Přejít na obsah

egr

Doporučené příspěvky

spooky: vim, ze na VW foru nekdo ty zaslepky prodava za dost malej peniz... tak jestli se ti s tim nechce delat

Nejde o to že se mě je nece dělat,ale o to, že budu muset trubku vyndat, nakreslit podložku, trubku nandat a až budou vyrobený tak to znova rozebírat :palec: Tak mě napadlo, kdyby náhodou někdo mohl poslat rozměry tak bych se nezlobil. Pokud rozměry nikdo nemá a všichni už maj v autě nandáno (tzn. že se jim neválí žádná doma) tak se nic neděje ;-) :D

Odkaz ke komentáři

tady je schéma....akorát nevím, proč ty díry sou jiné. Já sem udělal obě stejné.

A kupovat to nevím no, viděl sem na vw fóru jak to ěnkdo prodával za 100,- tuším. Kdo je torchu šikovný,tak práca na půl hodky ani ne. Hlavně to udělat rovně. A ještě psali dat tam 4mm plech, podle mě zbytečné. Stačí 2mm,hlavně rovný, aby to pěkně sedělo. Dobrý je vzít trojku a na magnetce ho z každé strany trochu ubrat. :palec:

post-1707-1268215662_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Mel bych malou prosbicku.Nemohl by me nekdo dat rozmery te zaslepky? Samozrejme si muzu vyndat trubku,omerit a vyrobit potom,ale bylo by pro me daleko snazsi si mit zaslepky pripraveny.

A jeste dotazek na to tesneni.Da se nekde koupit za rozumnej peniz?Nebo taky nechat vyrobit?

Mrkni tu jsou tam vyčerpávající info :

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=9979

Odkaz ke komentáři
Přesně tak, fotky sou tam, je to udělané nevím no na mě trochu moc lajdácky a ta ucpávka rezavá jak liška. :palec:. Nechat tam dva cancoury zaslepený nevím. Nejlepší je do hadice pěkně dat šroubek a připojit normálně,at to taky trochu vypadá a pak na emisích nebo technické,aby se nedivili. :D

musíš to pročíst celé dál už ta mají kluci vymakaný

Odkaz ke komentáři
a jak moc na to chvatas? Ti to zjistim na tom VW foru...

Už nemusíš. ale díky :palec:

tady je schéma....akorát nevím, proč ty díry sou jiné. Já sem udělal obě stejné.

A kupovat to nevím no, viděl sem na vw fóru jak to ěnkdo prodával za 100,- tuším. Kdo je torchu šikovný,tak práca na půl hodky ani ne. Hlavně to udělat rovně. A ještě psali dat tam 4mm plech, podle mě zbytečné. Stačí 2mm,hlavně rovný, aby to pěkně sedělo. Dobrý je vzít trojku a na magnetce ho z každé strany trochu ubrat. ;)

Dle mě taky není problém udělat. Je to otázka chvilinky.

Mrkni tu jsou tam vyčerpávající info :

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=9979

Díky pane. Večer to pořádně pročtu :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

ja som odpojil egr a poznatky su ze spotreba isla o kusok dole auto ide urcite lepsie a je to poznat. Pomalsie sa zahrieva ale to je logicke kedze tam ide len chladny vzduch.Citit to je hlavne nizkych a strednych otackach.Auto je podstatne zivsie. V podstate EGR sa otvara len pri nie max. zatahu a pri nie max. otackach cize jazda po meste je lepsia. na dialnici to uz neni citit.

Ja som len povytiahol hadicku podtlaku a zaslepil ju. Tym padom ostava funkcia komfortneho zhasinania zachovana.Zda sa mi zbytocne objednavat si celu tu pipu kedze otvorenie egr je nazaklade podltaku. Ked hadicku odpojite a zaslepite mozte si vyskusat ako sa Vam s tym bude jazdit. Vsimol som si ze ale turbo zmenilo zvuk a pocut ho uz zospodu aj pri uberani plynu alebo dojazdu trebars do krizovatky ho pocut ze tak decentne pisti. Bude to asi zapricinene ze vyfuk plyny sa nevracaju do sania ale idu von, cize viac roztacaju turbo.

Tod moje poznatky.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Jo takže po tom co jsem si to tu tak nějak pročetl mám jen dostaz ...

Je lepší EGR zaslepit a pročistit jak psal chipmann pár příspěvků vejš ? A nebo se vyplatí troška investice a koupit od DP tu komplet sadu na zaslepení ? ... Co tu píšete tak vypada že po zaslepení ventilu a odpojení zhášecí klapky vám to funguje vše líp a v pohodě tak myslim že ty 2tis by asi nebyli nutný investovat do DP nebo jo ? ...Díky

Odkaz ke komentáři

no, vsichni pisou, ze jim to funguje lip, protoze to vycistili :palec: nejaky extra zlepseni po zaslepeni necekej, jde spis o to, ze ti tam nelita bordel. Ale pokud umis s autem jezdit v optimalnich otackach, tak se ti zanaset stejne nebude. Ja mam se svyma kilometrama EGR cisty jako "detskou prdelku" :smich:

Odkaz ke komentáři
no, vsichni pisou, ze jim to funguje lip, protoze to vycistili B) nejaky extra zlepseni po zaslepeni necekej, jde spis o to, ze ti tam nelita bordel. Ale pokud umis s autem jezdit v optimalnich otackach, tak se ti zanaset stejne nebude. Ja mam se svyma kilometrama EGR cisty jako "detskou prdelku" :P

No tak me to tam z nej chcije ze vsech stran takze predpokladam ze ja po tech svejch "pár" kilometrech ho budu mit zasranej jak jetel :palec::smich: :smich:

Odkaz ke komentáři

mno me neposlouchej :P ja mam EGR ventil omezeny jen vagem B) casto auto protahuju (nemusi to byt zrovna extra rychlost), ale rad podrzim rychlost trochu dyl atd... takze mi prislo zalepeni ventilu zbytecny :palec:

Rozeber to, vycisti a pak udelej to, co uznas za vhodny :smich: byt tebou, tak bych to zaslepil jen kusem plechu, nekdo to prodava za par korun :smich: cela ta sada od DP je zbytecne draha

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

ak som vsetko dobre pochopil, staci vyhodit tu ruru od turba do EGR, dat jednu zaslepku na turbo, jednu na egr + zaslepit hadicku a hotovo???. Z toho vypliva ze vypinanie motora pomocou klapky v EGR bude zachovane nie?

a este jedna otazka, naco su tie hadicky - 1. co ide z EGR z toho " taniera"

2. co ide ku tej klapke - ta by mala riadit nakalpanie klapky pri vypinani motora nie?

a este tam je podobny ventil ako N75, ktory je pripevneny na sani , ten sluzi na co?

Odkaz ke komentáři

přesně jak píšeš. Ze spodu EGR jsem dal jednu a na svody turba druhou záslepku. Pak už jen zaslepíš hadičku ovládání. Hlavně vyčisiti to sání a egr, je to strašný humus. Chcípací klapku jsem zatím ponechal. Ted jsem to po čase rozdělával znovu a je to čistý. Záslepky jsem objednal z VW clubu nerezové. Pasovaly přesně,vyříznuté laserem. Spokojenost.

Odkaz ke komentáři
přesně jak píšeš. Ze spodu EGR jsem dal jednu a na svody turba druhou záslepku. Pak už jen zaslepíš hadičku ovládání. Hlavně vyčisiti to sání a egr, je to strašný humus. Chcípací klapku jsem zatím ponechal. Ted jsem to po čase rozdělával znovu a je to čistý. Záslepky jsem objednal z VW clubu nerezové. Pasovaly přesně,vyříznuté laserem. Spokojenost.

ja som ho cistil vcera a fakt to bol bordel aj v EGR aj v SANI.... takze sa asi tiez zaslepim, hlavne kvoli turbu lebo pojde pravdepodobne na repas.... a ktoru to hadicku myslis ze mam zaslepit,,,?? tu co som oznacil na obrazku??? natvrdo ju rozrezat a na oboch stranach zaslepit? nezblbne potom ten ventil N75?

post-1686-1287313406_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
ak som vsetko dobre pochopil, staci vyhodit tu ruru od turba do EGR, dat jednu zaslepku na turbo, jednu na egr + zaslepit hadicku a hotovo???. Z toho vypliva ze vypinanie motora pomocou klapky v EGR bude zachovane nie?

a este jedna otazka, naco su tie hadicky - 1. co ide z EGR z toho " taniera"

2. co ide ku tej klapke - ta by mala riadit nakalpanie klapky pri vypinani motora nie?

a este tam je podobny ventil ako N75, ktory je pripevneny na sani , ten sluzi na co?

Kdyz zaslepis zaslepkama,nemusis s hadickou nic delat.

1.je tam ventil N75

2. ventil na EGR (ten cerny podobny jako N75)

3 ventil na sani je na zhaseci klapku.

Upraveno uživatelem maros
Odkaz ke komentáři

A kupovat to nevím no, viděl sem na vw fóru jak to ěnkdo prodával za 100,- tuším. Kdo je torchu šikovný,tak práca na půl hodky ani ne. Hlavně to udělat rovně. A ještě psali dat tam 4mm plech, podle mě zbytečné. Stačí 2mm,hlavně rovný, aby to pěkně sedělo. Dobrý je vzít trojku a na magnetce ho z každé strany trochu ubrat. :)

Rezane laserem presne z nerezi http://www.tdifun.cz/autoservis/

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

pani a este jedna vec.... nezacalo vam horsie startovat auto po zaslepeni? lebo mne sa tak vide ze po zaslepeni to zacalo horsie startovat, ako ked spaduva nafta... startovanie auta po dni statia trva tak 2-4 sekundy, a pred zaslepenim som to nepozoroval.... a myslim ze to by bola velka nahoda keby hned po zaslepeni sa mi pokazil privod paliva.... a este k tomu mi niekedy pri starte svietia kontrolky ABS a ASR a po nastartovani zhaasnu

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

chlapci aha co som nasiel na dieselpower... citujem jedneho ucivatela:

Zaslepení ventilu má za následek přepnutí ŘJ do nouzového režimu číslo 1.ŘJ octavia má 4 stupňů nouzových režimů z hoho až 2 signalizuje blikání žhavení.Blíže jsou režimy popsány v ESI.ŘJ si za jízdy zkouší EGR ventil(po zapnutí pokles hmotnosti vzduchu)a v případě že nefunguje EGR jak má sníží výkon na nouzový stupeň 1 (motor nejede jak má,zvýší se NO2-smrdí).EGR ventilu jde snížit funkci přes VAG asi o 15 procent pomocí loginu 12233.Hodnota 100 procent odpovídá hodnotě 32768 a jde zvýšit na hodnotu 32768 což je asi 85 procent funkce EGR.Havarijní stupně jsou popsány v ESI Sis nebo servisním manuálu Škoda originál.V knize Jak na to je nehledejte.To snižování funkce EGR se tady řešilo už loni.Třeba pohledat

co si o tom myslite?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

zdravičko lidi :palec:

prečetl jsem toto tema, prečetl jsem to tema na DP co chipmann dal odkaz a akorat mne to zmatlo ;)

gdyž zaslepim jedn jednou zaslepkou co se stane? A co gdyž tam dam zaslepky dve? Co mam udelat aby my motor neviletel ze selenbloku pri zhasinani gdyž zablokuju EGR? Mnel jsem možnost to zažit gdyž se my nejake hadičky odpojili a je to fakt fakt dost neprijemne ;) Pry se zaslepy nejaka hadička co vede k EGR-u? Ktera?

Odkaz ke komentáři

nemusíš odstavovat komfortní vypínání motoru. Stačí zaslepit tu hadičku, co vede z vrchu k egr ventilu.(podtlakové ovládní-dat do ní šroub a může být odpojená úplně nebo ji dáš nazpět a nikdo nic nepozná) EGR ti akorát nebude otvírat ale zhasínání bude normální. pak se ještě dává záslepka pod egr,co vede z výfuku a tu spojku tam necháš, nebo ju odděláš tu spojku a dáš záslepku ještě na výfuk. :huh:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...