Pepin Odesláno Květen 8, 2017 Sdílet Odesláno Květen 8, 2017 Dobrý den, prosím, mám dotaz k průměru stabilizátoru u Octavie 1,9 TDI (1), rok výroby 2000, duben. Rád bych si vyměnil silnetbloky, ale nevím jestli mám použít průměr 21 mm nebo 23 mm. Děkuji za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajaaa6608 Odesláno Květen 8, 2017 Sdílet Odesláno Květen 8, 2017 Musis zmerit posuvkou prumer stabilizatoru a podle toho koupit siletbloky. viz odkaz na dily tady: https://www.skoda-dily.cz/katalog/octavia/nahradni-dily/podvozek/predni-naprava/stabilizator-tycka-stabilizatoru/stabilizator-104.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Viktor X Odesláno Květen 9, 2017 Sdílet Odesláno Květen 9, 2017 Pokud máš kombi, tipuju stabilizátor 23mm, tj silentbloky 21mm, dej vědět jakou máš kastli a cos naměřil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepin Odesláno Květen 13, 2017 Autor Sdílet Odesláno Květen 13, 2017 Zdravím, mám Liftbecka, stabilizátor je 21 mmm, rád bych se ještě zeptal jaké je nuto použít tyčky k stabilizátoru, opět mě matou rozměry, nyní mám kovové. Děkuji za radu! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Viktor X Odesláno Květen 20, 2017 Sdílet Odesláno Květen 20, 2017 Pokud se nepletu, kovové kosti jsou všechny stejné (nepočítám tu dlouhou jak tejden, co jde u jiných modelů do tlumiče)? Mimochodem, lze jen dokoupit "gumičky" a repasovat, taky se na to chystám, tedy mám též kovovou, ne plast, jak jsem se původně domníval. A k tvému původnímu dotazu: "Rád bych si vyměnil silnetbloky, ale nevím jestli mám použít průměr 21 mm nebo 23 mm. Děkuji za radu." Odpověď zní - ani jeden :P, máš-li stabilizátor 21mm, potřebuješ silentbloky 19mm. POZOR - alternativní řešení :smich:. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepin Odesláno Květen 21, 2017 Autor Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Děkuji ti za vyčerpávající odpověď :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Květen 21, 2017 Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Teda Viktore, teď mě mateš, proč by měl dávat menší lůžka stabíku než jaký má průměr? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Viktor X Odesláno Květen 21, 2017 Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Přiznávám, že mám teprve nakoupeno před realizací, ale vypadá to, že se tam kvůli "předpružení" lisují silentbloky s menšími otvory než průměr stabilizátoru, tedy u mne pro stab. 23mm lůžko 21mm https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0411314g-silentblok-stabilizatoru-predni-napravy-de-11818.html ale mohu se mýlit. K 21mm stabilizátoru 19mm siletblok. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0411314r-silentblok-luzko-stabilizatoru-predni-napravy-eu-4217.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Květen 21, 2017 Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Tedy já to už kdysi dělal, a koupil jsem stejné označení jako mám průměr stabíku a i tak tam šly ty lůžka celkem těsno, že bych tam měl narvat o 2mm menší si nějak neumím představit. Drží mi to už dost přes 100 tisíc km a nic mi tam neklepe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Viktor X Odesláno Květen 21, 2017 Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Třeba je prodávali podle velikosti stabíku kam přijdou, a že je vnitřek menší jsi možná jen přehlédl. Proto se jim tam asi taky nechtělo. Otázka zní, zda jsi je přeměřoval. Teď jsem vzal šupléru (ehm... posuvné měřítko) a přeměřil své 23mm Delphi TD561W - zakoupené proto, že je všude zobrazují s "textilní vložkou", ale bohužel, v reálu skutek utek; holt je vystříkám bílou teflonovou pastou - a skutečně vnitřní průměr mají 21mm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 21, 2017 Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Pod gumou je stabík prošoupaný a proto se dávají o 2mm menší.Jdou tam vpohodě. 100tis km po asfaltu to jsou teprve zajeté. Až budeš jezdit po kostkách,po 50tis km jsou volné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.