Přejít na obsah

Ztrácí se voda

Doporučené příspěvky

Zdravím, jdu za vámi pro radu po čem jít. Mám Octavia 1 1.6 75kW BFQ. Ztácí se mi voda z expanzky, vypadá to že vyloženě skrze ní. Olej v motoru čistý ve vodě olej taky nemám. Voda vyloženě mizí, není to tak že by se po vychladnutí a otevření expanzky vrátila zpět. Co by to mohlo dělat? Díky za radu.

Odkaz ke komentáři

Dneska když jsem přijel domů jsem na to koukal a evidentně to fouká u expanzky z tý menší hadičky co tam je shora takže začnu asi výměnou expanzky případně hadice a uvidím. Doteď jsem dolil úplný minimum ale právě teď v týdnu najednou během asi 200km voda pryč.

Odkaz ke komentáři

Pokud by se voda ztrácela z expanzky, pak by to bylo jasně vidět. Zaměřil bych se na 2 věci před ev. kucháním motoru - zkušenost:

1. prasklá komora termostatu v místě šroubu upevnění (rez, za život auta už 2x)

2. prasklá hadice co jde od skříně termostatu dozadu - stříkala jen, když to jelo a bylo natlakováno, jinak sucho.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravím,

mám taky problém s úbytkem chladící kapaliny. Cca poslední 2 týdny mi po nastartování pípne kontrolka chlazení. Pokud otevřu kapotu jde vidět, že chladící kapaliny je pod ryskou min. Takže doleji cca 1-2 deci a ujedu v pohodě cca 100 km s tím, že během jízdy se zmíněná kontrolka nezobrazí a motor je v pořádku chlazen. Poté auto stojí na parkovišti třeba 2 dny a pak znovu start, kontrolka a hladina pod ryskou min. Co toto může způsobovat?

Díky za reakci.

Upraveno uživatelem ovisna
Odkaz ke komentáři

Tak já mám problém vyřešen, vyměnil jsem nádobku a už zase jezdím.

před 2 minutami, ovisna napsal:

Zdravím,

mám taky problém s úbytkem chladící kapaliny. Cca poslední 2 týdny mi po nastartování pípne kontrolka chlazení. Pokud otevřu kapotu jde vidět, že chladící kapaliny je pod ryskou min. Takže doleji cca 1-2 deci a ujedu v pohodě cca 100 km s tím, že během jízdy se zmíněná kontrolka nezobrazí. Auto stojí na parkovišti cca 2 a poté znovu start, kontrolka a hladina pod ryskou min. Co toto může způsobovat?

Díky za reakci.

Olej je čistý, nejde do motoru? Případně pak není někde vidět kde by tekla? Já měl u nádobky vidět že to tam utíká ven.

Odkaz ke komentáři
před 22 minutami, Trhas napsal:

Tak já mám problém vyřešen, vyměnil jsem nádobku a už zase jezdím.

Olej je čistý, nejde do motoru? Případně pak není někde vidět kde by tekla? Já měl u nádobky vidět že to tam utíká ven.

Olej je čistý. Měnil jsem kroužky před 3 lety + celková generálka motoru, takže i hlava by měla být v pohodě. A únik kapaliny někam ven jsem nezaregistroval. Dneska to vezu do servisu, tak uvidím.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...