Rudy_742 Odesláno Září 30, 2016 Sdílet Odesláno Září 30, 2016 Zdravím všechny škodovkáře, zvažuju pořízení přídavných budíků na tlak turba, tlak a teplotu oleje a jejich osazení do A-sloupku. Mechanicky si s instalací poradím, ale tápu s elektrickým zapojením, Od každého budíku vedou čtyři dráty - kostra, signál od příslušného čidla v motoru, stálé napětí pro napájení krokových motorků budíků a pak samostatný drát na podsvícení. A právě u posledních dvou nevím, kam je v autě zapojit. Stálé napětí (po zapnutí zapalování) by asi mohlo jít podle fotek, co jsem viděl na britském internetu, do černočerveného drátu u spínače světel: Tedy teoreticky by pak po zapnutí zapalování při zapojení drátů na tuhle lajnu měly budíky již ukazovat, bez ohledu na to, jestli svítím nebo ne. Který drát by ale měl být určen pro zapojení podsvícení tak, aby se při zapnutí parkovaček přídavné budíky rozsvítily?? Děkuju všem za případné odpovědi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Říjen 1, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2016 Určitě někdo poradí přesnou barvu, já jí nevim, ale pokud máš multimetr, naměř si, kde se na konektoru objeví 12V po zapnutí parkovaček a máš vyhráno ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Říjen 1, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2016 Je to červeno-černý drát na svorkovnici T17a na pozici 1, průřez 2,5, jištěný pojistkou S236 na 15A. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Říjen 1, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2016 dyt ti na zjištění stačí obyčejná žárovková zkoušečka otočím klíčkem a hledam v tý svorkovnici drát na kterej se mi rozvítí žárovka po otočení klíčku a po vypnutí zhasne to samí ten drát od parkovaček práce na 3 minuty :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Říjen 2, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2016 Zapomněl jsem ještě ty parkovačky levá- pozice 13 šedá-hnědá pravá- pozice 14 šedá-fialová 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rudy_742 Odesláno Říjen 2, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 2, 2016 Děkuju všem za podněty :) Ta zkoušečka přecijen asi nebude od věci :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Říjen 2, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2016 Myslím, že metoda žárovkové zkoušečky není dobrá metoda a někdy by se nemusela vyplatit. Je potřeba vždy nahlédnout do schématu a vědět, co a kam připojuji a jak je konkrétní vodič jištěn. Ale to ať si rozhodne každý sám, je to jeho auto... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mára3009 Odesláno Říjen 19, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2018 A věděl by někdo pod jakým číslem v tom konektoru do přepínače světel jsou přední mlhová světla ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mazliik Odesláno Říjen 20, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2018 na mlhovky je sedozluty vodic pin 8 sedmnactipinoveho konektoru spinace svetel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.