Přejít na obsah

OI vymena brzdoveho spinaca

olisoft

Doporučené příspěvky

Mojej octavke sa asi zdalo, ze sa jej malo venujem, tak si vyziadala opravu (vymenu) brzdoveho spinaca.

Priznaky poruchy boli jednoznacne - zostali mi svietit brzdove svetla a nepomahalo ani "precvicenie" spinaca...

Kedze som nechcel, aby som vymlatil baterku a roztavil svetla :feve:, musel som konat rychlo. :palec:

Povolime dva troxy a vyberieme kryt nad pedalmi,

vymena_brzdoveho_spinaca_01.JPG

spinac je za vyduchom vetrania, takze sa treba trochu nahnut...

vymena_brzdoveho_spinaca_02.JPG

Odpojime konektor a spinacom pootocime proti smeru hodinovych ruciciek az kym sa nepovysunie, nasledne ho mozme vytiahnut.

vymena_brzdoveho_spinaca_03.JPG

Odkaz ke komentáři

Nasadime novy spinac (pootoceny asi o 40 stupnov), musi sadnut do diery, pekne prilieha a da sa otocit v smere hodinovych ruciciek.

Pri nasadzani treba mat stlaceny brzdovy pedal, pred nasadenim sa totiz spinac nesmie stlacat, hrozi jeho poskodenie/znicenie!

vymena_brzdoveho_spinaca_04.JPG

A otocenim ho zaistime a aktivujeme (pred nasadenim nespina!).

vymena_brzdoveho_spinaca_05.JPG

Nacvakneme naspat konektor

vymena_brzdoveho_spinaca_06.JPG

Odkaz ke komentáři

A uz brzdime a svietia nam pritom brzdove svetla :palec:

vymena_brzdoveho_spinaca_07.JPG

Pre istotu este stary a novy spinac aj s Etka cislami:

stary_vs_novy.JPG

stary.JPG

Novy spianc by mal byt udajne odolny voci "vytlaceniu", ked prestane spinat.

Moj stary spinac zostaval zasa visiet, vnutro bolo "kaput" ;)

Objednacie cisla:

povodny spinac 1J0 945 511D

novy spinac 6Q0 945 511

Cena spinaca je 354.-Sk s DPH

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

No mne ten novy predali s tym, ze to je uz nejako inak robene a mal by byt odolnejsi voci "vymackaniu" vnutra (ten spinaci kolicek by mal byt z odolnejsieho materialu, alebo inej konstrukcie).

A kupoval som to uz s nefunkcnym (vybratym) spinacom, takze mi bolo jedno, co mi dali, hlavne, ze to funguje. ;)

Ten, co je na linku vyzera sice inak, ale ak je to mozna nahrada, tak preco nie?

Ako pozeram, tak ten moj je Cina, zatial spolahlivo maka.

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j09...et-octavia.html

Odkaz ke komentáři

jak jsem ho ja menil, tak jsem si zazil svoje, omylem jsem sundal spojkovej spinac, ktery nesel zpatky nasadit, tak jsem proklel snad cely koncert wv a potom naskocil svinak, ale musel jsem tak tlacit, az jsem myslel, ze ho zlomim.

no potom brzdovej to byla otazka asi 3minut.... no jako, misto trech minut jsem se s tim sral kompletne asi 3 hodiny :facka:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

no minule sme v robote menili brzdový spínač na fabke, pretože brzd svetlá akosi svietili aj keď som nemal nohu na brzde! Tak sme ho pekne vyhodily a šiel som kúpiť nový, po nahodení ale nefungoval, ani keď ho kolega premeral. Takže som ho chcel isť pekne vymeniť do predajne. Avšak chlapík odomňa začal pýtať papier, že montáž vykonal odborný servis, pretože je na to vraj špeciálny technologický postup. Tak sme sa išli pekne informovať do škodovky priamo na servis. Hoši na nás chvíľu pozerali len nemým výrazom a potom sa kosili na tom špeciálnom technologickom postupe :-D. Cena tam vychádzala nejakých 10eur a na octu je cena podobná

Odkaz ke komentáři

viděl jsem jich moc zničených neodbornou montáží, takže chápu prodavače

a řekl bych že podle tohoto návodu se dá zničit taky

sice autor píše že se nemá mačkat před montáží ale zapoměl podotknout že při montáži by se měl držet sešpláplej pedál protože když není tak ho vlastně mačkáte v poloze v které mu to nedělá dobře

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 2 roky později...

Koupil jsem tenhle sínač brzdových světel http://www.cc-autodily.cz/spinac-brzd-svet-2-pol .Po instalaci brzdová světla stále svítí, ten pedál světla nevypne, chybí tam ještě kousek. Nejde pedál nějak seřídit, aby byl výš? Jinak čidlo funguje normálně, ale akorát spíná po zmáčknutí té tyčinky až skoro dolů.

EDIT: už jsem na to přišel, chyby byla v montáži. Je potřeba tu tyčinku vytáhnout a pak se sama doklapnutím pedálu nastaví. Podmínka je mít při montáži zmáčknutý pedál.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Na Fabii som menil tento spínač a na ten nový mi povedal v predajni že sa aktivuje až montážou. Aj som vytlačil pedál spinač nasadil pootočil a na mieste cvakol ale brzdové svetlá svietili až pri uplnom zošliapnutí. Pri jemnom brzdení nesvietili. Neviete poradiť čím to je? Diel je origo

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...