Přejít na obsah

Žárovky Octavia 3

iannis199

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Jako sorry ale jestli to z tohodle nepochopíš, tak to je tvůj problém..

BTW. OIII měla několik druhů světel jak vepředu, tak vzadu, opravdu ti nikdo nebude vypysovat kombinace podle typů světel... 

Kolik kusů, kolik bys tak třeba čekal že je v blinkru žárovek ??

A možná tě překvapí ještě víc, když ti řeknu, že v případě bixenonů je potřeba abys vyměnil žárovku v blinkru vyvrtat, nebo vyříznout do světla díru.. 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravím všechny.

Uvažuji o nahrazení klasických žárovek ve stropních lampičkách (osvětlení interiéru) za LED W5W žárovky.(Kvůli lepší svítivosti). LED W5W žárovky nemají skoro žádný odběr a tak se chci zeptat, jestli pak auto nebude hlásit chybu, jakože je někde žárovka prasklá a pod...Má s tím někdo zkušenost?

Stejně tak uvažuju časem o LED v hlavních světlech, výměna klasických H7 za LED autožárovky Osram Night Breaker LED H7, sada za cca.2500,-Kč + nové hlubší krytky světlometů LEDCAP08.        Zatím co jsem zjistil na internetu, tak by to mělo být bez problémů, ale rád bych kdyby mi to někdo potvrdil kdo už to má, než ty nové žárovky koupím. Díky...

Odkaz ke komentáři

Ohledně H7LED, mám je v S3, mám trochu rozporuplné názory na jejich svítivost. V určitém okamžiku svítí lépe, v určitém (přechodná fáze - šero) hůř.  Auto je OK, bez problému, včera jsem byl na TK taky vše OK, jen si musím sehnat ty štítky co musí být vylepené na světlech (někde jsem je potratil). Co ale udělali, že mi světla přeseřídili, tak uvidím. Jsem hlupák, nezeptal jsem se, zrovna jsem se věnoval něčemu jinému.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
V 3. 6. 2024 at 18:09, filipjura napsal:

Zdravím všechny.

Uvažuji o nahrazení klasických žárovek ve stropních lampičkách (osvětlení interiéru) za LED W5W žárovky.(Kvůli lepší svítivosti). LED W5W žárovky nemají skoro žádný odběr a tak se chci zeptat, jestli pak auto nebude hlásit chybu, jakože je někde žárovka prasklá a pod...Má s tím někdo zkušenost?

Stejně tak uvažuju časem o LED v hlavních světlech, výměna klasických H7 za LED autožárovky Osram Night Breaker LED H7, sada za cca.2500,-Kč + nové hlubší krytky světlometů LEDCAP08.        Zatím co jsem zjistil na internetu, tak by to mělo být bez problémů, ale rád bych kdyby mi to někdo potvrdil kdo už to má, než ty nové žárovky koupím. Díky...

1.7 2024

Doplnění: LED žárovky (T10 W5W mini 2xCOB sylicon gel HPC bílá) ve stropních lampičkách, v kufru a v přihrádce spolujezdce vyměněny (celkem 8 ks), potvrzuji že nebyl žádný problém, žádná chybová hláška auta. Svítí hezky bílým světlem. Intenzita stejná jako u původních klasických žlutých. Čekal jsem u LED trochu větší svítivost. Ale jinak spokojenost.

T10 W5W mini 2 x COB sylicon gel HPC bílá.jpg

Upraveno uživatelem filipjura
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Osram Night Breaker LED H7 a krytky světlometů LEDCAP08 Ahoj. Tak jsem se pustil do výměny klasických H7 v předních světlech za Osram Night Breaker LED H7 na mojí Octavi 3 po FL.  (r.v.2018).Musím říct, že to nebylo úplně bez komplikací. LED H7 jsou ve světlometu umístěné až úplně na kraji vstupního otvoru a ventilátorky se skoro dotýkají tohoto vstupního okraje. Na stránkách OSRAM jsou v jejich tabulce tyto LED H7 Osram Night Breaker sice pro Octavii 3 schválené, (akorát se musí koupit hlubší krytky LEDCAP08), ale ani to moc nepomůže. Problém je hlavně v tom, že když se ta krytka nasadí,tak její vnitřní lem se dotýká ventilátorku LED H7. Dokonce se mi stalo, že když jsem zajel do servisu zkontrolovat seřízení světel, tak když se zahýbalo v nastavení auta světly v rozsahu 0 až 6 (při seřizování a prázdném autě musí být 0, toto naklopení svítí nejdál), tak jedna LED H7při pohybu světel zadrhla o krytku a vypadla z držáčku. Navíc uchycení žárovek je jen takové na nacvaknutí a samo o sobě moc nedrží. Už to není tou drátěnou sponou jako dřív. Pomohlo mi seříznout vnitřní lem té krytky LEDCAP08 až na úrověn skoro k tomu gumovému těsnění. Aby ten lem byl menší a nedotýkal se toho ventilátorku. A světly hýbu při naložení auta raději tak v rozsahu max 0 až 3.  Firma Osram tyto LEDH7 sice schválila, do tabulky napsala náročnost montáže 2 z rozsahu 1-5, ale já bych tam dal tak za 4. Montoval jsem to hodinu a ty nervy u toho...🙂🤪 Ale jinak ty LED H7 svítí pěkně, hezké bílé světlo, krásně jdou ve tmě vidět třeba bílé čáry na silnici...😀

IMG_20240914_141041.jpg

IMG_20240914_141131.jpg

IMG_20240914_141221.jpg

IMG_20240824_151407.jpg

Upraveno uživatelem filipjura
změna začátku odstavce
Odkaz ke komentáři
V 19. 9. 2024 at 14:28, HONZAV1 napsal:

Zajímavé řešení s tím větráčkem. Já je dával do S3, tam se dala jen redukce, jinak nic, žádný větráček tam není. Ale montáž porod strašný, dělal jsem to dohromady asi 2 hodiny ... .

Chtěl jsem dát do auta jen oficiálně schválený výrobek.  Žárovky LED H7 dělá kromě OSRAMU  ještě Philips. A ten má taky ten větráček. Ale třeba je možná trochu menší (kratší) myslím by se to dalo někde v technických parametrech dohledat.

AUTO4062172383301-0.jpg

screenshot-1726847226671.png

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...