Přejít na obsah

Motor z ničeho nic chcípl na volnoběhu

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

doufám, že to už někdo neřešil, hledal jsem, ale nenašel.

V sobotu se mi na RS stala záhada, jel jsem pro kamarádku, celkem 15 Km,

žádná palba, pěkně klídeček, když to bylo studené, auto se chovalo zcela normálně.

Pak jsem nechal auto asi 5, maximálně 10 minut natočené před domem, abych si přeparkoval druhým autem

a mohl se dostat do garáže.

Po tomto čase přijdu k autu, jedou ventilátory a motor chcíplý, dle budíků teplota OK a kontrolky svítily,

jako když máte klíček v první poloze.

Při opětovném startu jsem točil docela dlouho klíčkem, měla zvuk jako když přechlastáte karburátor ve staré škodovce, po cca půl minutě chytla, zajel jsem do garáže.

Druhý den auto jelo zcela normálně, žádné cukání, žádná kontrolka,výkon jako vždy.

Setkali jste se s tím někdy, může to být předzvěst nějaké poruchy, nebo se to přehřálo na místě a proto to chcíplo?

Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Něco takového se dělo u mého motoru (1.6) a problém byl v teplotním čidle chladící kapaliny. Blblo sporadicky a když zablblo, tak poslalo ŘJ signál, že je motor hodně studený, ta podle toho nastavila směs a tím došlo k uchlastání, pak byl problém motor nastartovat, protože byl uchlastanej a při dlouhým startování byl i cítit nespálený benzín. Ze začátku se to dělo jen občas, ale postupem času se to zhoršovalo, až mi auto chcípalo několikrát během jízdy (na volnoběh), po výměně čidla je vše v pořádku.

U tebe to může být taky tím čidlem, ale může to být i něco jiného, nejdřív určitě udělej tu diagnostiku.... ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak dle diagnostiky jsem neměl na autě jedinou chybičku. Napíchnuto přes Bosch KTS a i přes Vag, auto v pohodě.

Nakonec se mě můj mechanik zeptal, kam jezdím na benzín. Říkám na OMV do Kroměříže a jelikož moc nejezdíme, beru 98čku a nebo 100 oktanový benzín.....na tak prý jsem během měsíce pátý, kdo bral 98 nebo 100, včetně něho, kdo měl pak problémy na OMV.

On osobně má Mercedes C63 AMG, kdo zná Bosch servis Trunečka v Roštíně, ví, že nekecám :-) a říkal, že na jeho motoru pozná dobrý benzín a doporučil mi natankovat na Benzině. Moc se mi to nezdálo, ale zkusil jsem to, vyjel sem nádrž skoro do výparů, natankoval plnou nádrž na Benzině a ejhle, auto funguje tak jako dřív.

Upřímně, toto by mě ani ve snu nenapadlo, ale jsem rád, že mě celá oprava stála jen plnou nádrž a 3 stovky za diagnostiku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...