Jump to content

Spotřeba 1.6 55 kW

Recommended Posts

Moje dlouhodobá spotřeba je podle výpočtu 7,2l/100Km

Než jsem začal jezdit s věčně nafasovaným autem, tak jsem byl na nějakých 6,8l/100km

Po městě to dělá tak 8-9,5l

Mimo město v malém obsazení a jízda na pohodičku(50/90) 6,3-6,5l/100Km

Rekord 5,4l/100km(skoro jako TDi :))....z kopce a pak po rovině asi 7Km rychlostí 70Km/h(za autobusem)

Tak kdyz jsem mel oktu chvili tak sem mel dlouhodobou spotrebu 7,2. Ted uz ji tak moc nesetrim a mam 8,8 , ale kdyz opravdu specham tak neni problem jezit i za 11-12 l/100km. A opacnej extrem-z Hranic na Morave do Havirova 2 lidi,plnej kufr+prazdnej vozik cca 80km/h za 5,9 l/100km. Proste univerzal pro kazdyho :palec:

Mno 5,3 to už je fakt mazec, ale já bych tomu věřil. Ona totiž 55Kw má vyloženě ráda plynulou jízdu. Taková klidná síla. Věřím, že po dálnici konstantní stodvacítkou by sežrala méně než po klasické silnici 50-90. Před každou obcí brzdit, za obcí to zase rozpohybovat na 90 a za chvíli zase brzdit před další obcí.

Mám vyzkoušenou jednu trasu klidně a trochu ostřeji. Klidně je to 50-100 a ostřeji to je 50-130. Při té živější jízdě se spotřeba prakticky nezvýší. Není potřeba podřazovat a celkově se dá rozpohybované auto držet v pohybu s podstatně lehčí nohou na plynu.

Dokonce se mi zdá že někdo na druhém fóru si vede deník spotřeba a dlouhodobá průměrná mu u tohoto motoru vychází na 5,7l/100...nechápu...asi neumím jezdit :smich:

• 2 months later...
  • 3 months later...

Moje AEE-čko jezdí za aktuální kombinovanou spotřebu 7,224l/100km (měřeno od září do prosince,viz www.spotreby.cz - "miklisek"). A to jsou v tom denní couračky 6+6km do práce, takže se to teď v tý zimě ohřeje na provozní teplotu až na 4.km a až pak pr.spotřeba spadne na rozumnou úroveň.

Jinak cestu na Pelješac a zpět (uff - 2x1300km) zvládlo AEE-čko (3 dospělí, 1 dítě, kufr naložený po plato) za 6,6l/100km (výpočtem) při dodržování 50,90,130km/hod. V noci jsem to teda po dálnici nehnal, jízda na pohodu. Jo a to v tom je půlhodinové noční bloudění Slovinskem okolo Ptuje :rolleyes: (prostě v navi silnice končila a v reálu taky-slovinci ji prostě překopali kvúli donucení k jízdě po jejich předražené dálnici).

hmmm tak to je dobrý čéče. Já když jel naposled z dovolený 300km se třema lidma a plným kufrem, mimo dálnice, rychlost do 130Km/h, průjezdy městy(Plzeň, Tábor), + výstup na Brdy, tak jsem to pak propočítal a vyšlo mi to na 6,4l/100 :)

Poslední nádrž při popojíždění po okolí, kratším couračkám po městě jsem vyjel za 7,2l/100 :rolleyes:

• 3 weeks later...

koukám, že pánové to mají v ruce :rolleyes:

to já si koupil ocavesa a po 14 dnech mi ty kurvy vzali papíry,tak čekám na 9.2.2010,až si zažádám a navrátí, jinak jsem stihl Brno a zpátky (cca 100km) 5,9l , ale to už se mi nepodařilo nikdy, tak ten průměr je 7,5l(řídí manželka) :smich:

tak snad za měsíc napíšu něco víc :lol: už se mi to blíží..

No to musí být velký město a dlouhá popojížďka :-) . Já po našem městě (14.000 obyvatel) tak za 10-11l/100km, když jedu cca 2km tam a 2km zpět, ono se to totiž ani neohřeje. Jinak ráno a odpoledne teď do práce v těch mrazech na 6km (2km město + 4km mimo) spotřeba 7,7-8,0 l/100 km. A to jedu po rovině a s lehkou nohou. Uvidíme co ukáže výpočet po dotankování na konci týdne. Ty mrazy stojí opravdu za ......... .

Guest shadowmonk

Ja mam prumernou mezi 10-12l/100km docela mi to stve ..... mam asi stejne problem s tim mrazem a popojizdeni do prace do kopce ale stejne to zere nejak moc se mi zda....mezi mestem je to pohoda to mam tak 6-8/100km ....a to mam lehkou nohu.....zajimalo by me proc to tak zere mrska jedna moje stribrna ;)

No to musí být velký město a dlouhá popojížďka :-) . Já po našem městě (14.000 obyvatel) tak za 10-11l/100km, když jedu cca 2km tam a 2km zpět, ono se to totiž ani neohřeje. Jinak ráno a odpoledne teď do práce v těch mrazech na 6km (2km město + 4km mimo) spotřeba 7,7-8,0 l/100 km. A to jedu po rovině a s lehkou nohou. Uvidíme co ukáže výpočet po dotankování na konci týdne. Ty mrazy stojí opravdu za ......... .

Tak průměr za leden 2010 se "vyšplhal" na 7,56l/100km. Docela spokojenost, i když to asi "naředila" cesta z ČB 194km za 6,7l/100km ve čtyřech lidech.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Tak dnes cesta Brno-Svitavy-Hradec Králové-Poděbrady za 6,4l/100km. A to jsme v Brně poskakovali na Králově poli 15 minut v koloně. Aź do Hradce to ale bylo za 6,0l/100km při rychlostním průměru 75km/h!. Pak to bohužel "zkazila" D11. Prostě moje AEEčko baští na dálnici při 130-140km/h okolo 8,0l/100km. Obsazení auta: čtyři dobře rostlí chlapi, v kufru skoro nic, jen každý svůj "výletní chlebníček" :lool:

Jinak jsem rád, že se oteplilo, protože spotřeba zase krásně klesá i při krátkých 6km jízdách do práce až k 7,2-7,5/100km. A když jedu na kole tak i k 0l/100km :wub:

Aktuální průměrná spotřeba po dnešním dotankování před výše zmíněnou jízdou mě vyšla 7,98l/100km. Už to beru v zimním období a při krátkých studených jízdách za normální stav. Ostatně není na co si stěžovat, z údajů v TP mám průměrnou spotřebu 8,06 l/100km. Takže na auto s najetými 192tkm to docela ujde, ne?

• 3 weeks later...

Tak aktuálně od posledního do dnešního tankování spotřeba 6,81l/100km. To je dobrý výsledek. Jarní teploty dělají divy. Možná by to bylo lepší nebýt těch krátkých jízd do práce, kdy to s největším sebezapřením nedostanu pod 7,3l/100km na tyto 6km jízdy.

• 4 weeks later...

Takže víkendový výlet cca 70Km v plném obsazení (kufr Octavie opět nezklamal, ale 50litrů navíc by bodlo :( )

Spotřeba 7,1l

Potom ještě nějaké ježdění a vzhledem k blbé objížďce a nutnosti přijet na nádraží dřív než rychlík z Brna, jsem musel změnit styl jízdy na velmi svižný :loool: Takže obce 50-55, mimo 100, 120, 130 (pokud tomu situace a profil vozovky dovolovaly - a že hodně dovolovaly :palec: ). PC jsem si přepnul na hodiny, protože ty byly důležitější a raděj jsem nechtěl vidět jak to tam teče, ale i po tom spěchu tam zůstalo nakonec jen 7,4l :lol: