Přejít na obsah

Marioškuv (nový) mazlík

Doporučené příspěvky

Zdarec všici. Dlouho jsem "vzdoroval" vytvořit si tady své vlákno o mém autě, jelikož jsem stále aktivním členem na forum.skodahome.cz a dodnes přesně nechápu proč se to muselo takhle rozpůlit... ale to je jedno, už se stalo, tak to serpes.

Tak teď k tomu podstatnému, s mým předchozím mazlíkem jsem se rozločil 3.4.2010, prodal jsem ho myslím do dobrých rukou, tak se bude mít snad fajn! Teďka čekam na nového červeného mazlíka. Už je objednaný a termín dodání je první polovina května a co to vlastně bude?

OII 1.8 TSI FL | Elegance | Liftback | červená corrida

+ paket Dynamic Red

+ ochrana podvozku proti kamení

+ prodloužená záruka na 4 roky do 60 000 km

+ 16" ALU kola Crateris

+ Vkládané tkané koberce Sport Line

+ Construct

+ plnohodntné rezervní kolo

+ leštěna koncovka výfuku

+ přední a zadní lapače nečistot (Style)

Odkaz ke komentáři

A tady pro úplnost je můj předhcozí mazlík.

OII 1.6 FSI Ambiente liftback

Hodně z vás ho zná, ale jsou tu i "nováčci" co ho ještě neznaj. Jeho silnou stránkou byla hlavně spotřeba. Dlouhodá spotřeba za 4,5 roku a 64 000km byla 5,6 l/100 km

Fotos:

post-348-1271273814_thumb.jpg

post-348-1271273833_thumb.jpg

post-348-1271274039_thumb.jpg

post-348-1271274051_thumb.jpg

post-348-1271274060_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jo Romčo táhne to skvěle, měl jsem možnost to projet v Superbu s DSG a paráda. Natož v OII, která je lehčí, to bude malé eRSko :palec:

Viki: Co ty? Nechystáš se vyměnit 1.6 MPI za něco novějšího?

U mě to sice nebyla tak přimočara cesta k novému autu, protože původně jsem měl dostat služební wagen, který jsem mohl používat i na soukromé ježdění, ale..... moc jsem si vymrčoval (ješte aby né jako věrný Škodovkář, který měl dostat Toyotu Auris) Když jsem řekl, že chci Škodu Octavia, tak že OK, ale to že jsem chtěl benzín už bylo na papaláše moc, prý jedině nafťáka, takže jsme se chvilu pohádali o motorech a na druhej den jsem se dověděl, že nedostanu ani koloběžku :angry:

A můj mazel mezitím už byl v procesu prodeje, respektive už byl defacto prodaný, takže nebylo jiné cesty, než oslovit autosalóny a jít si objednat novou, mladší, sporotovnější, krásnější?? a snad né až o tolik rozmlsanější a hlavně jenom moji a dle mých přání a představ :lol:

Tak a teď už jen čekám a zatím si to ještě užívám.... čas si krátím opravou garáže, ať má nové auto útulnější prostředí :-)))))

Odkaz ke komentáři

Určitě se u tebe bude mít stejně dobře jako předchůdkyně. Ty nějaké další vylepšování asi neplánuješ, viď?

Já v dohledné době určitě měnit nebudu, naopak mi auto musí ještě nějakou dobu posloužit, min. než dostuduju. Stříbřenku jsem si dle svých představ dovylepšil a jsem vděčný, že s ní můžu jezdit. Octavia A5 mě dostala, ale současná nabídka Škody mě nijak neoslňuje a mým snem je BMW :angry: .. dlouhou dobu jsem pošilhával po E46 a teď mě okouzlila nová F10.

Odkaz ke komentáři
Určitě se u tebe bude mít stejně dobře jako předchůdkyně. Ty nějaké další vylepšování asi neplánuješ, viď?

Já v dohledné době určitě měnit nebudu, naopak mi auto musí ještě nějakou dobu posloužit, min. než dostuduju. Stříbřenku jsem si dle svých představ dovylepšil a jsem vděčný, že s ní můžu jezdit. Octavia A5 mě dostala, ale současná nabídka Škody mě nijak neoslňuje a mým snem je BMW :angry: .. dlouhou dobu jsem pošilhával po E46 a teď mě okouzlila nová F10.

vidim ze sme asi rovnaka krvna skupina. Moj sen je F01 :palec: Ale aj F10 je dost super oproti E60 :lol: ale emociami nabudane auto je E92 jednoznacne :)

Odkaz ke komentáři

Viki: z vylepšení snad jen v budoucnu přední narazník RS s LED denním svícením a nakodování budíků tak jak to ma SII aby se při nastartování protočily ručíčky do maxima :angry:

Jinak všechno ostatní už v autě bude, něco dokonce i navíc co bych nepotřeboval, ale co už...

Vorlíku, ty jsi mi chyběl ze všech nejvíce :lol:

160R: Červená je moje oblíbená, kromě Škody 105, která byla bílá, byly všechny moje auta červený. Na OII ji to sluší a navíc Škodovka za to nechce docela velký příplatek jak za metalízy. Já bych 11000 za barvu neutratil, to už radší Bolero + multifinkční volant než metlu :palec:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, motor sis vybral výborný, ale zajímalo by mě, jestli ho vůbec využiješ, když jsi psal, že jsi měl spotřebu s 1,6 FSI jen 5,6l, tak asi nebudeš velký závodník, spíše šnek. :palec:

Když jsem byl malý kluk, tak se mi líbila červená autíčka, teď se mi líbí už jen červené Ferrari a Octavia v černé metle. :angry:

Odkaz ke komentáři

Tak dobrý kauf,už sa teším na spotrebu,aj keď už teraz mi je jasné,že bude mimoriadna,tipujem priemer 5,?l :palec: ,ale nemyslím to v zlom :lol:

Tá červená ani mne moc nereže,ale pokiaľ mieniš meniť nárazník za RSácky,tak by to nemuselo byť zlé.Napr OIIRS vyzerá v červenej veľmi dobre,ale klasická sa mi v tej farbe nepáči.

Když jsem řekl, že chci Škodu Octavia, tak že OK, ale to že jsem chtěl benzín už bylo na papaláše moc, prý jedině nafťáka, takže jsme se chvilu pohádali o motorech a na druhej den jsem se dověděl, že nedostanu ani koloběžku :angry:

Vieš ako sa hovorí: "darovanému koňovi nepozeraj na zuby" :)

Odkaz ke komentáři
Nazdar Marios, čéče, ty ještě žiješ ?? :)

Každopádně konečně bude pořádný motor, takže gratulace - tentokráte hodně dobrý select dle mého nazoru ;)

...a barvu jsem ani jinou nečekal :lool:

Čau, jo žiju, hlavně teda na konkurenčním fóru, které jste skoro všici opustili :palec: ale s novým autem jsem si řekl, že se připojím i sem do diskuze.

Volba motoru byla jednoduchá a logická. Na výběr vlastně byli jen tři: 1.4 TSI ,1.8 TSI a 2.0 TSI. Na RSo peníze už nezbyly, a 1.4 TSI je ve výsledku jen o málo rychlejší než 1.6 FSI. Navíc 1.8 TSI jsem chtěl od chvíle kdy ho začli montovat do OII. Takže jak někdo neví jaké auto, výbavu a motor vybrat, tak já měl jasno ještě dřív než jsem prodal svého předchozího mazla :-)

Odkaz ke komentáři
Ahoj, motor sis vybral výborný, ale zajímalo by mě, jestli ho vůbec využiješ, když jsi psal, že jsi měl spotřebu s 1,6 FSI jen 5,6l, tak asi nebudeš velký závodník, spíše šnek. :)

Když jsem byl malý kluk, tak se mi líbila červená autíčka, teď se mi líbí už jen červené Ferrari a Octavia v černé metle. ;)

Motor využiju hlavně na předjíždění a né na závratné rychlosti na dálnici nebo okreskách. Navíc s 1.6 FSI ač ti to může přijít podle spotřeby, že jsem jezdil jak klouboučkář, tak to byla jízda rychlejší než 95 procent ostatních aut, které jsem potkával. Myslím, že s TSIčkem budu mít dlouhodobku o litr vyšší, takže kolem 6,5 l/100. Jezdím stylem který by se dal nazvat hodně plynulý a předvídavý.

Barva je asi nejindividuálnější rozhodnutí každého z nás, každému se líbí něco jiného a já mám tu výhodu, že zrovna tahle pěkná barva se nemusí připlacet, takže ušetřených 11 000,- Kč Navíc barvu na autě neshledávám jako nějak extra důležitou, takže by mi bylo vcelku jedno jestli by auto bylo bílé, modré, černé, červené...

Odkaz ke komentáři
Tak dobrý kauf,už sa teším na spotrebu,aj keď už teraz mi je jasné,že bude mimoriadna,tipujem priemer 5,?l :) ,ale nemyslím to v zlom :palec:

Tá červená ani mne moc nereže,ale pokiaľ mieniš meniť nárazník za RSácky,tak by to nemuselo byť zlé.Napr OIIRS vyzerá v červenej veľmi dobre,ale klasická sa mi v tej farbe nepáči.

Vieš ako sa hovorí: "darovanému koňovi nepozeraj na zuby" :lool:

Jak jsem psal, spotřebuju odhaduju (po zajetí motoru) na 6.5 l/100km 5,xx l/100 je už asi nereálné na tento motor, průběžně občas hodím info o spotřebě :lol:

S tím nárazníkem ještě nevím, uvidím jestli seženu komplet naráznik s LEDkami a nalakovaný už v červené

S tím pořekadlem o koňovy más pravdu, ale tak špatně na tom nejsem abych musel jezdit v naftovém autě (nic osobního tím nemyslím) takže jsem řekl vedoucímu autodopravy, že pokud nedostanu benzín, tak nechci žádnýho služebáka. A nakonec jak říká jiné příslový "všechno špatné je k něčemu dobré" a budu mít aspoň SVOJI novou octavku přesně dle mých přání. ;)

Odkaz ke komentáři
nerejte do ty spotreby porad, Marios sem prisel prezentovat svoje nove auto a ne vykony ve snizovani spotreby.

gratuluju k volbe (snad byla dobra viz sekce zavady na 1.8TSI) a at dobre slouzi

Vlákno o 1.8 TSI mám nastudované, ale nebojím se toho. S mojím nájezdem do 15 000km ročně jsem pohodě, navíc se k autu chovám více než zodpovědně. A záruka 4 roky by mohla taky něco pozichrovat... uvidíme ;)

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že je to reálné, ale musí mít lehkou nohu, klobouk na hlavě a plato vajíček pod zadním oknem. Můj rekord je na trase 90km 5,9l, ale to jsem jel opravdu předvídavě a co nejplynuleji s překračováním povolené rychlosti max o 20. Na dovču jsem jel za 6,9l, trasa 2x1500km většinou podle předpisů. Jinak jezdím skoro pořád po městě a to mám za 9-10l, průměr za posledních 3000km 9,6l, a i když vím, že to nemá smysl, tak mám rád rozjezdy z křižovatek, proto ta spotřeba. Když jede žena, tak má město kolem 7-8l.

Odkaz ke komentáři

Nojo Libore, ty jezdíš autem po velkém městě, tuším Ostrava že? Já bydlím v Jeseníku, takže to vlastně město ani není co se týče křižovatek atp... Navíc po tom našem "městě" ani s autem nejezdím, protože z jednoho konce města na druhý dojdeš pěšky za 15 minut :-) A pak široko daleko jsou už jen okresky a občas nějaká ta děďina, navíc je to všechno v kopcích, takže tady skoro porád jedeš buď do kopce za 10 l/100 a pak z kopce za 0 l/100km :) Rovinky tu moc nejsou a provoz je taky minimální. A já s autem jezdím jen delší trasy, pod 50 km na jedno nastartovaní skoro vůbec nejezdím, takže to taky něco udělá na spotřebě.

Já myslím že spotřeba těch 6,5 na sto je reálná

Odkaz ke komentáři

Takže vlastne ty si za kombinovanú spotrebu uvádzal,takmer spotrebu len mimo mesto ,čo ale moc nevypovedá o bežnej priemernej spotrebe.Ak by si to pri tej priemernej spotrebe 5,6l uviedol hneď ,tak si myslím,že nikto by sa nad tým číslom ani nepozastavil. :D

Ja keď som o priemernej spotrebe v lete 4,9l a v zime 5,2l písal,tak to bolo cca 60% mesto a 40% mimo a to už je teda parádny rozdiel.A na dlhšej trase(200km tam a 200 späť) najlepšiu priemernú predpisovou jazdou 3,5L :)

Odkaz ke komentáři

Niki, já jsem vždy psal a že to je moje dlouhodobá spotřeba těch 5,6 l/100km. To že s autem nejezdím a vlastně ani nemám možnost jezdit po velkých městech je čiště z důvodů, že tady žádné velké město v okolí 80 - 100km není. Takže ano, dalo by se to tak říct že moje dlouhodbá spotřeba = spotřeba mimo město.

To že nemusím po žádném zasekaném velkoměstě jezdit, tak za to jsem rád, auto si tak aspoň více užiju, než jen hopsaní od jedněch světel ke druhým :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...