Wyckoff Odesláno Duben 11, 2023 Sdílet Odesláno Duben 11, 2023 Ahooj, nemáte někdo tip, jak zapravit odloupnutý lak s mírnou korozí viz. foto, bez nutnosti lakování celého dílu? Je to na střeše a průměr cca 1.5cm. (Foto není moje, ale vypadá stejně, jen to mám mimo hranu) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mates.87 Odesláno Duben 11, 2023 Sdílet Odesláno Duben 11, 2023 Oblepíme kolem, brusným papírem vezmu rez na kov,hodím pak ještě odrezovač.plnič+ opravná sada laku asi bych vzal jen štětečkem pokud to není velké...Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Wyckoff Odesláno Duben 13, 2023 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2023 Paráda díky! Nene, není to velké. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Prosinec 17, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2023 Taky mám problém,udělala se mi bublinka pod bezbarvým lakem,není to odlouple ale když zaprsi,nebo stačí i rosa,dostane se tam voda,nechá se s tím něco dělat?Napadlo mě vysušit fénem,jestli by to opět neprilnulo a místo pořádně napastovat,aby bylo mastné a odpuzovalo vodu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 17, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2023 Mám také pěkné bubliny pod lakem u zadního blatníku. Abych řekl pravdu, tak se pokouším oddalovat opravu co to jde. Dělám to tak, že na auto nanáším keramiku a přikrmuju keramickým detailerem. Moc dobře vím, že jakmile nechám poškozené místo opravit, tak se problém ukáže znovu. Zatím mám cca 2 roky klid bez zvětšení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Prosinec 17, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2023 Průser je,že když je pod tím voda a sáhne se na to,tak se to rozleje dál,už to mám velké,jak kovová padesátikoruna🫣Ale odlouple to není,právě přemýšlím,jak to vysušit,jestli by to zpět nepřilnulo a místo pravidelně pořádně voskovat,samozřejmě,dočasné řešení ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Prosinec 18, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2023 1. Odfouknutý lak se už nikdy zpět nepřilepí. Existují teoretické možn osti propíchnutí a vpravení pojiva, ale úspěšnost menší než 50%. Mám obavu, že se to bude postupně zvětšovat. Já bych to opatrně odstarnil a zatřel/zalakoval to místo bezbarvým lakem. 2. Oddalování opravy korozivních míst je hodně špatné rozhodnutí, korozivní místo táhne vlhkost a rez se do plechu zažírá čím dál víc, i když není na první pohled nic vidět. Oprava později už není na dlouho, většinou to zase dříve, nebo později podle kvality opravy a použitých materiálů vyleze ... . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Prosinec 18, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2023 Včerejší večerní rosa a ranní mráz vykonal své,není co řešit 😳 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 18, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2023 (upraveno) Ale to není narušena karoserie pod barvou, ale pouze se odloupnul horní lak. Bude stačit přebrousit a nalakovat. Hloupý dotaz, nemáš na autě PPF ? Upraveno Prosinec 18, 2023 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Prosinec 18, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2023 Nene,vše originál,2x za rok napastuju 3M pastou,auto je garážováné,nic víc nedělám.Na to,že je to rok 99,nikdo mi nevěří,že je to originál barva.Tak že jsem na to byl docela pyšný ale tohle mne docela hodně zklamalo.Ano,přesně tak,je to jen odlouply vrchní bezbarvý lak,barva pod ním je jak nová..Každopádně počítám,že se bude dělat celý zadní díl,aby to vypadalo 🫤 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 18, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2023 Určitě celý zadní díl. Zde se potvrzuje pravidlo, že kdo se stará tak je náležitě odměněn. Platí to nejen pro karoserii. To že se ti odloupl lak není tím, že jsi se patřičně o něj staral, ale může to být výrobní vada, která se projevila nyní po letech. Octavia 1 měla tyto vady laku. Příště prosím dotaz do sekce pro Octavia 1, zde jsi ve dvojkách. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Prosinec 18, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2023 Vím,narazil jsem tady na toto téma,tak jsem nechtěl zakládat nové 😉 1 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Leden 2, 2024 Sdílet Odesláno Leden 2, 2024 Mají to všechna auta s dvouvrstvým lakem a podle místa výskytu a typu parkování se to objeví dříve, nebo později. To je realita. Takže si spíš můžete gratulovat, že to vydrželo tak dlouho. Loni jsem takto lakoval téměř celé Berlingo B9 s tím, že střecha a kapota šly až na plech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.