Vl4sta Odesláno Červen 10, 2021 Sdílet Odesláno Červen 10, 2021 Je někde vystrčený kolík z bloku motoru či karoserie na připojení kabelu při pomocném startování? Oktavia 1.9; 66 KW; r. v. 2004? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Červen 10, 2021 Sdílet Odesláno Červen 10, 2021 Proč??? Co to dát rovnou na akumulátor? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vl4sta Odesláno Červen 12, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2021 Nevhodné - nebezpečí jiskření. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Červen 12, 2021 Sdílet Odesláno Červen 12, 2021 však to můžeš dát kamkoliv třeba na blok motoru, alternátor,... a ikdyž to dáš přímo na baterku tak se nic nestane, trošku zajiskří ale to je vše 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 12, 2021 Sdílet Odesláno Červen 12, 2021 Nikdy jsem jiskreni neresil. Kdyz jsem nekomu pripojoval startovaci kabely, tak vzdy z baterky na baterku. Ze to zajiskri nicemu nevadi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Červen 12, 2021 Sdílet Odesláno Červen 12, 2021 Jako nic proti, ale zajiskří to na jakémkoli místě, Pokud má vozidlo místo jinde tak je to kvůli jednotce dobíjení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červen 13, 2021 Sdílet Odesláno Červen 13, 2021 Jiskri to všude. Kostra na blok motoru se dává i v pripade že je baterie úplně KO... Pak jde proud rovnou do startéru a nežere ho baterie (musí být dobrý alternátor). Máš na motoru výstupek na pověšení motoru, používám případně ten.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gangbing Joe Odesláno Červen 17, 2021 Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 Myslim že se to řešilo na nějakym autorevue nebo motoněco a podobných stránkách s články jako ,,Co se stane když při 150km/hod zařadíte zpátečku" nebo ,,Startovat motor se spojkou či bez". Prý může při zapojení + k + a - k - dojít k výbuchu akumulátoru 😄 Všichni co znám zapojují kabely na přímo mezi aku a nikomu se nic nestalo. Za mě při zapojení platí jediný pravidlo a to: černej neni nikdy sám! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.