Cubeee Odesláno Říjen 28, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2017 Ahoj lidi stala se mi taková nemilá věc, předevčírem vystupuji u obchoďáku zatáhnu za kliku a nějaký divný 'křup, křup, a nešlo otevřít dveře jakoby na pul otevřenu tak sem zamkl, odemkl a chcu zavřít dveře a nic zabouchnu a naprázdno prostě se nezaklapli. zamknu odemknu a šli zavřít ale nešlo otevřít ani z venku a zevnitř... tak sem stáhl okénko odehnul tapec zatahal za lanko zahákl ho za kliku jen sem si všiml že bylo jemně roztřepené a byla vůle mezi klukou a háčkem na bowdenu, ale najendou vše šlo jen s tím že, když vystupuji tak dveře nejdou zavřít. Musím vždy zamknou odemknout a pak zavřít. Když otevíram dveře z venku tak jdou vždy zavřít. Problém je jen tehdy když chci vystoupit a hned zavřít dveře vždy bouchnou na prázdno a musím procvaknout centrál. No nic objednal jsem nový bowden a rovnou i mikrospínač zámku. No, ale najednou nastal problém při povolování zámku dveří, první torx šel dolů, ale ten spodní je zarvanej na h*vna a ztržená hlava torxu, koupil jsem i origo od narexu torx M8 a nejde, strženo. Co teď? Zámek chodí zdá se mi jen že jak je to lanko roztřepené tak to lanko v tom volně nechodí a nechá prostě přitažený nějaký system toho zámku, který se musí vrátit zpět aby šli dveře zavřít. nejde tedy aspon to lanko vyměnit bez vyndání zámku? Zkoušel jsem to, ale asi špatně neni na to nějaká fynta nebo to prostě bez vyndání zámku nejde?...PS: Doufám, že mě nějaká dobrá duše pochopí. Psal jsem to v rychlosti jsem celkem už vytočenej z toho :D ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Říjen 28, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2017 Vnitřní lanko jde vyměnit i se zámkem ve dveřích, jednou jsem ho tam zapomněl dát a dával jsem ho tam dodatečně. K tomu šroubu, není to torx, ele hvězdička 8M, tam bude asi příčina proč ti to nejde povolit a ničíš to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cubeee Odesláno Říjen 28, 2017 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2017 Omlouvám se ne tisicihran m8 no přesněji :) byl jsme dokupovat dodatečně včera v hornbachu problém je ot že to spší už tka před tím někdo dělal. Co ted ale když to je už zničené :/... kde připadně koupím takový šroub nový? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 28, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2017 Presne tak, taky uz jsem jednou lanko menil bez sundani zamku, je to sice piplacka, ale jde to. Jinak abych to upresnil, ten nastavec pro povoleni sroubu zamku, tak se jmenuje tisicihran M8 ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.