Jirka313 Odesláno Leden 22, 2016 Sdílet Odesláno Leden 22, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=slqBUFreEaM 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 22, 2016 Sdílet Odesláno Leden 22, 2016 Kdysi jsem to video viděl na téma "tunel Blanka" a smál jsem se jak prasklej cvek a teď zase... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 22, 2016 Sdílet Odesláno Leden 22, 2016 kluci, pokud mam benzinaka a pouze zaslepeny EGR ventil - bude problem na STK, kdyz predesle roky to bylo bez problemu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Leden 22, 2016 Sdílet Odesláno Leden 22, 2016 Před lety nevyčítali diagnostikou... tak si zjisti, jestli ti to háže chyby a máš jasno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mira Odesláno Leden 23, 2016 Sdílet Odesláno Leden 23, 2016 bude problém...taky to mám tak na fabii...nehodlám kupovat každej rok nový egr...takže ho koupím..vymažu paměť pojedu na STK a po STK ho zase vyndám..bohužel..jinak to nepujde... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 A říká se, že od července ty emise mají být ještě přísnější... Jsem zvědavej, protože po těch čipech jdou jak pitomí... Blbci o co jim jde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 O peníze, o co jiného. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 To jo :) poldové maj pomalý auta a nemůžou nikoho dohnat :D Ne fakt, co když to bude tak, že nás nepustí? Začínám se obávat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 No jednou to skončit muselo ... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 dokud nebudou mít brzdu, tak ti na čip nepřijdou.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KOKYN Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 I brzda je prd platna... Je spousta aut v serii u kterych nabrzdis vic? Nesmi to proste cipovat Honza z Horni Dolni... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 V sérii je nabrzdíš víc, ale tak +/- o 5kw. Když má mít série 77kw a já mám 103kw tak je to divný :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 Nemyslím to ve zlým, ale jako obecné konstatování. Holt bude sice dražší, ale bude jen profesionální čipování a obecně ta auta, respektive majitelé hlavně dieselů se budou muset snažit mít auta více v pořádku. Všechno je řešitelné, jen to holt bude majitele stát prachy. Konečně dojde na to, že zas diesely budou jen pro toho, kdo hodně jezdí a vyplatí se to. V tomto mě jen ze dneška utvrzují dva příklady. Jedna O1 a jedna O2. První auto spíš než čip byl asi problém se vstřikovači, druhý auto evidentně čiplé (i dle jiných tuningových"informací") obě čudila jak fabriky a to ne jen při akceleraci, ale téměř pořád, co měli pánové nohu na plynu. Jet se za tím se dalo jen na vnitřní okruh (což po 10km není taky úplně ideální, ano, mohl jsem zastavit, předjet se nedalo). Nezlobte se pánové, ale já ty saze a smrad dýchat nechci! To samé u nás. Borec z vedlejší vesnice, co jezdí okolo (dokonce ho i znám) koupil diesela, aby jeho paní jezdila 7km do vedlejšího města do práce. Když projede okolo a trochu to sešlápne, je v ulici černo ještě za 5 minut. Jeho slova: "hele vole, mě je jedno, že to čudí, kámoš dělá na ME, jezdí to za hovno a celý mě to stálo dvacet papírů". Bohužel to auto už mělo skončit na vrakovišti, protože motor je totálně v řiti, čerpadlo skádal doma ze třech ... . Honza 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 ale to asi není chipem .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 Jasně, to chápu, že se to lidem nelíbí, mě taky ne... Ale věřím, že na kvalitní čip, jako je Fun, nepřijdou ne? Že to bude v pohodě...? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 12, 2016 Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 No, samozřejmě Fun asi ví co dělá, na druhou stranu, už asi jsou pryč doby, kdy někdo podělal čip koncernového VW, které je na trhu už tolik let. Teď jsem se trochu kolem toho motal, protože si čip budu dávat taky, ale až po spojce, nejdřív dám jednohmotu. No a výsledek od pár lidí co tady čipujou je věta typu "99% chipů jsou od galleta nebo kessu a pak se to dolazuje na konkrétní auto, to by už musel být debil ,aby ti podělal 1,9 PD od VW". Samozřejmě, teď se ozve tisíc reakcí typu "no, jak chceš, pak se nediv", ale 80% to bude od lidí, co jsou nasraní, že si nenecháte čip od nich. Nebudu si nechat dělat auto od někoho, kdo by se na něm učil, ale jestli to dělá borec 6 let a mám na něj reference, že ty auta bez problémů jezdí a majitelé jsou spokojeni ... tak s tím nemám problém. Kdyby něco, vím kde bydlí, a s čerty nejsou žerty ;-) a doplním, samozřejmě, mám funkční DPF a EGR .... souhlasím s tím, že jet za autem co hulí jako V3troska není nic příjemnýho ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Únor 13, 2016 Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 I kdyby jednoho dne ty upravený SW na emisích řešili, jakože to zatím nehrozí, tak není zas takový problém jednou za dva roky vrátit sérii, udělat STK a pak hodit zpátky chip. Seriózní úpravce s tím jistě nebude mít problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Únor 13, 2016 Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 nebude ale bude to dalsi vydaj... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 13, 2016 Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 Třeba by to už tolik nestálo, když už jsi tam byl... Jen budem jezdit jak blbci sem a tam :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Únor 13, 2016 Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 Já si zas trochu rýpnu. Není teda lepší si pořídit auto zrovna s výkonnějším motorem? Já osobně jsem to teda udělal již dvakrát :D . H 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 13, 2016 Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 Já jsem chtěl dvojkovou octávku, ale ne dvoulitra :) takže proto čip. A RS na mě bylo moc drahý :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 No, víš co, po recenzích na 2 litry jsem šel raději do staré osvědčené 1,9 ... Jasně, 2.0 CR už jsou spolehlivé, to už je ale až po face a mně se ale nelíbí ten face ala korejský inženýr a chtěl jsem před face verzi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Jo přesně jak říkáš :) dvojka před face se mi líbila vždycky. Chtěl jsem RS, strašně! Ale jak už jsem psal, peníze... Ale tuhle si nemůžu vynachválit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Únor 15, 2016 Sdílet Odesláno Únor 15, 2016 Nevím, jestli už to tu někde proběhlo, ale Ministerstvo dopravy vydalo Věstník 1/2016, kterým mění způsob vyhodnocování readiness kódů při emisní kontrole (do 30.6.2016 - přechodné období). Pokud libovolná pozice v RC obsahuje 1 (tedy chybu), provádí se běžné měření a vozidlo tak může být vyhodnoceno jako vyhovující. Dříve platilo, že zásadní systémy musely obsahovat v RC 0, v praxi se ovšem ukázalo, že některá vozidla nefungují podle specifikace, případně nekomunikují se stávajícími diagnostickými přístroji a trvale hlásí 1 (chybu) na prvních (zásadních) pozicích. V reakci na to některé automobilky "zakázaly" u svých vozidel vyhodnocovat RC (Ford, Nissan, Dacia, Renault), načež MD odstoupilo od vyhodnocování RC plošně. Celý to svědčí o tom, jak chaoticky se nová metodika měření emisí připravovala, absolutně se nové postupy nekonzultovaly se zástupci automobilek a teprve v ostrém provozu se zjišťuje, že to vlastně nefunguje a pět minut po dvanácté se na to reaguje a ještě chaotičtější se to záplatuje. Takže se vlastně vracíme k původnímu stavu 1. Úprava Metodického postupu měření emisí vozidel ve Stanicích měření emisí S ohledem na průběžné vyhodnocování situace ve SME při analýze Readiness kódů vozidel s OBD se s okamžitou účinností přistupuje k technické úpravě Dílčích postupů, článku c) kontrola paměti závad řídicího systému hnacího agregátu (systémy s OBD) bodu 3, který se nahrazuje tímto zněním: "3. Ve třetím kroku se kontrolují Readiness kódy (mód 01 dle ISO15031-5/SAE J1979 resp. DM5 dle SAE J1939). Vozidlo má zapnuté zapalování, výsledek se zjišťuje on-line přenosem. Skutečný stav kódů se uvede do protokolu. Nevyhodnocuje se stav kódu týkajícího se klimatizace. Na stavu Readiness kódů závisí průběh některých dalších měření (popsáno v příslušných sekcích). V případě, že Readiness neindikují proběhlé testy na libovolné pozici, provedou se doplňková měření, viz příslušné sekce." ... V případě, že Readiness kódy neindikují proběhlé testy, doplňková měření se u zážehových motorů do doby pořízení nového softwarového vybavení provádět nebudou, u vznětových motorů se při měření kouřivosti provedou vždy 4 platné akcelerace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 15, 2016 Sdílet Odesláno Únor 15, 2016 Takže tím pádem je metodika měření stejná jako do konce roku 2015? Pokud tomu dobře rozumím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Únor 15, 2016 Sdílet Odesláno Únor 15, 2016 No v zásadě asi jo, protože RC se neřeší a klasickou paměť závad může technik legálně smazat těsně před měřením. Takže pokud tam vyloženě nebude skákat nějaká zásadní závada, která by nešla smáznout, tak se u nafťáků měří kouřivost, u benzínu zřejmě ani to ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Únor 15, 2016 Sdílet Odesláno Únor 15, 2016 A jelikož Fun dělá dobrou práci, kouřivost je nulová :) Takže ráno akorát než tam pojedem, smažeme všechny závady a jeto :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Únor 15, 2016 Sdílet Odesláno Únor 15, 2016 Jinak když jsme u té kouřivosti, tak se pomalu dostává oficiálně do světa informace, že 1.9 TDI PD reálně nesplňuje deklarovanou kouřivost (0,7 - 0,8). V Německu na to mají ofiko výjimku (1,5), aby to nějak procházelo, ale v ČR se zavedly "striktní" kontroly, ale výjimku nikdo nevyřešil. Škodovka dokonce v manuálech uvádí dvojí hodnoty kouřivosti - jednak oficiální štítkovou a potom "reálnou" odvolávající se na nějakou výjimku z evropské legislativy, kterou ale nezná česká metodika. Takže bráno do extrému by prakticky žádná 1.9 PD neměla projít :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 16, 2016 Sdílet Odesláno Únor 16, 2016 Takže vítejte v Absurdistánu, teď tipuju, že se vydá zase další interní metodika pro STK, kde budou popsány možné odchylky od normálu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.