Přejít na obsah

Ledky pro denní svícení

pym

Doporučené příspěvky

tak sem se dneska pekne nas..., resil sem jestli koupim nahradni svetlo na moje stavajici za cca 800 nebo rovnou novou sadu. nakonec vyhrala sada DL-X5+ http://www.tuningcenter.cz/?p=productsMore...sviceni.-DL-X5- jedna se o denni s funkci obrysovych, tedy RL/A

jake ovsem bylo moje zdeseni, ze ikdyz mam tri privodni draty, tedy spinane + (klic) spinane + (obrysovka) a - tak pro funkci obrysovych svetel musi byt napeti na obou dratech. to je kokotina to bych blil. takze po standartnim zapojeni mi bez klicku budou svitit jen zadni obrysovky. Nechapu jak tohle muze nekdo schvalit pro provoz. Budu to muset vyresit nekolika diodama aby vse fungovalo jak ma, tedy obrysovky i jedna strana po dani blinkru.

Odkaz ke komentáři

@Buml- To je divný,že by to bylo zapojený tak složitě.

Není to náhodou stejně jako to mám já u světel Hella?Tam je zapojení stejné jak uvádíš +15,+58 (od parkovaček) a -.

Elektronika ve světle hlídá na kterou svorku je přivedené + a ta světla rozsvítí.Pokud je + na 58 svítí obrysová,protože je zapojení nastavené tak,aby + 58 mělo přednost.

Odkaz ke komentáři

Dneska sem se konecne dostal k uprave. Nasel sem ve svych zasobach diody 1N5408 (mozno pouzit i jine min 1A) stoji do 2Kc tusim. sundal svetla, na konekotoru svetel (kazda strana zvlast) sem nasel + obrysovek (L slaby sedo-cerny; P slaby sedo-cerveny) a napajel pro kazde svetlo zvlast spinane + obrysovek (to aby chodily i obrysovky na blinkr). dale v kabelazi pred konektorem sem propojil zminovanou diodou + obrysovek a + z klicku (+15) nad to je potreba mezi diodu z obrysovek a rozdeleni spinaneho + pro kazde svetlo umistit dalsi diodu, to aby se nam napeti netoulalo do druheho svetla a ani nikam dal do auta.

Vice doufam pochopite z nacrtnuteho schematu

post-5-1301850747_thumb.png

Odkaz ke komentáři

elektricke schemy mi velmi nesli, ale kebyze to takto poskladam, tak by to fungovalo?

chcem to napojit na spinac svetiel, bez kluca otocim spinacom, mam +12 z nejakeho pinu, +12 na parkovackach, takze teoreticky by to mohlo fungovat :D kazde svetlo zvlast svietit nemoze, lebo tam mam modul, ktory sa stara o potrebne napatie

post-2065-1301862699_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

jj, uz to chapu, takze ja bych to zapojil takto to zapojeni spinace svetel vubec nedelat a svorkovnice 12+ >

spinane + (15) bud nekde v motoru napr. spinac zpatecky nebo pod volantem svorkovnice leva matka tusim oznacena X75 ale to uz by si mel mit vyresene.

1. diodou propojit privod od obrysovky ke spinanemu + tak aby byl smer k spinanemu + a 2. diodu vradit na spinane + mezi napojeni 1. diody a svorkovnici tedy smer k modulu

upravil sem tvoje schema takhle by to melo fungovat omluv kvalitu, alle kresleni neni moje kobyla

post-5-1301945609_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...