Přejít na obsah

Vypina turbo na rs

Guest miissoo

Doporučené příspěvky

Mam taky problem-vzdy ked motor vytocim na viac ako 4000 ot-min. turbo prestane pracovat a aj ked spomalim tak uz nenabehne-musim zastavit,vypnut motor a po nastartovani uz ide ale zasa len po tie otacky-a to sa stale opakuje-nevie niekto co s tym je?podtlakovy ventil sa hybe dobre-pozeral som aj hadice a nevyzeraju neako zle tak uz neviem-diagnostika mi vypisuje-pokles tlaku medzi turbom a skrtiacou klapkou...poradte....

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Mam taky problem-vzdy ked motor vytocim na viac ako 4000 ot-min. turbo prestane pracovat a aj ked spomalim tak uz nenabehne-musim zastavit,vypnut motor a po nastartovani uz ide ale zasa len po tie otacky-a to sa stale opakuje-nevie niekto co s tym je?podtlakovy ventil sa hybe dobre-pozeral som aj hadice a nevyzeraju neako zle tak uz neviem-diagnostika mi vypisuje-pokles tlaku medzi turbom a skrtiacou klapkou...poradte....

Zdar někde máš nějakej unik tlaku proto ti to padá do nouzáku musíš vše pořádně prohlídnout :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

no tak a konecne som sa pustil do opravy mojej eresy-najprv som pozrel komplet vedenie od intercoolera,turba az po vzduchovy filter-nakoniec sa mi nezdalo to ze som mal motor pri chladici trochu ohadzany od takeho mastneho bordelu tak som vsetko rozobral a tam bola cela pricina vypinania turba-je to hadica cislo 06A 133 783 H-ma asi tak 7 centimetrov a centimetrovy priemer-mala v sebe malu prasklinu ale bola otocena smerom k motoru tak na prvy pohlad to nebolo vidiet-takze vsetci co mate problemy ako som pisal ja vyssie pozrite tieto hadice...auto som vyskusal a taha perfetne,turbo nevypina a otacky na volnobehu sa tiez ustalily...dodam aj foto tej hadice...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

no tak to skusim aj ja lebo to robi stale-uz neviem-skusim tu vahu a uvidim.A tebe to co presne robilo?a aky mas motor?Mne vipne turbo a niekedy mi to hodi aj do nudzaku ked vytocim motor na viac ako 4000 ot.min.-a s takym motorom jazdit len tak to cloveka ani nebavi...

Odkaz ke komentáři

mám RS 2001

prostě "vyplo" turbo a netáhlo to, nešlo do otáček. Znovu jsem nastartoval a jelo to. Stalo se to třeba tak 1x týdně a pak se to začalo stávat častěji až se to stávalo každých třeba 20km. Poté už to padalo i tak, že nastartování nepomohlo a musela se mazat závada přes VAG. Přišlo mi, že kdybych to točil, tak to šlo OK, když jsem jel v poklidu a najednou jsem chtěl zrychlit, tak to "vyplo".

Jak zjistit jestli je to opravdu váha? Prostě jí vypoj. Nepůjde ti ESP (jestli máš), možná to bude žrát trochu víc, ale za pokus to stojí. Jestli se to stane znova, váhou to nebylo. Jestli OK, tak kup novou váhu a máš klid.

Odkaz ke komentáři

Nevím jak u benzínu, ale u nafty nouzák dost často spouští překročení horní hranice tlaku na víc jak 6vteřin, což je způsobeno nenaklopením lopatek turba a příčina nenaklopení lopatek je ve vyrezlé podtlakové baňce zevnitř, která je ovládá. Chce to sebou VAG a zkontrolovat průběh plnění na trojku od volnoběhu až po omezovač.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj,

taky přidám do vínku obdobný problém, který se nějaký čas snažím vyřešit. Předem, jedná se o AGU s chipem od Sportmotoru. Jde o to, že mi ve vyšších otáčkách "vypadne turbo". Na 3 st. vypadne v cca 6k ot. a na 4 st. okolo 5,5k ot. Na VAGu to hlásí chybu 00575 - hranice plnícího tlaku podkročena. Na budíku to vypadá tak, že na 3 st. je max. špička 1.1b v 3.2k ot. (podle budíku, možná drobná odchylka), pak to začne pomalu klesat. Na 4 st. je max. špička cca 1.15b a podrží jej to do cca 3.5k ot. Na 5 st. je max. špička cca 1.2b a podrží do 4k ot. Po max. špičce jde tlak vždy pomalu dolů a před výpadkem turba dosahuje sotva 0.5b (taky se mi nezdá, že toto je správný průběh, může mi to někdo potvrdit?). Zkoušel jsem odpojit konektor od váhy vzduchu a potom N75. V obou případech se to chovalo stejně. Max tlak 0.3b a u omezovače max. 0.2. Jakmile vypadne turbo, tak spadne úplně na 0,2b. Tah okamžitě ochabne. Co se týče benzínového čerpadla nebo palivového filtru, to bych teoreticky vyloučil. Mám tam LPG a dělá to i na něj. Zkoušel jsem čistit váhu vzduchu, odpojit N75 od tlakové nádobky turba a odpojený vývod od N75 jsem zaslepil. Nezaregistroval jsem v podstatě změnu a výpadky přetrvávaly. Zkoušel jsem malinko přitáhnout táhlo od tlakové nádobky, nepatrně se zvýšil tlak, ale turbo stále vypadává. Najel jsem nějaký log, kde je to pěkně vidět http://www.edisk.cz/stahni/78874/LOG-01 ... .51KB.html . Dále jsem natlakoval celou soustavu od turba ke klapce kompresorem. Zjistil jsem, že propouští BOV do podtlaku. Odpojil jsem jej tedy a tlak drží, nikudy to už neuniká. Co se týče toho BOV, tak ten propouští do podtlakové hadičky, dole do sání to drží. Jenomže to vlastně v podstatě ničemu nevadí, protože ten tlak nemá v zátěži kam unikat, protože v podtlakové hadičce je v tu chvíli ten samý tlak. Takže tudy cesta nevede. Zkoušel jsem ještě tlakovat zpětné ventily. Ty by měly být taky OK. Napadá vás někoho něco?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
Ahoj,

taky přidám do vínku obdobný problém, který se nějaký čas snažím vyřešit. Předem, jedná se o AGU s chipem od Sportmotoru. Jde o to, že mi ve vyšších otáčkách "vypadne turbo". Na 3 st. vypadne v cca 6k ot. a na 4 st. okolo 5,5k ot. Na VAGu to hlásí chybu 00575 - hranice plnícího tlaku podkročena. Na budíku to vypadá tak, že na 3 st. je max. špička 1.1b v 3.2k ot. (podle budíku, možná drobná odchylka), pak to začne pomalu klesat. Na 4 st. je max. špička cca 1.15b a podrží jej to do cca 3.5k ot. Na 5 st. je max. špička cca 1.2b a podrží do 4k ot. Po max. špičce jde tlak vždy pomalu dolů a před výpadkem turba dosahuje sotva 0.5b (taky se mi nezdá, že toto je správný průběh, může mi to někdo potvrdit?). Zkoušel jsem odpojit konektor od váhy vzduchu a potom N75. V obou případech se to chovalo stejně. Max tlak 0.3b a u omezovače max. 0.2. Jakmile vypadne turbo, tak spadne úplně na 0,2b. Tah okamžitě ochabne. Co se týče benzínového čerpadla nebo palivového filtru, to bych teoreticky vyloučil. Mám tam LPG a dělá to i na něj. Zkoušel jsem čistit váhu vzduchu, odpojit N75 od tlakové nádobky turba a odpojený vývod od N75 jsem zaslepil. Nezaregistroval jsem v podstatě změnu a výpadky přetrvávaly. Zkoušel jsem malinko přitáhnout táhlo od tlakové nádobky, nepatrně se zvýšil tlak, ale turbo stále vypadává. Najel jsem nějaký log, kde je to pěkně vidět http://www.edisk.cz/stahni/78874/LOG-01 ... .51KB.html . Dále jsem natlakoval celou soustavu od turba ke klapce kompresorem. Zjistil jsem, že propouští BOV do podtlaku. Odpojil jsem jej tedy a tlak drží, nikudy to už neuniká. Co se týče toho BOV, tak ten propouští do podtlakové hadičky, dole do sání to drží. Jenomže to vlastně v podstatě ničemu nevadí, protože ten tlak nemá v zátěži kam unikat, protože v podtlakové hadičce je v tu chvíli ten samý tlak. Takže tudy cesta nevede. Zkoušel jsem ještě tlakovat zpětné ventily. Ty by měly být taky OK. Napadá vás někoho něco?

Ahoj Chalani , nevím jestli je to ten samí problém co mám já ? Mě se stává , hlavně při akceleraci , že mě nechce turbo táhnout , musím povolit plyn a pak se zase chytne , ale dělá mě to jen někdy , nevím jestli je chyba ve stylu řazení , jinak turbo mě tlačí normálně . Díky za odezvy

Upraveno uživatelem stenly1972
Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zdar kluci. Mně vypíná turbo hned po prvním studeném startu. Pak když nastartuji podruhý,tak je vše OK. Píše mi to závadu 17705 - pokles tlaku mezi škrtící klapkou a turbem. Hadice jsem zkontroloval. Všechny jsou v cajku. Je možný,že by to bylo tlakovým senzorem,co je na hadici mezi intercoolerem a škrtící klapkou? Váha by to dělat neměla. To by to auto nejelo pořád. Nebo taky jestli to nedělá sekundární vzduch s AGR ventilem. Může hodit chybu hned když sepne u studeného motoru. A pak už u teplého motoru nespíná,takže mi turbo nevypne. Už mě nic jiného nenapadá. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdar kluci. Mně vypíná turbo hned po prvním studeném startu. Pak když nastartuji podruhý,tak je vše OK. Píše mi to závadu 17705 - pokles tlaku mezi škrtící klapkou a turbem. Hadice jsem zkontroloval. Všechny jsou v cajku. Je možný,že by to bylo tlakovým senzorem,co je na hadici mezi intercoolerem a škrtící klapkou? Váha by to dělat neměla. To by to auto nejelo pořád. Nebo taky jestli to nedělá sekundární vzduch s AGR ventilem. Může hodit chybu hned když sepne u studeného motoru. A pak už u teplého motoru nespíná,takže mi turbo nevypne. Už mě nic jiného nenapadá. :wallbash:

Uz jsi odstranil zavadu? Dela mi to same! Studeny start = turbo nebezi, jakmile vypnu motor, zapnu a je kapanek ohraty, uz to funguje jak ma ... chyba 177 05 - pokles tlaku mezi turbem a skrtici klapkou :((

Uz mne to sere :(

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

No už jsem vyměnil i senzor tlaku u intercooleru a pořád nic. Koukal jsem na hadici od turba k mezichladiči a u ní na bloku motoru je naházený olej,ale prasklina žádná. Vyměnil jsem těsnící kroužek na tom bajonetu a žádná změna. Kdyby bylo turbo na odpis,tak už mi dávno nefunguje. Takže zkusím jít po elektrice. Ještě mě napadl ventil N75. Třeba hází chybu,jelikož mi to cukne,když sepne turbo. Uvidíme...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...