Přejít na obsah

ol@fuv EXlunarni individual ....

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

tak uz jsem se konecne dopracoval k nejakemu vysledku jednani s kooperativou, ale z vysledku nejsem vubec nadsen. Jako slevy jsem dosahl a pomerne vyrazne, ale to je to co me vytaci jeste vic. Povinne ruceni z 8700 jsem dostal 3750 Kc, komplet pak pov+havarijni 11 000 Kc , coz loni byto tusim 20T.

Ted se ale dostavame k tomu co me ale nejvic dopalilo, pred upravou ceny v koop jsem si nechal vypracovat nabidku u Alianz - v all risk pojistce je auto podle jejich nabidky pojisteno na cca 360 T (coz je cena auta podle nejake tabulky nejake spolecnosti ktera to vypracovava podle vseho pro vic pojistoven nez jen pro Allianz) cena pojistkyt byla zhruba 12 000 Kc. Koop se tedy na prvni pohled jevi jako levnejsi, ale jen na prvni pohled, pri dotazu na kolik je teda za tech 7250 penez pojisteno se spustila silena hitparada vytacek, vymluv, mlzeni, a firemnich zakazu tohle klientovy sdelit. Jak nerekneme a to se mi teda muze klidne stat, ze ja to pojistim u koop za 3 rohama me nekdo rozsrotuje a vy mmi reknete ze mi date 100 000 Kc??? Tak jedine co jsem z nich vytahl je, ze v okmaziku reseni pojistne udalosti likvidator pouzije stranku car.cz kde najde vozidlo co nejvice podobne specifikace, pokud jich tam bude vice tak "samozrejme" to s vyssi hodnotou. Takze v podstate podle trzni ceny vozidla, ale proc bych mel platit to same a mit auto pojistene aktualne na 250T misto 360T u allianz ptam se.

Takze cely dojem co si z toho odnasim, je ze koop je silena pojistovna odirajici klienty za prve na pojistnem plneni a za druhe pokud si z niceho nic muze dovolit snizit rocni pojistne z 20T na 11T znamena to ze minimalne jeden rok jsem jim platil zbytecne velkou pojistku pac smlouva na zaklade ktere, jsem platil tech 20T vznikla 5.2008

Odkaz ke komentáři

Tohle je celkem zajímavé. Dělám Kooperativu už nějaký ten rok - a nejen tu - a ještě jsem se nesetkal s pojišťovnou, která by nadhodnocovala auto - až podle toho co říkáš teď. Otázka je však ta, jestli ti dotyčná osoba, dělající nabídku udělala opravdu reálnou nabídku. Protože tabulky pro pojišťovny jsou defacto jedny a už vidím pojišťovnu, která ti vyplatí nějaké nesmyslné peníze za auto, které už dávno takovou hodnotu nemá. Tohle mi připadá hodně přitažené za vlasy.

Odkaz ke komentáři

tak pokud v nabidce stoji cena vozidla 360 000 tak by mi to meli vyplatit minimalne behem prvniho roku pojistky, ne? Jako ptal jsem se jestli to mysli Vazne ze pokud jo tak ze to auto necham ukrast nebo ho totalne zborim. Tvrdi ze ano. Cena ma vychazet z AAD ceniku, Storme nemas ho nekre pri ruce? Tak jako jasne je to cca o 110 000 vic nez soucasna vycemene nejvyssi prodejni cena. Pokud ale jde o casovou a ne trzni cenu tak si myslim, ze je to naprosto odpovidajici kdyz to auto stalo pred 5 ti rokama 800 000 CZK.

Pokud se oprostime od pojistne castky u allianz a vratime se k koopu, opravdu vam pripada normalni, ze pojistovna nechce klientovy rict na kolik ma to auto pojistene ?

Odkaz ke komentáři
Pokud se oprostime od pojistne castky u allianz a vratime se k koopu, opravdu vam pripada normalni, ze pojistovna nechce klientovy rict na kolik ma to auto pojistene ?

Zřejmě je to z toho důvodu, aby klienti nespekulovali s tím jestli se jim vyplatí nechat si to auto ukrást, než ho pod cenou prodávat v bazaru.

Spíš mě připadá divný, aby ti Allianz podsouvala tak vysokou částku. To je jak kdyby ti řekli nech to pojistit a ukrást ... (myšleno nadsazeně)

S takovou by brzo nebylo co v autobazarech prodávat :lool:

Odkaz ke komentáři

jen tak pro jistotu kdyby to cetl nekdo kdo me dostatecne nezna, nejsem schopnej (moralne) objednat si kradez vlastniho auta a ani zamerne to nechat odstavene, kdo zna trochu me a moje auto tusi ze je to teoreticky neukradnutelne a pokud ano urcite by se ke me dostalo zpet v minimalne ocesanem stavu. A bourat zamerne nehodlam mam zivot a sve zdravi rad

mame u kooperativy pojisteny vsechna auta ve firme, a firmu takze ten pojistovak uz nas tak trochu zna uz asi 9 let.

Odkaz ke komentáři

OII 1,9TDi r.v.2005 pojištěná na 260 tisic(vic stejně nikdy nedostaneš kdyby ti to auto ukradli) tak po dvou jednáních a po slevách od šéfa pobočky jsem se dostal na 8800,- 2% spoluúčast.Jedná se o Českou Podnikatelskou pojištovnu což je v podstatě to samé co Kooperativa-stejný vlastník,stejny podmínky...

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři
jen tak pro jistotu kdyby to cetl nekdo kdo me dostatecne nezna, nejsem schopnej (moralne) objednat si kradez vlastniho auta a ani zamerne to nechat odstavene, kdo zna trochu me a moje auto tusi ze je to teoreticky neukradnutelne a pokud ano urcite by se ke me dostalo zpet v minimalne ocesanem stavu. A bourat zamerne nehodlam mam zivot a sve zdravi rad

mame u kooperativy pojisteny vsechna auta ve firme, a firmu takze ten pojistovak uz nas tak trochu zna uz asi 9 let.

Tak to doufám, že na tomhle fóru by takhle nikdo nepřemýšlel. Myslím s že jsme tady všichni tak trochu pacienti do svých aut.

Jinak moje neteř je zaměstnancem Koop a o víkendu s ní budu mluvit, tak jestli chceš můžu se jí zeptat jestli je to normální postup, že klientům

nesdělují nakolik je auto pojištěné ...

Odkaz ke komentáři

pojisteni si resim sam cece, jako tak nejak jsem z nich dostal ze pokud budou resit pojistnou udalost pujdou na web car.cz a tam se podivani jaka je cena auta, coz je taky nefer pac v dobe uzavirani pojistky ma auto cenu treba 250T behem roku padne na 150T a jako to jsem si platil zbytecne ?

Ted nic proti Romanove hificaru ale jestli 1.9TDI 2005 je za 260 proc by 2005 2.0TDI take tovarni elegance ale s polokozenym interierem a origo xenama nemohla mit cenu podle toho AAD 360T ?

storm: pls mrkni se mi idealne pokud by to slo poslat chtel bych tam dohledat i cenu i tatikove X5 ktereou po 2 letech odhadl allianz na 1.2M z puvodni 2M

alessi: ano prosim zeptej se netere

Odkaz ke komentáři
alessi: ano prosim zeptej se netere

... tak dnes jsem mluvil s neteří a ta mě řekla, že obchoďák, kterej s tebou uzavírá pojistku by ti měl bez problému sdělit na kolik je to auto pojištěné. Koop ti to nesdělí jen v tom případě pokud voláš na infolinku, protože nemůžou 100% ověřit tvoji totožnost a tak takové údaje nesdělují. Dále mi řekla, že to havarijní pojištění by ti měli každé dva roky aktualizovat, neboť je jasné, že hodnota vozu se snižujea tím pádem bys měl i platit nižší pojistku. Pokud to neudělají samy, tak je třeba tam po dvou letech zavolat a domluvit nové podmínky ...

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...