Přejít na obsah

1,8 RS šlem pod víčkem, ale i trošku na rysce od měrky oleje

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám šlem pod víčkem oleje (jen trošku, prý je toto u benzínů normální), ale také když zasunu měrku oleje a vytáhnu tak troška tam je, malinko ale je. Je to normální, teďka v zimě jsem jel jen párkrát, ale kraťoučký cesty. Nebo to je těsnění pod hlavou? Jelikož to je i v oleji, kam se "boří" měrka tak se mi to moc nezdá.

Odkaz ke komentáři

Já jezdím krátké trasy, cca 10km a tohle se mi nestává. Omrkni, jestli nemizí ta voda. Pokud je vše v pořádku, napadá mě, jestli Ti nezamrzlo odvětrání vlivem krátkých tras. To by potom ale DiKeyovo řešení Tvoji situaci jen zhoršilo. Já měl právě oil catch tank, jenže u 1.8T pří krátkých trasách dost kondezuje voda, a jelikož ta voda putuje přes odvětrání, tak mi v zimě zamrzly hadice odvětrání. To vedlo k tomu, že se odvětrání ucpalo a všechno šlo ven tam, kde byla cesta nejmenšího odporu. Třeba celá olejové měrka byla od toho poblitá.

V prvním případě mi vyletěla měrka a celý motorový prostor byl zadělaný. V druhém případě mi měrka už těsnila, takže to šlo ven přes motor. Takže pokud OCT, tak s tím, že ho v zimě musíš kontrolovat hodně často (při nižších teplotách jsem měl během týdne na krátkých trasách celou nádobku plnou vody) a mít krátké hadice blízko motoru. Mně to ani tak nepomohlo a vrátil jsem seriový stav a mám klid. Bohužel tohle je běžný jev, už i někteří prodejci OCT doporučují na zimu OCT vyndat, případně existují i vyhřívané verze s topným tělískem nebo je OCT napojené na chladící okruh.

Zkusil bych odvětrání když tak rozebrat a kouknul bych, jak to tam vypadá.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...