Přejít na obsah

Poruchy klimatizace


Oskar1

Doporučené příspěvky

Teče to do tunelu a odsud ven, dole pod autem je v krycím plechu díra. Oddělej u spolujezdcových nohou boční plastový kryt tunelu a odhrň koberec, uvidíš hadičku. Jeden konec je zacvaklej do tunelu a druhej nasazenej na plastovým náůstku, to je cesta odkud to vytéká od výparníku a pokud je to někde ucpaný tak je zle. Mě klima nikdy nesmrděla, vysouším a každoročně desinfikuju ale sem pako který to muselo prozkoumat :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak me dnes vymenili kompresor za fungl novy a zitra to jdu nechat naplnit.

 

Otazka:

Je mozne, ze kdyz to jeste neni naplnene tak to pisti?

Neco jako remenice (guma o plast),pritom kladka na kompresoru nehaze.

S minulym kompresorem to nedelalo, resp nepistelo, mozna jenom trochu(mel fakt uz 9let).

Nebo si to jeste seda na tu novou kladku?

Snad nepiska ten kompresor to by me trefil slak :-(

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravim, kupil som OII r.v.2006 (pred FL) a po 2 tyzdnoch mi prestala ist klima v tychto horucavach :wallbash:

V servise mi povedali, ze je v prdeli klima kompresor (fuci) a treba vymenit, ale novy original Valeo 1K0 820 859T stoji ~280 eur (~7500Kc) tak som sa chcel spytat ci by ste mi nevedeli poradit kde by sa to dalo zohnat lacnejsie, ak vobec. Nejaky polsky/cinsky shit tam nechcem davat, nechcem to po zime menit znova... Moja otazka znie - da sa niekde zohnat za rozumne peniaze takyto kompresor co aj nieco vydrzi, alebo sa musim zmierit s tou cenou aka je? Ake su este take kvalitnejsie znacky za rozumnu cenu?

Vdaka.

 

edit: OK, zistil som ze z CR aj s postovnym ma to vyjde o dost lacnejsie, nieco pod 200 eur - znacka Denso. Je to OK? Doplnujuca otazka: Kde zozeniem vysusac? V servise mi povedali ze pri kazdej vymene nejakeho dielu klimy treba menit aj vysusac...

Odkaz ke komentáři

Kdyz se netoci ventilator nejede klima... Kdyz jsou ty predradne odpory KO netoci se ventilator... a zase naopak... :lol:

 

Tak to si asi nerozumíme. Napsal jsem že ventilátor (ne větráky v motoru) Takže vnitřní ventilátor. A nenapsal jsem že se netočí. Jen když ho zapnu na druhý nebo třetí stupeň tak se mi vypne klimatizace, ale ventilátor funguje jak má. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

ahojte manici,mam tiez problem s klimou potreboval by som poradit mam manualnu klimu. Auto mam asi dva mesiace a klima mi uz asi pri kupe nesla.Zasiel som k jednemu mechanikovi nech mi skontroluje ci je naplnena.Nebola plna tak mi ju doplnil sledoval ci mi nepoklesne tlak ten mi neklesol ale klima mi stale nesla.Tak som siel na diagnostiku tam vyhodilo chybu snimaca tlaku.Tak som troska guglil a nasiel som ze sa da ten snimac obist ked prepojim pin 2 a 3 kablom tak som to skusil.prepojil som ich pustil klimu roztocilo saharu a hned vyplo tak som odpojil konektor od kompresoru dal som si na fazu merak nic som nenameral ani jeden impulz do kompresoru nic. pin 2 a 3 na snimaci bol stale spojeny len kostru som neukostril.Tak podla tohto som usudil ze cidlo asi nebude vadne lebo impulz co ide s cidla nedojde ku kompresoru uz si neviem rady poistka je vporiadku ovladaci panel klimy je dobry skusal som prehodit s druhej octavky .rele netusim kde je viete mi niekto pomoct co by to mohlo byt? alebo aspon ci je tam nejake rele? a kde je ?vopred za odpovede dakujem ak ste uz nieco podobneho uz riesili tu na fore tak sa ospravedlnujem ale nenasiel som to tu

Odkaz ke komentáři

Chci se zeptat jestli se vám taky někomu někdy stalo že jste pustili ventilaci a šel vám vzduch z prostředních mřížek slabě a méně teple než z krajních ? Mám climatronic a měl jsem zmáčknuto foukání do kabiny a když jsem kombinoval všechny způsoby pokaždé to samé.

SKUS STLACIT ECON ALEBO ( AC ) NEVIEM CO Z TOHO TAM MAS .S TLACITKOM OFUKOM NA SEBA (PROSTREDNYCH MRIEZOK) DRZ ASI 30 SEKUND MOZNO SA TO NAPRAVY.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Ahoj,mam O2 MR2008,dnes jsem přišel k autu,nastartuju a ventilátor v motoru se roztočí na plne otacky a climatronic nechledi.I když zapnu Econ,tak ventilátor v motoru jede naplno,huci jak letadlo,nevíte cim by to mohlo byt?Dekuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím.

mám problém s klimatizaci, uniká mi chladivo, vydrží asi tyden, pravděpodobně mikro prasklina. bylo to asi ve třech servisech a plnili tam barvivo ale v motorové části nic nezjistili. poslední možnost je rozebrat palubovku a pravděpodobně vyměnit výměník. chci se zeptat zda už to někdo prováděl a zda si ten výměník vyměním sám když doma vymontuju celou palubovku. za demontáž palubovky totiž chtěli balík. předem děkuji.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...