvozku si prohlídli, mrkli pod auto zda je to opravdu uvedený typ (+ kontrola předních jednotek na který je při vytočení kola dobře vidět) a nálepku taky zkoumali. Když jsem jim ukázal (stejně jako technikovi na STK) pomocí servisní polohy stěračů, že nápis nikterak nezasahuje do stírané plochy, tak byli spokojení. Okomentovali to slovy, že u toho lepení někdo přemýšlel :palec:

Na jednu stranu komentáře technika chápu, ale když se člověk podívá na další auta, která tam ve stejnou chvíli byla, tak moje bylo s přehledem v nejlepším technickém stavu. Ale zase je to pro ně "upravený" auto, na kterém přece něco k nalezení být musí... :ph34r: Ale jinak s tím přísnějším režimem souhlasím, protože fakt dokážou vyfiltrovat dost vraků, který nemají na silnici co dělat.

Odkaz ke komentáři

já musel folie sundat, koupil jsem to už s nima, bazarník tvrdil že to není problém prý v pohodě projdou, mají homologaci .. jo hovno s octem :) bazarník lhal až se mu od huby prášilo, žádná homologace :) Při evidenční kontrole mě na to technik upozornil, že folie jsou černý jak bota a určitě neprojdou ať si je radši sundám :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...