Bastl Odesláno Říjen 21, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2020 Zdravím, Měl bych dotaz pro majitele O2. Zda by někdo, zde byl ochotný mi přeměřit, některé parametry zadní nápravy. Přemýšlím, že ju napasuju do 01. Pokud to bude aspoň trochu sedět. Chci předělat zadní nápravu na nezávislé zavěšení, ale nechci 4x4. Nápravu ze 4x4 01 dávat nechci, protože bych musel vyrobit jiné těhlice nejspíš, nebo tam nabastlit čep (ale to si asi každý o bezpečnosti pomyslí to svoje) a na to se můžu v... Náprava 02 se dá koupit celá i do 3000. Nevím, kolik by ji pak stálo opravit... Opískovat, natřít, silenty nové atd. Rozměry, mě zajímají ty 4 šrouby (8 na každé straně 4), kterými je to připevněno ve předu konkrétně rozteč mezi něma. Dále vzdálenost od začátku tohohle úchytu, do středu pružiny a rozteč děr pro uchycení držáku brzdového třmenu. O2 má změněný rozteč, na 5x112, ale náboj jde předělat z 01, to už jsem zjistil. (direct fit) Držáky na ten rám, který nese zbytek nápravy navařím COčkem nebo nechám udělat u karosáře. Pokud ty rozměry budou sedět. S obrázků, se mi zdálo, že by mohlo. P.S. Jde pouze o projekt, je to zábava, moje hobby. Nezajímají mě kecy o tom, že to nejde atd. 😄 díky. Nářadí mám všechno zvedáky, COčko, pískovačku atd. Pokud se to povede, hodím sem nějakej návod. 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Říjen 21, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2020 Napiš do sekce 02. Odesláno z mého auta Škoda Octavia 2.0 mpi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bastl Odesláno Říjen 21, 2020 Autor Sdílet Odesláno Říjen 21, 2020 Zkusím díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 25, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2020 Octavia II na úplně jiný v rozměry, to už by dle mě bylo snazší napasovat viceprvek z octavia 1 4x4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bastl Odesláno Říjen 26, 2020 Autor Sdílet Odesláno Říjen 26, 2020 To máš změřené? Do té nápravy z 4x4 se mi moc nechce. Nevím, jak to pořešit pak s těhlicema, aby to nebylo na prasáka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 26, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2020 Pokud si dobre pamatuju, tak kdyby jsi dal napravu z octavia 1 4x4, tak musis dat i jinou nadrz a upravit kastli (spodek kufru), jinak ji tam nedostanes. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 26, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2020 (upraveno) No ono z nápravou z Octavia II to nebude moc jiné... Že 4c4 aspoň můžeš někde vzít nádrž a vyriznout podlahu která do octavia 1 pasuje... Ale jen podle toho že vím jak vypadá naprava na Octavia II a na octavia 1 ale určitě jsem to nemeril na rozteče šroubů a podobně.. Upraveno Říjen 26, 2020 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Říjen 26, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2020 Myslím si, že ani náprava ze 4x4 nebude to pravé. Pokud se dobře pamatuji, tak je dělali právě a jen ve Vrchlabí, protože měly jiný "kufr" právě kvůli nápravě. Co se týká těhlice, tak to je asi to nejmenší, si myslím. Pokud tam zůstane původní náboj a je to řešené podobně, jako přední, tak by tam šel nechat celý původní náboj bez poloosy, nebo se pletu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 27, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2020 Jj... Jen by se nechal obal kloubu (případně lehce upravený) kvůli stažení ložiska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.