Trhas Odesláno Červen 22, 2024 Sdílet Odesláno Červen 22, 2024 Zdravím, jdu za vámi pro radu po čem jít. Mám Octavia 1 1.6 75kW BFQ. Ztácí se mi voda z expanzky, vypadá to že vyloženě skrze ní. Olej v motoru čistý ve vodě olej taky nemám. Voda vyloženě mizí, není to tak že by se po vychladnutí a otevření expanzky vrátila zpět. Co by to mohlo dělat? Díky za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 22, 2024 Sdílet Odesláno Červen 22, 2024 Buď ti uniká nějakou netěsností okolo motoru (spoj hadice, chladič) nebo máš těsnění pod hlavou KO a voda se spaluje. Kolik vody po kolika km dolíváš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Trhas Odesláno Červen 23, 2024 Autor Sdílet Odesláno Červen 23, 2024 Dneska když jsem přijel domů jsem na to koukal a evidentně to fouká u expanzky z tý menší hadičky co tam je shora takže začnu asi výměnou expanzky případně hadice a uvidím. Doteď jsem dolil úplný minimum ale právě teď v týdnu najednou během asi 200km voda pryč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Červen 24, 2024 Sdílet Odesláno Červen 24, 2024 Nemaš po jízdě tvrdý hadice? Jinak expanzka múže bejt praskla vyměnil bych jí komplet i s víčkem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Červen 24, 2024 Sdílet Odesláno Červen 24, 2024 Pokud by se voda ztrácela z expanzky, pak by to bylo jasně vidět. Zaměřil bych se na 2 věci před ev. kucháním motoru - zkušenost: 1. prasklá komora termostatu v místě šroubu upevnění (rez, za život auta už 2x) 2. prasklá hadice co jde od skříně termostatu dozadu - stříkala jen, když to jelo a bylo natlakováno, jinak sucho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ovisna Odesláno Červenec 15, 2024 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2024 (upraveno) Zdravím, mám taky problém s úbytkem chladící kapaliny. Cca poslední 2 týdny mi po nastartování pípne kontrolka chlazení. Pokud otevřu kapotu jde vidět, že chladící kapaliny je pod ryskou min. Takže doleji cca 1-2 deci a ujedu v pohodě cca 100 km s tím, že během jízdy se zmíněná kontrolka nezobrazí a motor je v pořádku chlazen. Poté auto stojí na parkovišti třeba 2 dny a pak znovu start, kontrolka a hladina pod ryskou min. Co toto může způsobovat? Díky za reakci. Upraveno Červenec 15, 2024 uživatelem ovisna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Trhas Odesláno Červenec 15, 2024 Autor Sdílet Odesláno Červenec 15, 2024 Tak já mám problém vyřešen, vyměnil jsem nádobku a už zase jezdím. před 2 minutami, ovisna napsal: Zdravím, mám taky problém s úbytkem chladící kapaliny. Cca poslední 2 týdny mi po nastartování pípne kontrolka chlazení. Pokud otevřu kapotu jde vidět, že chladící kapaliny je pod ryskou min. Takže doleji cca 1-2 deci a ujedu v pohodě cca 100 km s tím, že během jízdy se zmíněná kontrolka nezobrazí. Auto stojí na parkovišti cca 2 a poté znovu start, kontrolka a hladina pod ryskou min. Co toto může způsobovat? Díky za reakci. Olej je čistý, nejde do motoru? Případně pak není někde vidět kde by tekla? Já měl u nádobky vidět že to tam utíká ven. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ovisna Odesláno Červenec 15, 2024 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2024 před 22 minutami, Trhas napsal: Tak já mám problém vyřešen, vyměnil jsem nádobku a už zase jezdím. Olej je čistý, nejde do motoru? Případně pak není někde vidět kde by tekla? Já měl u nádobky vidět že to tam utíká ven. Olej je čistý. Měnil jsem kroužky před 3 lety + celková generálka motoru, takže i hlava by měla být v pohodě. A únik kapaliny někam ven jsem nezaregistroval. Dneska to vezu do servisu, tak uvidím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.