LadikRS Odesláno Duben 25, 2016 Sdílet Odesláno Duben 25, 2016 Tak to ale mohl být problém i před novou STK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Duben 25, 2016 Sdílet Odesláno Duben 25, 2016 správně to problém být měl i před novou STK dokonce i ten autor toho DOTu co to prodával tady na stránkách to tam i uváděl že to není schválono pro provoz a že to je jen pro "sportovní" účely, ale dřív na to každej kašlal když přišlo na věc tak tenchnik mohl říct že v době STK to tam nebylo a hotovo ale dneska když je všechno nafoené tak už z toho mají trochu strach .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Duben 25, 2016 Sdílet Odesláno Duben 25, 2016 Jak pozná,co na Maxidotu má a co nemá být??Nepozná.Nikdo to nezkoušejí,je to blbost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Duben 25, 2016 Sdílet Odesláno Duben 25, 2016 Na STK musí být vše vpořádku,co je vidět.Co není vidět je vpořádku.Platilo kdysi a platí stále. Na emisích se napíchne jednotka OBD II a tam musí být vše OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Duben 25, 2016 Sdílet Odesláno Duben 25, 2016 J-Dot,K-Dot atd je pouze a jen rozšíření "pal.pc" to nemá s techn.stavem nic společné. Navíc nikdo nikdy na STK nezkoumal,nezkoušel pal.pc a nikdo neví,co tam má být a co né!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_sulcik_ Odesláno Duben 25, 2016 Sdílet Odesláno Duben 25, 2016 Z OBD se pokud vim kontroluje akorát readiness kód, v paměti závad mužeš mit závad kolik chceš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Duben 25, 2016 Sdílet Odesláno Duben 25, 2016 Zatím se nekontroluje a neví se jak to bude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Duben 26, 2016 Sdílet Odesláno Duben 26, 2016 všechny tyhle DOT nejsou jen čtení z palubního PC ale je kus elektroniky dodatečně namontované do auta a připojené na elektroniku vozidla a NEJSOU HOMOLOGOVANÉ .. je uplně jedno co bylo dřív, že na to každej kálel, protože se vždycky dalo říct .. během STK to tam nebylo, ale pokud ti to při STK objeví tak tě mají správně vyrazit a nechat tě to odstranit a protrože STK je ted dobře dokumentovaná (fotky záznam z kamery atd.. ) tak tě s tím i vyrazí když to tam najdou. To máš stejný jako s foliema .. kdyžje máš JEN na zadních oknech tak to přece nikomu nevadí je to jen blbá folie, ale když nemají atest (nejsou schválené pro provoz) tak tě s tím z STK vyhodí a proč ?? protože to není schválené pro provoz a našli ti to tam. Stejně tak tě vyhodí i s jakýmkoliv DOTem když ti ho najdou .. Ale namontujte si tam co chcete muj problem to není :D Mimochodem když už jsme u toho i s chiptuningem by tě měly vyhodit protože používáš jiný SW než jaký byl pro tenhle typ motoru dodán výrobcem... Prostě jednoduše schrnuto .. jakákoliv nehomologovaná úprava vozidla = vozidlo nezpůsobilé pro provoz na pozemních komunikacích. další věc je že pokud uděláš bouračku a pojišťovna zjistí že máš "nezpůsobilé vozidlo" (nehomologovaná úprava) tak škodu zaplatíš buď sám nebo ti pojišťovna zkrátí plnění a zbytek zacvakáš ze svého :) a věř mi že pojišťováci jsou vyškolený na to, aby si takových věcí na autě všímali a pokud možno ušetřily pojišťovně peníze .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Duben 26, 2016 Sdílet Odesláno Duben 26, 2016 ´Pochop jedno."DOT" nemá na rozdíl od fólii a chip Tunningu žádný vliv na techn.stav vozu.A že ho najdou?A jak jako?Ty ho máš snad na palubovce? S chip Tunningem tě zatím nevyhodí,protože nejsou schopni poznat změnu map.Oni né.A čert ví,jak to bude.Ale tohle tady rozebírat nebudeme,je to docela dobře popsané v jiných článcích a témetech a to opravdu od lidí,co jsou tomu zasvědceni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Duben 26, 2016 Sdílet Odesláno Duben 26, 2016 U nás na STK je videozáznam už několik let a stejně se nic nezměnilo ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Duben 26, 2016 Sdílet Odesláno Duben 26, 2016 mam Maxi-K, technickou jsem delal pred mesicem, technik mi rekl ze to je pekne udelane, pochvalil to, vzal si odkaz dal mi nalepku a jel jsem :) a kdyby bylo nejhur, tak nastavim aby zobrazoval radio a nikdo nic nepozna :) myslim ze tady zbytecne malujes certa na zed, tak samo jako na stk nemaji jak zjistit z readiness kodu jestli mas chip nebo ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Duben 27, 2016 Sdílet Odesláno Duben 27, 2016 Naposledy ti odpovím a tím tuhle debatu končím protože evidentě si meleš svou a myslíš si že máš pravdu. Klidně si nalhávej že ti na tu krabičku přece nikdo nepřijde, protože je dobře schovaná, nebo že nikdo nemá šanci objevit že máš auto přechipované, ale to vůbec nic nemění na podstatě věci že takhle upravené auto není schváleno pro provoz. Tady jsem ti vytáhul příšlušnou část z vyhlášky o schvalování technické způsobiosti. Z ní to snad pochopíš i ty že nezáleží na tom kam tu krabičku schováš, ale na tom že tam je a když jí někdo objevíá tak máš problém .. Jinak co se týč chipování to není tak jednoznačné .. pokud požiješ např. pro mototr 1.8T 110kw software který je nastaven na 132 kw a ten je dodáván do RS tak to je sw schválený pro tento typ vozidla a asi bude odpovídat této vyhlášce takže zde by problém být neměl .. Předpis č. 341/2014 Sb.Vyhláška o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích Technické požadavky na konstrukci vozidel kategorií M, N, O 3. Pokud jsou na vozidle systémy, samostatné technické celky nebo konstrukční části, nebo pokud jsou takové systémy, samostatné technické celky nebo části na vozidlo montovány dodatečně, samy musí být schváleny podle příslušných předpisů Evropské unie, nebo mezinárodních smluv v oblasti schvalování technické způsobilosti, kterými je Česká republika vázána. Toto ustanovení se nevztahuje na systémy, samostatné technické celky nebo konstrukční části, které byly schváleny současně se schvalováním typu vozidla jako celku při postupu jednorázového schválení typu, nebo při postupu kombinovaného schválení typu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Duben 27, 2016 Sdílet Odesláno Duben 27, 2016 akorat ty porad zakladas na tom ze technici stk jsou stroje a maji cas hledat na vsech autech kazdou pi*ovinu jen proto aby je nenechali projit :) kdyby meli kazde auto rozebrat do posledniho sroubku aby se podivali jestli tam nahodou nemas co ja vim, toustovac pod podlahou tak bych chtel videt jak by to na stk vypadalo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Duben 27, 2016 Sdílet Odesláno Duben 27, 2016 Tak tak, oni u práce myslí Teda alespoň někde, proto projdeš technickou třeba i s Led parkovackama nebo SPZ a není to homologovany 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Duben 27, 2016 Sdílet Odesláno Duben 27, 2016 Někdo je holt ovce, která se ani nevy.ere bez toho, aby měla homologovaný záchodový prkýnko. Na všechno musí mít předpis, všechno musí podléhat regulaci a všichni musí striktně běžet podle vyhlášek a nařízení. Jakákoliv snaha o vystoupení z davu je nežádoucí, individualizace se přísně trestá. Běda tomu, kdo si do zapalovače zapojí neschválenou nabíječku na mobil. To musí být těžký život být pořád ze všeho vyschýzovanej To je jak s tou pojišťovnou a automatickým krácením plnění v případě nehomologované úpravy. Samozřejmě je to nesmysl, aby mohla pojišťovna krátit plnění, musí ta neschválená úprava příčinně souviset se vznikem nehody. Tedy musí vést ke vzniku nehody, případně zhoršovat její následky. Ale to je pro spoustu lidí asi složitý na pochopení, tak pořád po hospodách rozhlašují, že neschválená úprava znamená automaticky krácení plnění a hotovo. Stejně jako sjetý gumy nebo letní gumy v zimě. Tak to je pak těžký o něčem diskutovat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 27, 2016 Sdílet Odesláno Duben 27, 2016 Neo: Jednotku z RS na 110kW určitě použít nemůžeš, pokud chceš vše legálně. V TP je 110kW a i když je jednotka schválená, tak máš smůlu. Navíc RS má i další věci jinak. A jak říká SKAJA, tak u pojišťovny se pak dá hádat o souvislosti a nehodou. A když se půjde do extrému, tak i samolepky a podložky pod SPZ musí mít homologaci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Duben 27, 2016 Sdílet Odesláno Duben 27, 2016 No ja bych rekl ze je vse jako pres kopirak vzdy se najde nejaky jouda co bude kazat moudra ale auta budou dale prochazet jak prochazela a nic se nezmeni jen si odskrtneme dalsi policko v nejakem legislativnim seznamu ze plnime to ci ono podle toho ci onoho narizeni ale stejne to bude vzdy a jen o lidech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 Někdo je holt ovce, která se ani nevy.ere bez toho, aby měla homologovaný záchodový prkýnko. Na všechno musí mít předpis, všechno musí podléhat regulaci a všichni musí striktně běžet podle vyhlášek a nařízení. Jakákoliv snaha o vystoupení z davu je nežádoucí, individualizace se přísně trestá. Běda tomu, kdo si do zapalovače zapojí neschválenou nabíječku na mobil. To musí být těžký život být pořád ze všeho vyschýzovanej To je jak s tou pojišťovnou a automatickým krácením plnění v případě nehomologované úpravy. Samozřejmě je to nesmysl, aby mohla pojišťovna krátit plnění, musí ta neschválená úprava příčinně souviset se vznikem nehody. Tedy musí vést ke vzniku nehody, případně zhoršovat její následky. Ale to je pro spoustu lidí asi složitý na pochopení, tak pořád po hospodách rozhlašují, že neschválená úprava znamená automaticky krácení plnění a hotovo. Stejně jako sjetý gumy nebo letní gumy v zimě. Tak to je pak těžký o něčem diskutovat :) Sice jsem říkal že už se k tomuto tématu vyjadřovat nebudu ale tobě odpovím protže ty jsi tipycký hospodský vidlák co má plnou hubu keců a myslí si že všemu rozumí protože v poledne v traktoru poslouchal rádio .. když dojdou argumentu tak přejdeš na urážky .. zatímco já jsem ti předložily důkazy tak ty jsi napsal akorát halduy svých doměnek který jsi si vybásnil někde u piva a k tomu pár urážek .. je mi tě líto .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 Máš vůbec schváleno sem psát?? Asi jsem typická vidle také, ale na Skajovi je aspoň vidět, že prošel základní školou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 to musi byt troll :) pac takhle uvazujici lidi jsou jen v politice 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 když dojdou argumentu tak přejdeš na urážky Já nikoho nejmenoval, ale je vidět, že potrefená husa se chytla 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 To není o potrefené huse .. to se říká u vás ve vidlákově :) .. Já mám dostatek inteligence abych pochopil že urážky byly na mojí adresu .. A fakt se mi llíbí, jak se hned dvá místí vlez do prdelkové snaží zalíbit moderátorovi a hned s ním jakože souhlasí .. to taky svědčí o charakteru :) bravo hoši třeba budete odměněni za lezení do prdele :D .. jen tak dál jste tipický malí čecháčci .. :D Myslím že se tahle debata už dost odklonila od tématu, Vy evidentně argumenty neuznávaté a jste jako malé děti co si zacpou uši a dělají lá lá lá .. tak vás tu nechám aby jste mohli vlézt SKAJovi do prdele .. pochválit ho jak mi to nandal a jakej já jsem debil a tak .. a postupně se vrátit k diskuzi o STK .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 na tohle uz nebudu vic reagovat, protoze ses potopil sam :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 @_neo Tak nevím, zatím jsem to jenom četl, ale teď mi to nedá reagovat, předně, neznám Skaju, nelezu do prdele nikomu na fóru ani jinde, to aby bylo mezi náma jasno. Začal jsi bodykitem, budiž, za to tě asi normálně MOHOU vyhodit z STK, jedná se o nehomologovanou úpravu, pokud to není atestováno, pak si přešel na K-DOT ...nezlob se na mně, ale jenom idiot, by tě za tohle vyrazil z STK .. byť by asi mohl, ale .... je to jenom v lidech a aby tě pojišťovna krátila na plnění za K-DOT, je IMHO totálně OUT, protože vliv na bezpečnost jízdního provozu je nulová, ale to už je jenom právní výklad a na expertízu pro případný soud. Ale to je úplně jedno, jenom mně zaráží ty tvoje invektiva ... nikdo na tebe nebyl sprostý ... je to přece jenom fórum a každý může říct svůj názor, ale v nějakých mantinelech .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 29, 2016 Sdílet Odesláno Duben 29, 2016 Taky sem zatím jenom četl :) K STK, byl jsem před měsícem a v couvačkách mám Ledky, ne kvůli frajeřině, na to už jsem starej kozel, ale kvůli účelu, to samý Amerika v potkávačkách. Neřešil sem že to před technickou vyměním protože vím o těch lidech že u práce přemýšlejí a technik se o tom jen zmínil a pokecali jsme o těchto věcech. Na tý stanici sem byl poprvé a nikoho tam neznám. Sem rád že aspoň "normální" lidi mezi námi umí přemýšlet svou hlavou a ne jen papírem co vyleze z prdele nějakýho blba s imunitou co udělá nalitej karambol. Je mi líto lidí kteří nevidí skutečnost a s urputností se ohánějí těmito "papíry" které v mnoha případech obsahují nesmysl a mají nás, obyčejné vidláky vést tou správnou cestou protože jsme negramotní a takovým věcem nerozumíme. Je to přeci pro naše dobro :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Květen 17, 2016 Sdílet Odesláno Květen 17, 2016 šulda: Já mám včerejší zkušennost s TK + ME u Fábči. Po třech neúspěšných pokusech (2x fronta že mě nevzali ani na přepážku a 1x pouze do 12:00) to udělat zde: http://www.stk-kolin.cz jsem nakonec na doporučení spolužáka jel sem: http://www.csadpolkost.cz/sluzby-motoristum.php Na ME to nešlo nejdřív změřit. Pak spustil technik standartní Bosch dia a visela tam chyba (válec č.1 - příliš bohatá směs). Už to tisknul a že budu muset do servisu (od 1.1.2016 nesmí být žádná závada). Já na to jestli by to jako nešlo smazat šéfe, vždyť víte jak to je s těmahle sporadickejma systémama. On že to teda nějak zkusí-smáznul a vše OK Pak celkově to celkem pochválil. Tedy za 1,5 hod. vše OK a frčel jsem dom. Tedy doporučuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červen 30, 2016 Sdílet Odesláno Červen 30, 2016 Tak jsem byl také dnes na STK, auto mám čipnutý "v garáži za 3 litry" (i přes varování některých lidí zde na fóru, že "přece čip z garáže NEMŮŽE BÝT V POHODĚ ...." ... emise, hodnota kouřivosti 0, všechno spolehlivě sežere DPF, readness OK, spokojenost. FONTESS Pardubice doporučuju všem, žádné vysírání, prostě pohoda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 2, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2016 Otázkou je, zda se běželo už zcela na nový systém. Co jsem se bavil s technikem, tak ještě v červenci nejsou povinni běžet na nový systém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Červenec 2, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2016 to ti nepovím, co jsem se s nima bavil, tak mi říkali jen to, že do 30.6 prakticky šlo pustit auto, co nemělo v pořádku readness kódy, tzn. odpojený nebo nefunkční EGR, kat a podobně, zkrátka, mohli napsat, že se neposařilo spojit s OBD a hotovo, auto se pustilo. od 1.7 pokud nepřečtou readness, nebo bude readness v nepořádku, auto neprojde. Víc nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 3, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2016 Aha, tak u nás to bude asi jinak, protože technik nejmenoval nic konkrétně, ale vypadá to, že u nás pustí bez readness ještě celý červenec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.