Přejít na obsah

jak jsem si koupil cOcktavii od Pavla K

Doporučené příspěvky

Je tomu necelých 5 měsíců, co jsem se rozhodl koupit nějaké rozumné auto pro svojí přítelkyni, auto co bude použitelné pro rodinu, bude spolehlivé, a s rozumnými náklady na provoz... S ohledem na předchozí anabáze a špatné zkušenosti s bazarnickým šmejdem jsem uvítal nabídku tady na foru od místního člena... Při pár telefonech jsem byl ujištěn, že se jedná o auto v top stavu, proto jsem neřešil a auto zakoupil.

Bohužel, problémy na sebe nedaly čekat, a já se plácám od problému k problému, a od zklamání ke zklamání. Částečně vinnou svojí naivity, částečně díky svojí hloupé důvěřivosti v kamarádství nebo přátelství, a jisté vazby s nimi souvisejícími. Něco ve smyslu "neokradeš" "nepodvedeš" "neojebeš".

Prostě to shrnu, pro mě je tenhle člověk levák a podvodník, neumí jednat fér, a jedinné k čemu se dokáže přiklonit je hledání kliček jak se vyhnout řešení problému. Výsledkem našeho jednání je výsměšná nabídka ubohého finančního vyrovnání, nebo vyhrožováním řešení celé situace soudní cestou a zastrašování mne naivitou a právní nepodložitelností mých nároků.

Protože jsem bohužel pozdě dostal reference na tuto osobu ze strany bývalých zaměstnavatelů nebo obchodních partnerů, v neblahé předtuše jsem se rozhodl být připraven a držet si náskok, a moje jednání a kroky nenechávám řídit emocemi nebo náhodou. Proto jsem se obrátil na svojí právničku a poprosil ji o radu. Protože řešení má dvě podoby - dohodou po dobrém, a po zlém - soudní cestou, ujmul jsem se snahy o řešení cestou menšího zla, dohodou. Pro jistotu jsem souběžně nechal vypracovat i podklady pro tu méně příjemnou cestu, ke které bohužel spějeme.

taknějak od začátku....

Auto jsem koupil, a několik dní po jeho zakoupení mne překvapily první nesrovnalosti...

v inzerátu bylo uvedeno že k vozidlu je sada alu kol 18" RS s pneu GY eagle jetými jednu sezonu... trochu jsem byl zklamaný že kola dostávám s jinými pneu, v konfiguraci 2 + 2 stejné, kdy 2 pneu byly na hranici kontrolních bodů... Překvapení když se pak tyto "moje" kola včetně uvedených pneu objevily na foru k prodeji.

Inzerát se také zmiňoval o xenonových světlech, proto jsem byl velice nemile překvapený, když jsem zjistil, že jsou v autě pouze HID-ky, navíc brutálně nabastlené, v každém světle jiná krabice, stejně jako důvod proč se mi zdálo že každé světlo svítí jinak - každá parabola obsahovala jinou HID výbojku, jedna s hodnotou 4300, druhá s hodnotou 6000k mě usvědčoval v pochybách o tom TOP stavu a přístupu k vozidlům ze strany původního majitele. Navíc tvrdil že obě výbojky byly čerstvě měněné... S tím související chybějící automatické vyrovnávání a ostřikovače nemusím zmiňovat.

Při prodeji mne majitel vozu ujišťoval, jak auto startuje, nemá problémy obvyklé pro tuto motorizaci apod. Proto jsem byl překvapený, když se po několika týdnech všechny tyto problémy objevily. Auto při klidné jízdě poškubávalo, někdy zcela zmizel tah, rozsvítila se kontrolka motoru, což se většinou podařilo odstranit vypnutím a zapnutím motoru. Toto vyústilo v návštěvu autorizovaného servisu, které předcházelo totální znehybnění vozidla s nutností odtahu. Proto jsem hledal vlečné oko, při čemž jsem zjistil, že ve vozidle chybí veškerá povinná výbava... Kdybych věděl co mě čeká, asi bych ani neřešil co za ubožáka si při prodeji z auta vyndá od trojůhelníku, přes lékárnu, po tažné oko.

Když jsem toto oznámil PavloviK, odvětil mi že má zaručené informace o tom, že jsem se v autě "vrtal" a že jsem ho "čipoval". S ohledem na prokazatelnou nepravdivost, a s ohledem na to, že ve vozidle se "vrtal" pouze autorizovaný servis, jsem poprvé konstatoval, že s jednáním téhle osoby nebude něco v pořádku.

V autorizovaném servisu padly první pochyby o stavu najetých kilometrů, ale já jsem si za nimi stál, s vědomím že na toto jsem se vyloženě prodávajícího ptal. Vozidlo vykazovalo provozni opotřebéni vstřikovačů, částečně nefunkční regulaci turba, a vadnou škrtící klapku. Nejednalo se o trvalé, ale sporadicky se vyskytující závady. Vyčíslení nákladů na jejich odstranění mne zcela odrovnalo, koupil jsem auto co má jezdit, a ne další auto do kterého po dvou měsících provozu nasypu 50 000,-... auto v TOP stavu...

Protože po mírném oteplení se vady objevovaly méně, nevěnoval jsem jim pozornost.

Nedávno jsem tady mel osobu z fora, která mi slíbila "nakódování" xenonových světel, i přes "profi" instalaci se světla chvěla a nepříjemně oslňovala. Tenhle člověk potvrdil to, co jsem si nechtěl připustit. Auto má najeto přes 270 000km... :)/

Proto jsem neváhal, a kontaktoval PavlaK s požadavkem odstoupení od smlouvy, těch problému s autem bylo už moc, a tenhle podvod mě dorazil. Jeho reakcí bylo, že nic nestáčel, auto zpět nevezme protože nemá peníze, a že se budeme soudit.

Navíc mi oznámil, že stáčení km není u nás trestné, a navíc že ve smlouvě je stav km, není tam najeto km... Když jsem oponoval že v inzerátu je "najeto km" tak si Pavel vzpoměl, že ten inzerát vlastně nemusel psát on. Z jeho IP mi asi odpovídala nějaká osoba blízká... uvedla jeho číslo, a reagovala zde na fóru i po prodeji auta...

Nebo ho mám prý prodat. Asi bylo myšleno, zachovej se stejně zmrdsky jako já, třeba najdeš takovýho blbečka jako jsi Ty, a auto prodáš...

V tomhle návalu sraček jaké jsem slyšel jsem se navíc dozvěděl, že i kdyz předtím tvrdil že si auto dovezl sám, najednou jeho dovoz a výběr svěřil nějaké agentuře...

Dalo to sice nějakou práci a telefonování, nicméně jsem se dostal k poslednimu servisnímu záznamu vozidla v Německu, stejně jako k záznamům z STK, kde je stav vozidla při jeho přihlášení na čistopis. Mluví jasně:

Auto bylo v německu před asi rokem (19. 5. 2009) v servisu s totální škodou na motoru, při stavu tachometru - pardon, při NAJETÝCH 255 000km...

Proto jsem trval na odstoupení od smlouvy, a tšch důvodů je vskutku dostatek, podložených důvodů. PavelK si vzal týden na rozmyšlenou, aby mi poté zavolal, že buď přijmu vyrovnání ve formě 5000 - 7000,- Kč, nebo se budeme soudit.

Tak se budeme soudit.

Takže jsem si zase naběhl, dostalo se mi velkého ponaučení, a budu čekat, jak tohle celé dopadne.Nevím kolik lidi se tady tímhle postem prokouše, ale snad to k něčemu bude, i kdyby to mělo pomoc jednomu člověku.

Nestojím tady o žádný flame, píšu tady svůj pohled a názor, nic víc.

post-3035-1273871379_thumb.jpg

post-3035-1273871390_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Je to prasárna, je mi tě líto soud máš dle mého šanci vyhrát, ale prachy podle mě neuvidíš.

Opět se potvrdil můj názor, že ojeté auto nejde koupit jako rohlík v krámě "tamten propečený mi zabalte, ten bude dobrý a doma zjistíš, že byl dobrý, možná, před týdnem kdy byl upečený"

Co ti mám napsat k tomu, že chybějící výbavu a nářadí si zjistil až když si jej potřeboval...

Nevěř fórům, jakási parta může být, ale z 90% je tam anonymita internetu, bohužel.

Držím palce ať z něj, alespoň něco dostaneš...

Možná větší satisfakce se dočkáš, když se s ním vyrovnáš ručně, ale pozor opatrně na to....

Upraveno uživatelem Murder
Odkaz ke komentáři

je to smutny, ale je to bohuzel tak. doufam, ze se Ti z nej podari alespon neco vyrazit. ale asi vedel co prodava a jak ma mit napsanou kupni smlouvu, takze to asi bude hodne tezkej boj. ja sem se tahle poucil kdyz kamos kupoval OI na kseft. vypadala hezky, hezky jela, ale az kdyz sme prijeli domu, tak se nam zdalo, ze to nejak moc dymi. neresil to, pac ji prodal dal. ale od ty doby vim, ze az ja si budu kupovat auto, tak si ho budu snazit co nejvic proklepnout. je smutny, ze takovych pripadu je spoustu a lidi se pouci az vlastni chybou...

Odkaz ke komentáři

Ty jo tak sem se tim prokousal a kdyz to tak ctu tak bych zvolil asi rychlejsi cestu v podobe 4ks kluku z ukrajiny a nechal bych z neho v prvni fazi vymlatit dusi a kdyby ani pote neodstoupil tak bych si je predplatil na kazdej tyden stredu v noci pul roku dopredu.

Jinak mam pocit a nechci to tvrdit ale mam pocit ze sem v televizi zaslechl ze u nas je stoceni kilometru trestne, jde o to ze se jedna o podvod a jesltize mas smlouvu kde nemas napisany ze stav je informativni ale mas tam a je uz jedno jeslti najeto nebo stav, tak by to melo byt posuzovano jako podvod a mohl by jit i sedet.

Drzim palce at to dobre dopadne takovy zmrdi tu hold jsou a clovek nenadela nic ale stalo by za to aby ho odsoudili at kluka picha nejakej smejd v krimu za takovy prasarny.

Odkaz ke komentáři

Drahé poučení.

Dvakrát jsme v rodině málem koupili auto z bazaru, ale vždycky tam byl nějaký podvod (bouráno, stočené km), takže od té doby si pro ojeté auto dojdu jen k dealerovi a to ještě pro takové, které jezdilo půl roku v Bolce a nikdo jiný ho nevlastnil. Je to jediná záruka km a stavu.

Ještě mě napadá, proč ses třeba kvůli těm gumám neozval hned? I ta výbava se dala lehce zkontrolovat...

Odkaz ke komentáři

Pěknej hajzlík a km stočil sám.Sám dovezl,u nás na STK 25x. tisíc a pak 13x tisíc tak je to jasné a myslím,že právník jej dostane.trestné to sice není,ale na klamání kupujícího a neplatnost smlouvy to asi stačit bude.nejhorší ale bude,že ten hajzlík bude tvrdit,že peníze za prodej vozu utratil,teď nic nemá a soud mu nařídí nějaké směšné splátky.Tak si myslím,že to dopadne.

Odkaz ke komentáři

Je to hnus a podvodníci jsou všude, ale díval jsem se na profil Pavel K a tuto osobu bych za člena tohoto fóra nepovažoval, byl tu jen jednou a to v den kdy se registroval (patrně jen reagoval na tvůj inzerát jinak nevím jak by tě tu ulovil) a nikdy tu nenapsal žádný příspěvek a tudíž v takovou osobu nelze mít nějakou důvěru. Toto je třeba zdůraznit, aby to nepošpiňovalo tohle fórum a lidi, kteří se zde se zájmem starají o své auta a mají zde na stránkách vedenou historii svého auta. Od těchto členů bych se zde nebál auto koupit. Ale tím, že se zde někdo jen regne, tak v takového člena nelze mít důvěru !!! Vždyť i tu se může registrovat každý a nabízet zde v bazaru cokoliv. Je třeba se dívat i na historii člena, kolik má příspěvků/témat apod. jak zde vystupuje, klik lidí ho tu zná apod. Pak člověk může někomu důvěřovat. Snad se z toho ponaučí i další lidi, ale jak jsi psal sám, mělo to jiný kola, nemělo to origo xenony a toho sis přece musel všimnout už při tom když ses byl na auto podívat a tak ses mohl ptát a něco už vytušit. Každopádně ti držím palce, ať ti to dobře dopadne ...

Odkaz ke komentáři

No nevím co si o tom mám myslet, nic proti panu Pánkovi, ale pokud budou kupovat lidi auto jako on, bude podvodníků pořád mraky... PS on si auto nepřebíral, nedíval se zda má povinnou výbavu, neviděl že každý světlo svítí jinak, notabene že to nejsou XENY, že to nemá náklápění, že to nemá ostřiky, že nemá servisní knížku, že nemá kola jak píše v inzerátu.....

Upraveno uživatelem Miles
Odkaz ke komentáři
nehorazne drsne...zmlatit do kulicky a zakopat pekne hluboko!!!svine!

Tak včera reportuješ urážky a dnes...

No nevím co si o tom mám myslet, nic proti panu Pánkovi, ale pokud budou kupovat lidi auto jako on, bude podvodníků pořád mraky... PS on si auto nepřebíral, nedíval se zda má povinnou výbavu, neviděl že každý světlo svítí jinak, notabene že to nejsou XENY, že to nemá náklápění, že to nemá ostřiky, že nemá servisní knížku, že nemá kola jak píše v inzerátu.....

Tohle by mě zajímalo jak bylo, auto není věc co se dá poslat poštou bez vidění...

Odkaz ke komentáři

To by mě taky zajímal způsob koupě, nedávno jsem kupoval auto od známého a prolejzal jsem ho opravdu důkladně, našel jsem servisku, která nebyla poslední dva roky vyplněna, ale km by nájezdu odpovídali, kámoš čučel jako puk, když jsem ji vytáhl. Prohlédnout kompletnost, funkčnost, stav je to nejmenší co při koupi lze a dovede i laik, potom nastupuje zkušenost, nebo mechanik, aby se vyjádřil ke zvuku a výkonu motoru, řazení, převodovky, podvozku a z 99% se dá vyhnout nemilému překvapení.

Odkaz ke komentáři

Představa to je šílená ale je potřeba to dotáhnout do konce a nic tomu podvodnikovi nedarovat :)

Bohužel všechno to je o penězich a člověk v hodně případech kouká při koupí auta na cenu což je asi logické ale výsledek muže být v mnoha připadech ještě dražší než čekáme...Přeju Ti abys dosáhl svého a věřím tomu že to dokážeš i když to bude stát hodně sil,nervů (a peněz) :D

Odkaz ke komentáři

no tak já neříkám, že jsem neudělal chybu.

Auto jsem koupil rychle, bez důkladnější prohlídky, od známého, za kterého se mi zaručil nejlepší kamarád.

Já pořad žiju v tom, že pokud se pohybuji v nějakém prostředí (autohificlub.cz) několik let, tak si vytvořím nějaké jméno.

Pořád věřím v to, že smlouva je smlouva, a že i ústní slib je slib. O sobě tvrdím, že bych nikdy známeho nepoškodil ani neokradl, o kamarádovi nemluvě.

Auto jsem sháněl na rychlo, pro svojí přítelkyni.

Já svou chybu uznávám. Nicméně jsou věci, které bych ani při důkladnější oblídce asi mohl těžko odhalit.

Ja to nepíšu jako útok na někoho, píšu to jako svojí zkušenost, píšu to svýma očima, jako osoba která se samo cítí být poškozena neférovým jednáním.

Kdo má náladu, může si to celé přečíst zde:

http://www.autohificlub.cz/forum/13/129958...k-a-cocktavii/0

Jen na okraj. Mám auta rád. Jsem fanda do všeho co smrdí po benzínu. Za posledních 10 let jsem měl 8 aut. Ani u jednoho z nich jsem po prodeji neměl problém.

Ani u jednoho z nich mne nekontaktoval majitel s tím, že se na něm něco porouchalo, nebo že něco nesouhlasí apod. Tohle je moje první zkušenost s koupí auta a výskytem problémů a nesrovnalostí které popisuji v tom linku, bohužel.

Odkaz ke komentáři

Tak on toho hajzlíka nikdo neobhajuje, minimálně přes hubu by zasloužil řádně. Bohužel, ale pochybil si taky, uvěřil si na férovost, ta v dnešní době skoro vymřela. Budiž ti a i ostatním poučením do budoucna i když tobě velmi drahým. Soudy máš šanci vyhrát, ale že uvidíš nějakou korunu, tomu bohužel nevěřím, tak je dobře, že si napsal jeho skutečné jméno, napiš to všude kde se dá a minimálně tento ptáček bude mít po výdělku, ale opět se obávám, že jeden zmizí a další dva se objeví, dokud nebude řádná a jasně napsaná legislativa.

Upraveno uživatelem Murder
Odkaz ke komentáři

Odvez to do AAAcek, rozdil mezi cenama odepis jako dan za svoji naivitu.

Nechci se zastavat lharu, podvodniku a zlodeju, ale nejakej soud je nesmysl. Za patnact let se dozvis, zes jako 'vyhral', ale stejne neuvidis ani korunu. Dobrym pocitem z vedeni valky o jakesi 'principy' a bojem s vetrnymi mlyny strechu nespravis a deti nenakrmis... Smir se s realitou vsedniho dne v republice zmrdu a usetrenou energii venuj necemu prijemnejsimu...

Budiz to ponaucenim pro tvoje dalsi nakupy a pro vsechny ostatni taky....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...