TomasB Odesláno Únor 19, 2018 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2018 Tak už jen pár km pod 11tkm. Zítra to tam manželce cestou do práce padne. Kua, to to letí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 24, 2018 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2018 Do 13tkm už moc nechybí, včera jsem se byl pobavit o výměně oleje na 15tkm v servisu. Dohodli jsme se na 3500,-. To je myslím docela OK. Je tam 6 litrů oleje. Předepsaný interval je 30tkm, podle mně nesmysl, ale to tady asi každý ví. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Duben 8, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 8, 2018 Jak se teď oteplilo, tak šla spotřeba rapidně dolů, tak 1-2 litry na sto dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Duben 13, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2018 (upraveno) Graf spotřeby dle tankování. Zima skončila a spotřeba padla dolů, protože nezávislé topení je teď mimo hru. Upraveno Duben 13, 2018 uživatelem TomasB foto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Duben 13, 2018 Sdílet Odesláno Duben 13, 2018 Jsem dneska koukal, ze se tady v CH zacala prodavat Kuga s 240ti konikama. To uz by celkem slo;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Duben 13, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2018 Nj, nejsou v posraté unii. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Duben 28, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2018 Dneska proběhnul první miniservis. Nečekal jsem na předepsaných 30tkm/2roky, ale dneska v půlce intervalu jsem nechal vyměnit olej. Vyšlo to na 15.435km. Proběhlo v autorizáku AutoIN a cena příznivá. Sice nestandardní, ale dohodnutá. Mělo to být původně 3500,-, nakonec 3590,-, protože se mně ptal, jestli to může být o 90,- víc, že mu to nevychází na nějaké jejich absolutní minimum, co mohou. Tak to už mně nezabije. Standardně by výměna oleje byla nějakých 4800. Pozitivní taky je, že to je zapsáno v systému, tedy elektronické servisce. Navíc mi vyvapkoval spodní kryt motoru, kterej byl pěkně zabahněnej od offroadu. Tam bylo tak 5kg suchého bahna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 29, 2018 Sdílet Odesláno Duben 29, 2018 Těch standardních 4800,- je teda dobrá zlodějina.. Ale tak autorizák no.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Duben 30, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 30, 2018 No jasně, to jsem taky technikovi řekl, že to je úsměvné ta původní cena. Ale 3,6 už je tak nějak přijatelné. Ono kdyby mi to dělal kamarád, tak by si musel sehnat ten novej výpustnej šroub a závlačku, to by kámoš ani netušil, že je tam taková zrada, olej řekněme nějakých 1800,-(nevím kolik ho tam je přesně, jestli 6-6,5 litru), filtr taky bude min. 500. Něco ten šroub a závlačka + práce a ten rozdíl bude max 1000,-. A neměl bych to zapsáno v systému. Takhle to mám v systému elektronické servisky a i v tištěné servisce zapsáno jako kondiční prohlídku s výměnou oleje. Ford toto oficiálně doporučuje, i když se o tom nemluví. Ono co si budeme povídat, těch 30tkm servisní interval je vábnička pro leasingovky a firemní flotily. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Květen 1, 2018 Sdílet Odesláno Květen 1, 2018 Tak pokud dávají olej za 300,- tak to se dá přežít... Je jasné, že za nákupku to prodávat nemužou, z nečeho žít musí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Květen 1, 2018 Autor Sdílet Odesláno Květen 1, 2018 Ford ma olej tusim za 360. Kamarad nejak pod 300, nepamatuju jestli 270- 280. To neni podstatne. Kazdopadne ma Ford tu cenu oleje OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Červen 4, 2018 Autor Sdílet Odesláno Červen 4, 2018 Včera zase luxovačka, otření všeho v interiéru a umytí a ošetření laku Hydro O2. Už to bylo 3 měsíce neumyté :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Srpen 16, 2018 Autor Sdílet Odesláno Srpen 16, 2018 Jak já jsem rád, že "nefunkční" Asist line se nakonec ukázal, že byl sice aktivovaný v menu, ale vypnutý na páčce Takže závada se nekonala. A to jsem nadával, že ta kvalita už není co bývala. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 1, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2018 Večer mi žena volala, že jí asi hoří auto Že prej se kouří z pod auta a cítí spáleninu. Tak se ptám, jak daleko jela. Jen tady kousek. No nebylo ono to nezávislé topení A kouří se od pravého předního kola? Ano. Nechápu. Má to už přes rok a zjistí to jako novinku. Já se normálně bojím zvedat telefon, když mi volá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 6, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2018 Jinak od posledního tankování jsem teď v té zimě koukal, jak se s tím nezávislým topením zase zvedla spotřeba. Čas od času kouknu a kontroluju, jestli nepotřebuje natankovat, protože moje stará je snad schopná vyjet nádrž do sucha, tak to hlídám. No a včera tam byl průměr 8,0. Na tuhle nádrž nikam dál nejela a tak jen 20km do práce a 20km zpět, plus po městě. Přes léto to bylo mezi 6-7. Ale je je fan sedat do vyhřátého a hlavně motor má 60°C při startu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Prosinec 6, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2018 Tak hlavně baterka aby to přežila, za těch 20km se to moc nedobije. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 7, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2018 jak nekoupíš naftu do města, tak to není ono, protože nespoříš! nafta vydělává na tebe ve městě, zuručuje peníze. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 7, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2018 S dobíjením není problém, ta cesta trvá cca 0,5 hodiny, tedy to co běží nezávislé. Plus často jezdí delší trasy. Teď týden nikde moc nebyla. Marekczek: naprosto nesrozumitelné, nevím o čem píšeš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 9, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Tak včera byla v Liberci, v nádrži zbylo na 23km. Jakmile na té samé nádrži byla delší trasa, tak spotřeba slezla z těch 8,0 na 7,2(dle PP). Ve finále dle dotankování 7,83. Krásně je vidět ten vliv nezávislého topení. Jinak jak bylo v nádrži málo, tak se ani po nastartování samo nespustí(pod 7,5 l v nádrži se nikdy nespustí) a místo obvyklých 5km, kdy je motor s nezávislým zahřátý(pokud není spučtěno z domu dálkou), tak ani po ujetí 10km se ručička neodlepila od nejspodnější polohy. Takže ten vliv Eberspaecheru je značný. Když se spustí dálkově, tak hned po nastartování má motor 60°C. Když se spustí samo až po nastartování(děje se pod nějakou teplotu, tuším 10°C), tak do 5km je na 90°C. Paráda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 9, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Kurňa, kdyby ta Kuga neměla tak malej kufr, tak bych si ji koupil jako náhradu za Mondeo. Ale tam potřebuji občas něco vozit. A Edge je jednak cenou za nesmysl a jízdně oproti Kuze na houno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Prosinec 9, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Na jak dlouho pred jizdou to topeni zapinate? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 9, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Jirko, 30 minut. To stačí na rozmrazení i na zahřátí motoru. Vlastně nejdříve se ohřívá voda v motoru a přes tu se přes klimatizaci vyhřívá vnitřek. Zároveň je těch 30 minut maximum, co Ford dovolí. Z nějakého důvodu je to omezeno softwarem auta. Jinak Eberspaecher umožňuje tuším až hodinu. Jsem to nejdříve s klukama od Eberspaecheru řešil, že se to stejně vypny vždy po 30 minutách, když to naprogramuji na déle, ale zkoušeli a prostě to originální zapojení od Forda to nepustí dál. Nicméně později jsem zjistil, že těch 30 minut je akorát. Můžu to dát na kratší dobu, ale to je OK tak když je 10-15°C a nastavíš 15 minut, jinak je to málo. Ráno si to Sváťa cca 30 minut před odchodem pustí skrz ovladač a +/- kolem toho jak se to vypne sedá do vyhřátého auta. A když lezu promrzlej z ryb, tak to je mega pecka, sednout do teplého auta, teplo ze sedačky a teplo z ohřívaného volantu. To je vždycky lahoda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Prosinec 9, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Ja to zatim poustel tak 15 min pred odjezdem a uz bylo v aute celkem teplo. Zkusim to nechat i dyl, to bude urcite plus pro motor. Mam na ovladaci 4 tlacitka, dve jsou on/off a pod nima dalsi 2 se sipeckama. To jsem jeste nepidil po tom, na co jsou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 9, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Nevím jaký systém tam máš. Ale mělo by to jít naprogramovat na jak dlouho to chceš pustit. Máš vodní nebo vzduchový? Vzduchový ohřívá jen kabinu. Vodní ohřívá vodu v motoru a teprve pak se vyhřívá kabina přes klimatizaci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Prosinec 9, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Hele je tam z fabriky namontovany Webasto. Ted jsem koukal na netu a je to na programovani doby, teploty, vyhrev nebo vetrani atd 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 9, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Uvidíš co a jak. A máš po startu i teplotu motoru vyšší? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Prosinec 9, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2018 Jj, rucicka vyleze. Ale po rozjeti zase spadne. Kazdopadne jsem to nemel zapnuty dyl jak 15 min. A pak se pri jizde motor zahreje celkem rychle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 10, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2018 Takže máš vodní, to je lepší. Nech tomu 30 minut. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Únor 24, 2019 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2019 Tak i Kuga má své video 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 17, 2019 Autor Sdílet Odesláno Březen 17, 2019 Tak Kuki po dlouhém čase přes zimu konečně umyta a vypulírovaná. Jsem si pěkně máknul a jsem z toho "dobity jak Berlin". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.