Jump to content

Propadající se brzdový pedál

Mates555

Recommended Posts

Zdravím, vím že se to tu už řešilo ale chci se ujistit.(auto Octavia 1.9 SDI 55kw r.v.1999 s ABS)Dal jsem nové brzdové destičky i kotouče a začal se mi propadat brzdový pedál na až podlahu. Myslel jsem si že odešel hlavní brzdový válec tak jsem ho vyměnil za nový a odvzdušnil brzdy ale nic se nezměnilo, pedál se ale propadá jen s nastartovaným motorem.ABS je funkční.

Prosím o radu ,co by to mohlo být ?

Nemá někdo někdo nějaké zkušenosti ?Děkuji

před 12 hodinami, Patrik77 napsal:

Našlapeš je tvrdej pustíš , šlápneš a je dole ?

Našlapu, držím ho sešlápnutý a pomalu padá k zemi

před 12 hodinami, VenousekVesely napsal:

Čus,mě to dělalo taky,když jsem měnil kotouče a desky.Musíš to odvzdušnit a přes diagnostiku zapnout pumpu ABS aby se natlakoval systém a nastavil brzdový pedál.Aspoň takhle mě to dělal mechanik a vše zase funguje perfektně.

Díky, a kolik vás to stálo ?

Hádám že při výměně destiček a kotoučů jste zatlačoval pístek zpátky do třmenu ?

Člověk se učí celý život, ale proč odvzdušňovat brzdový systém po výměně kotoučů a destiček? Nikdy jsem to za 22let s auty s ABS nedělal. Natož přes diagnostiku? Když jsem měnil třeba váleček u auta s ABS, tak pokud jsem si hlídal, aby mi nevytekla kapalina z nádobky, tak jsem nikdy přes diagnostiku odvzdušňovat taky nemusel.

Takže proč?

Jinak kamarád měl podobný problém u Octavia 1, a pomohla mu až výměna HBV  i s posilovačem.

před 27 minutami, HONZAV1 napsal:

Člověk se učí celý život, ale proč odvzdušňovat brzdový systém po výměně kotoučů a destiček? Nikdy jsem to za 22let s auty s ABS nedělal. Natož přes diagnostiku? Když jsem měnil třeba váleček u auta s ABS, tak pokud jsem si hlídal, aby mi nevytekla kapalina z nádobky, tak jsem nikdy přes diagnostiku odvzdušňovat taky nemusel.

Takže proč?

Jinak kamarád měl podobný problém u Octavia 1, a pomohla mu až výměna HBV  i s posilovačem.

Protože kapalina se má měnit co 2 roky a bez použití diagnostiky se nedá vyměnit kapalinu v ABS

V 5. 12. 2021 at 7:16, Mates555 napsal:

Našlapu, držím ho sešlápnutý a pomalu padá k zemi

Díky, a kolik vás to stálo ?

Hádám že při výměně destiček a kotoučů jste zatlačoval pístek zpátky do třmenu ?

Prosím tě,kolik to stálo už nevím,ale "pakatel".Odvzdušnit a napíchnout,co může kdo chtít.Ano ve předu se pístek zatlačí a vzadu se šroubuje speciálním přípravkem pokud máš kotouče.Mě by spíš taky zajímalo přoč se tohle děje když nezasahuješ do okruhu a jen vyměníš desky a kotouče.

Edited by VenousekVesely