Kamikaze1987 Odesláno Srpen 7, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2019 Zdravím, pročítal jsem snad už všechny příspěvky ale nic jsem nenašel. Mám problémy ze studenými starty ale pouze první start, například nastartuji, běží vteřinu a hned chcípne, druhý start už v pohodě. Motor běží třeba ani ne minutu, chcípnu to a za hodinu nastartuji zas normálně. Dělá to jen když auto stojí X hodin. Všechno je nové, váha vzduchu, palivové čerpadlo, regulátor tlaku, zapalovací modul, svíčky, cívky hadičky atd. v podstatě všechna čidla jsou nová. Chyby žádný nepíše za jízdy nic neobvyklého, už nevím co ještě zkusit 😞 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Srpen 9, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2019 A co palivový filtr? A zkoušels i u toho studenýho startu si pomoci plynem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kamikaze1987 Odesláno Srpen 11, 2019 Autor Sdílet Odesláno Srpen 11, 2019 I filtr je nový. S plynem jsem to zkoušel, jakoby se zakucká ale chytne bez chcípnutí. Klapka je čistá a v základním nastavení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Srpen 7, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2020 Mám agu a stejný problém, motor po dlouhém stání nastartuje,ale hned chcípne druhý start úplně bez problému( v zimě v létě) problém trvá asi rok. Kamikaze vyřešil jsi to nějak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 7, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2020 Nejlepe napichnout na diagnostiku, ta by mela rict kde je problem. Takhle je to vesteni z kristalove koule 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Srpen 7, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2020 Právě že diagnostika nic neukazuje klapka x čištěná čidla vyměněny a hadičky podtlaku také.Lambda sonda dle měření ok.Měřili jsme i palivové čerpadlo a také ok.Ale stále mám podezření na to čerpadlo že jako by po dlouhém stání těžko nasával benzín,někdy zapnu klíček i 3x čerpadlo ale nemá takovej ten šmrnc ,ale po tým nastartování a zhasnutí čerpadlo dává ten správný tlak 2.5bar 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 7, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2020 V tom případě bych to taky viděl na čerpadlo. Kolik máš benzínu v nádrži ? Mě třeba blbne čerpadlo, když mým těsně před rezervou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Srpen 7, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2020 Já mužu mét plnou či poloprázdnou a stále to zlobí,zkusím sem hodit odkaz na moje video ale v sobotu a v neděli jsem mimo domova. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
psovod Odesláno Srpen 8, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2020 náhodou mám v ruce časopis svět motorů,rok 2016,číslo 40,věnují se bazarové octě 1 rs,přesně tento problém je tam popsaný s tím,že diagnostika ukazuje ztrátu tlaku mezi turbem a škrtící klapkou,řešení-smiřte se s tím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 10, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2020 Řešení smiřte se s tím je hloupost. Tohle číslo SM mám také a v některých radách a připomínkách mě trochu zklamali, připadalo mi, že se tam vyjadřoval někdo, kdo o těch autech a motorech moc neví. Jinak takle se většinou projevuje špatné čerpadlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Srpen 12, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2020 Zde jsem nahrál video mého startu https://youtu.be/jtTTEX_G6ZM zde ale i druhý start zablbl tak tak se chytnul . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Srpen 13, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2020 Tak dneska jsem vyměnil pal.čerpadlo https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0919087j-cerpadlo-paliva-do-nadrze-eu-22959.html + pal.filtr no a uvidím jestli to pomohlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 13, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2020 Tak snad to pomůže, dej když tak vědět. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Srpen 14, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2020 Tak že výměna pal.čerpadla a filtru nepomohla a motor ráno na první start opět zhasl a druhý start bez problému.Opticky ale vůz jede plynuleji.Večer na pivu mě jeden kamarád upozornil na možnost prokapávání vstřikovačů.Prostě při startování po dlouhé době ř.jednotka nastaví studený start + nakapané palivo v sání =bohatá směs a motor se udusí např. zde asi budu muset vstřiky vyměnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Srpen 19, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2020 Tak mám problém horní vstřik je z motoru a dolní by měl být náhražka,ale je kratší:Nemáte někdo zkušenost jak tam dostat ty nové vstřiky. or.číslo 06A906031 horní a dolní 06A906031BA. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Líbek Odesláno Říjen 26, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2020 Tak že závada odstraněna aspoň myslím,vstřikovače jsem vrátil ty původní,ale nechal jsem je vyčistit ultrazvukem a 5x plnou nádrž s 100 oktanovým benzínem+VIF Super benzin aditiv 500 ml,Ze začátku sem tam to za zlobilo,ale po chvílce ježdění se problém již nevrátil.Včera jsem po druhé natankoval klasiku benzín 95Natural bez aditiv a motor chytá na první pokus.Tímto ještě jednou děkuji mému kamarádovi který sice není automechanik ale to video viděl na internetu a upozornil mě na něj. Zdravím Pavel L. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
brtník Odesláno Leden 17, 2021 Sdílet Odesláno Leden 17, 2021 Zdravím, problém může být jinde, závadu může způsobovat regulátor tlaku oleje v motoru, který se po dlouhém stání na poprvé neotevře, tlak oleje v motoru je pak až 12 atm a pootevře -přetlakuje hydroštely v hlavě, motor nemá tlaky a nenastartuje. My to odstraňovali buď výměnou regulátoru nebo někdy stačilo vyčištění , případně zalapováním zadírajícího se válečku v regulátoru tlaku oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.