Přejít na obsah

Relé klaksonu

Tommy23

Doporučené příspěvky

Kde teda je? Kdybych k tomu relé dokázal odněkud připojit stálých 12V, tak bych vyřešil zřejmě to, co mi dlouhodobě vadí (zde na foru to ale nikoho nedrásá, už jsem to kdysi psal a bez větší odezvy), tj. že nejde klakson při vypnutém klíčku. Xkrát už jsem měl potřebu varovat klaksonem na parkovišti, jenže než nakvedlám klíček...

A podobný problém - proč nemůžou jít el. okna při zamknutí bez safe-locku? Ale tam asi nějakým přívodem 12V nepochodím, je tam asi ve hře komfortka...???

Sorry, musel jsem si ulevit... :-)

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

A podobný problém - proč nemůžou jít el. okna při zamknutí bez safe-locku? Ale tam asi nějakým přívodem 12V nepochodím, je tam asi ve hře komfortka...???

Co přesně tímto myslíš? Snad jediný způsob jak zamknout auto bez Safe locku je tlačítkem uvnitř vozidla a to okna jdou. Nebo se pletu.

Odkaz ke komentáři

Myslím že všechny škodovky až do FELICIE včetně relé neměly.

Přesně tak, všechny Škodovky až do felicie (ta je včetně) měly klakson bez relé. Myslel jsem si, že i OI, ale to jsem si neuvědomil, že po vypnutí klíčku nejde troubit, takže tady jsem se zmílil, ale starší auta měly běžně klakson připojený přímo, tzn. mimo relé ;)

Odkaz ke komentáři

KaJe - když normálně zamknu dálkovým, tak je hned zamčeno v modu safe-lock (zvenku zamčeno, zevnitř nejde otevřít dveře ani el. okna). Když ale dálkovým zamknu a do několika vteřin ještě jednou zamknu tak se vypne safe-lock (zvenku zamčeno, zevnitř mohu otevřít dveře).

V safe-locku by vše zůstalo jak je, po vypnutí safe-locku by šly zevnitř otevřít dveře + funkční el. okna.

Když dnes nechávám někoho v autě na parkovišti, tak si nedovolím nechat klíčky v zapalování. Pak mám jen možnost nechat pootevřený okna (když je horko), ale když přijde náhle liják, osádka nemůže bez klíčků v zapalování zavřít. A to ještě nemluvím o tom systému jak po zhasnutí motoru jdou asi 10min okna, ale jakmile se otevřou dveře, přestanou jít hned a musí se zase zakvedlat klíčkem aby zase fungovaly. To zas potřebuju když na někoho v autě čekám.

Přijdou mi tyhle řešení jako zbytečný komplikace - v safelocku ať je všechno zakázaný, ale bez safelocku zase vše stále funkční (myslím s vypnutým klíčkem nebo úplně bez klíčku).

Odkaz ke komentáři

Elektrickou zdatnost mám snad tak nějak přiměřenou, jen nemám teď možnost vidět to tvoje schema v širším zapojení - vidím přívody 1/85-4/86 na cívku relé, 2/87-3/30 na spínací kontakt. Kontakt předpokládám spíná 12V ke klaksonu. Na cívku relé by pak mělo jít 12V spínaných od páčky a z druhé strany kostra.

Podle tvého návrhu by pak šlo na relé 12V proti 12V = žádná činnost. Ale možná píšu blbiny?

Každopádně nevím kde je na schematu 12V se zapnutým klíčkem a kde 12V zmizne po vypnutí klíčku.

A POŘÁD NEMÁM ZÁSADNÍ INFORMACI, KDE SE TO RELÉ NACHÁZÍ. :-)

Nevím, jak zdatný jsi v elektrice.

Jako nejsnadnější se mi jeví podle schema zapojení relé houkačky odpojit přívod ke kontaktu relé 4/86 a pak spojit kontakty relé 4/86 a 3/30.

Odkaz ke komentáři

borlan

Tak já ti to zkusím trochu více objasnit.

Přikládám jednu stránku ze schématu, kde je vidět toto :

(pro další propojení je nutno vidět více stránek)

Na jeden vývod cívky relé 4/86 jde napětí "přes klíček" (to je ta linka a), na druhý konec 1/85 se připíná kostra přes kontakt H spínače houkačky.

Protože na spínacím kontaktu 3/30 je stálé plus, jeho propojení na kontakt 4/86 zajistí, že na cívku relé 4/86 půjde vždy plus (mimo spínací skříňku) a sepnutí spínače houkačky H vždy zajistí spojení 3/30 a 2/87, tedy spuštění houkačky.

post-11490-0-38201200-1469782753_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...