Jurajus Odesláno Květen 28, 2010 Sdílet Odesláno Květen 28, 2010 Ahoj. Stává se mi, že se mi rosvítí kontrolka na opotřebení brzd. Zadní sice nebyly nic moc, ale vymněnil jsem je. Pak se to delší dobu neobjevilo. A teď se to zase rosvítilo. Divné je, že čidlo na těch zadních nebylo. Přední desky jsou OK. Co to může být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Květen 28, 2010 Sdílet Odesláno Květen 28, 2010 Vzadu žádné čidlo není je jen na předku a to ze strany řidiče. A jak jsi ty desky v předu kontroloval ? Je třeba sundat přední kolo u řidiče a podívat se na tu destičku co je z vnitřní strany v ní je to čidlo (může se stát, že je sjetá víc než ta venkovní a když už to budeš kontrolovat, tak se podívej i na to čidlo jestli je v pořádku. Přidávám ti sem foto toho čidla (sice je z OI, ale to nevadí). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kraclik Odesláno Květen 28, 2010 Sdílet Odesláno Květen 28, 2010 nemusi byt sjeta uplne, muže byt 1-2mm pred cidlem. nahromadi se tam bordel z brzd a muze to problikavat. sundej kolo, vycisti, profoukej.....cus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 28, 2010 Sdílet Odesláno Květen 28, 2010 jak může bordel z brzd ovlivnit senzor opotřebení destičky pokud deska není sjetá?? je to jen kus drátu, co je protažená skrz destičku a když s eten drát přebrousí o kotouč, tak se rožne kontrolka - přeruší se kostra do budíků :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Květen 29, 2010 Sdílet Odesláno Květen 29, 2010 .... přesně tak bordel s tím nemá nic společnýho proto jsem mu tam dával ty fotky, aby viděl jak to vypadá, když je čidlo v pořádku a až se přebrousí, tak svítí .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kraclik Odesláno Květen 30, 2010 Sdílet Odesláno Květen 30, 2010 uz se mi to stalo, sice to bylo jiny auto, ale byl tam bordel. ten je taky vodivej + nejakej rez z kotoucu a bordel ze silnice a bylo. asi nejaky šunty desky co pouštely hodne prachu + nestarani se a stalo se to. vim jak funguje cidlo. jen jsem se snazil poradit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jurajus Odesláno Květen 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 30, 2010 Kontroloval jasem ty desky ještě jednou. A tam, kde je čidlo mají tloušťku brzdící hmoty na desce zhruba 6 - 7 milimetrů. Je možný, že už to zabírá to čidlo a maj se dát jiný? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Červen 2, 2010 Sdílet Odesláno Červen 2, 2010 Není tam žádný čidlo! Je tam protažený drát (viz Rolbař) který se ubrousí... Pokud se ti rozvítí a zase zhasne, není drát ubroušen... má to někde blbý kontakt... může být poškozen ten kablík od destičky ke konektoru popř od konektoru dál do svazku. jak kolo pruží, popř natáčí se do rejdu to chytá/ztrácí kontakt. Může to ohlodat kuna (před pár dny jsem jednu zde na Praze 10 večer sledoval z balkonu jak kličkuje pod auty) popř jsi zavadil o nějaká klacek a pod a ty licny jsou vevnitř natržený, ale přes izolaci to není vidět (zapruží) Mě se to rozsvítilo asi na 5-6 mm Dle reakce asi nejsi elektrikář a tak to sám nevyřešíš... 1) ohmetrem proměřit tu destičku 2)bude- li přerušena není co řešit a je správně že svítí... 6-7mm je hodně... ještě min 10tis km to najede.. pak pohledová kontrola 3) nebudeli přerušena proklemovat konektor u destičky a jezdit. mělo by to zhasnout a už nesvítit - pokud by to svítilo, je problém ve vedení od konektoru dál... (klacek, kuna, oxidace) Pokud nebude svítit, nic neřešit - vyřeší se to samo při výměně destičky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jurajus Odesláno Červen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 2, 2010 Jo asi máš pravdu. Ono se to jednou rosvítí a potom to třeba nesvítí týden. Už jsem zkoušel jít po kabelu, ale nic jsem nenašel. Zkusím ho celej omotat páskou a uvidíme. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy H Odesláno Duben 11, 2012 Sdílet Odesláno Duben 11, 2012 Mne sa ten konektor odlomil a začalo to hlásiť opotrebovanie. Nevedel by niekto číslo toho konektora? Ďakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest CaRLoS. Odesláno Duben 16, 2015 Sdílet Odesláno Duben 16, 2015 Ahoj kluci. Na své octavii II my začalo po chvilce jízdy hlásit zkontolujte brzdove obložení. I na STK mi řekl, že bych měl vyměnit. Koupil jsem nové destičky a kotouče, vše jsem vyměnil za nové a teď mi maxidot hlásí ihned po nastartování ať to jdu zkontrolovat. Musím auto napichnout na Vag, abych odstranil nějaký servisní interval, nebo při připojení nové destičky by to mělo zmizet samo? Jde mi o to, že ten konektor toho čidla (to co jde z auta, ne z destičky ) mi přišel trošku už starší, protože se z něho gumova koncovka dala trošku sundat. Mám radši koupit nový konektor a jak se popriklad vymění? Díky za všechny rady :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka313 Odesláno Duben 16, 2015 Sdílet Odesláno Duben 16, 2015 Jestli jde tak bych vymenil, ma to zhasnout po vymene desticek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest CaRLoS. Odesláno Duben 16, 2015 Sdílet Odesláno Duben 16, 2015 Nahoře je fotka čidla na O1, nemá někdo číslo dílu na O2 a zkušenost s výměnou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kralik Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 zdar pani, mne to hlasi podobne, ale s tym, ze nekedy ked nastartujem tak kontrolka svieti az kym nevypnem motor a na druhy krat sa zas ani nerozsvieti. Takto to robi 50/50 cely den. raz svieti celu jazdu a o par minut zasa celu jazdu ani neblikne. vonkajsia doska je pohladom urcite viac ako 5mm. Tak asi treba skontrolovat kabelaz ze? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kralik Odesláno Květen 6, 2015 Sdílet Odesláno Květen 6, 2015 zdravim tak som sa dnes konecne dostal k tej kontrole, dosky su este dobre, maju snad centimeter a drat je este od kotuca daleko. Tak som pozrel konetkory, boli vcelku zaoxidovane, precistil, prestriekal a potom zlozil, svieti to dalej. Jedine co sa mi nezdalo je, ze ta bohuzial druha cast konektoru na kabli, co vedie do svazku s ABS k motoru, bola taka uz znicena, buzirka co ide od neho bola trosku stiahnuta a asi pol centi som tam videl oba kabliky co do konektora vedu. Tak pocitam, ze to bude asi v tom, lebo kablik od konktora k doske vyzera OK. A teraz otazka. Da sa to prosim nejak vyriesit? napr. vymenit cely ten kabel co ide z motoroveho priestora ku kolu do cidla abs a k doske? a popr. cidlo dielu by niekto vedel? inak teraz mi kontrolka asi tyzden svieti stale. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Červen 14, 2015 Sdílet Odesláno Červen 14, 2015 Zdravím, neviete niekto číslo toho konektoru čo je súčasťou kabeláže (nie súčasťou platničiek). Môj mi praskol v tom mieste kde je nasunutý do držiaku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Červen 14, 2015 Sdílet Odesláno Červen 14, 2015 Uz som to nasiel, keby to este niekto potreboval je to 1J0 973 802 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kralik Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 a čo ti to robí? mne stale svieti ta kontrolka, ale nie je to platnickami, konektory som precistil, ale stale to svieti. bojim sa, ze je ta kabelaz niekde poskodena 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 Vyskúšaj rozpojiť tú svorkovnicu a spoj obidva kontakty kusom drôtu, že či kontrolka zhasne. Ak zhasne chyba je v senzore čo je v platničkách a ak nezhasne chyba je v kabeláži od konektoru smerom k budíkom, resp. k uzemneniu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kralik Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 ok diky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aquos Odesláno Červenec 9, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2016 Zdravím,potreboval bych vyměnit tu kabelaz co vede k brzdove desce a k abs sviti mi kontrolka "opotřebování brzdovych desek"nevíte někdo kam ty dráty vedou?už sem rozdělal půl auta a nenasel jsem to."červený a žlutý drat"k relatku?do svorkovnice ?kde to najít?díky za každou radu,zdravim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 10, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2016 od svorkovnice destičky: červený kostra a žlutý se mění na žlutozelení - do svorkovnice budíků 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aquos Odesláno Červenec 10, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2016 Díky za odpověď,jeste kde se nachází svorkovnice budíku? Ještě dotaz,da se to odkodovat?když tak info?díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 10, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2016 svorkovnice budíků je na budíkách a odkódovat se to dá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aquos Odesláno Červenec 10, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2016 Hoja,dikes zítra na to mrknu.? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aquos Odesláno Červenec 10, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2016 Stáhl jsem si zapojení svorkovnice,je to pin číslo 15,mohl bych to spojit na kostru?a nemusel bych tahat nové dráty.tim bych obešel ten někde přerušeny kabel.slo by to?to celé vedení přerušuje vlastně mínus pol. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Červenec 11, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2016 Bude to stačiť, ale elegantnejšie by to bolo dať niekomu odkódovať. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aquos Odesláno Červenec 12, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2016 Nazdárek,nevite někdo hodnoty odkodovani těch brzdovych destiček?díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karlos205 Odesláno Duben 24, 2017 Sdílet Odesláno Duben 24, 2017 Ahoj, chci se zeptat. Chtěl bych dodělat do OCT II (2011 facelift) hlídání na opotřebení destiček. Svazek k LP kolu jsem si sehnal. Ten zelenej drát tedy dotáhnu až do svorkovnice budíků na pin 15? Červený stačí tedy někde jen ukostřit? Díky za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 24, 2017 Sdílet Odesláno Duben 24, 2017 A nechceš se na to radši vyprdnout? Destičky se zásadně nesjíždí rovnoměrně, takže Ti to stejně žádnou jistotu a klid nedá... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.