Přejít na obsah

Ledky pro denní svícení

pym

Doporučené příspěvky

kluci..já teď přemýšlím nad tímhle... http://www.vysilackymilin.cz/detail/katalo...-12v-bila_2341/ je mě jasné že svítivost do dálky je nulova....ale já to chci jen jako denní svícení...mám to zapojené na mlhovky po nastartování..a přemýšlín že bych tam dal tu H3 z SMD diod...v parkovačkách to svítí perfektně takže myslím že světla by mohly dávat dost že to ve dne půjde pěkně vidět v té čočce...nemáte s nima někdo zkušenost jak svítí?? tady je vidět že to svítí dost(svítivost čočky)

krom toho že to "nesvítí do dálky" :palec: ale myslím že na denní svícení by to bylo perfektní....
Odkaz ke komentáři

teraz mam jeden problem ze: mam take daylight svieti normalne(zapojene je munis na munis a remote na kluc a este jeden kable na parkovacky) a ked dam normalne svetloako parkovacky-stretavacie svetlo tak sa to nevypne ale len stlm otazka je ci mozem to tak mat???vlastne potom by to bol ako pridavne svetlo?

PS: ja to mam pod naraznikou na miesto hmlovky lebo octavia maju hmlovky vo hlavne svetlomet ci len tak nahodou PZ nebudu buzerovat? su to DRL:-)

http://www.tuning.sk/img.php?obrazok=image...ne-LGX10_02.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

taky se rozhoduji pro deňáky. Původně sem chtěl pro jednoduché zapojení ty s řídící jednotkou, která reaguje na zahoupání napětí baterie. Ale dost z vás tady píše, že jim ty řj odešly a zapojili to nakonec natvrdo. Takže se asi nakonec rozhodnu pro DL-X5. V montážním návodu píšou " připojit bílý vodič přiložené kabeláže na kladný pól spínaný zapalováním (svorka 15) ".

Znamená to, že budu muset jít do spínací skříňky, nebo tu svorku 15 najdu někde v motorovám prostoru ? Je někde na řídící jednotce motoru ?

Mám 1,6 MPI, 75 kW, r.v. 12/03.

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
ten biely musis dat do ovladac svetlo pin 6 :-) ak mas RL a v pripade ze mas DRL tak to musis zapojit na zapalovanie aby ti to fungoval na 100%

co se tyka oznaceni RL a DRL v zapojeni neni zadny rozdil, ale co se tyka homologace tak velky RL nebo RL/A jsou homologovana svetla pro denni sviceni popripade pro rezim denni/obrysovka. Kdezto DRL neni vlastne nic, je to nic nerikajici, nehomologovane oznaceni vyrobcem tak aby to matlo spotrebitele.

V kazdem pripade jak pises, tak u VW group je nejspolehlivejsi zapojeni + na 6. pin prepinace svetel a - na baterku. Jine draty se nezapojuji.

Díky, mně napadlo, jestli to nejde zapojit někde v motorovým prostoru. Nevím kudy se dostat do interiéru. Mínus na kostru a ještě žlutej na plus obrysovek to vím. Jen mě zajímá ten bílej

pruchodku najdes pod levym steracem, musis sundat sterac a opatrne vyjmout ten plast. Hlavne potom nezapomen pruchodku zajistot proti pruniku vody do kabiny.

Odkaz ke komentáři

jo chapu co tim mas na mysli, ale potom musis mit tu druhou holologaci RL/A a v tom pripade zustava + dennich na pin 6 a + obrysovek zapojena na obrysovky v hlavnich svetlech, ze kterejch, ale musis vyndat zarovky, protoze smi bejt na predku jen jeden par

Upraveno uživatelem buml
Odkaz ke komentáři

Proč všichni mermo mocí musíte zapojovat ten pin 6 a tahat zbytečně drát do kabiny?

Nějak mi uniká smysl.Všechny sady denních světel,které jsem měl možnost vidět,jsou zapojeny tak,aby stačilo vzít přípojné body v motorovém prostoru.

Je jedno,jestli má sada řídící jednotku,nebo relé.

Odkaz ke komentáři

je to jednoduchy, zbytecne dalsi krabicka, ktera se bohuzel netesi valne kvalite. Ja mam bez krabicky a v cervenci to budou 2 roky co to bezi OK. Manzelka dostala s krabickou, furt to melo prodlevy, az to prestalo spinat (tusim, ze to vydrzelo 3 mesice), takze krabicka vyrazena a je svatej klid.

Odkaz ke komentáři
jj he parkovacky si vytahnem von :-) len to chcem niekde napojit nevies kde?remote kluc alebo kde spina.

ja bych to napajel primo na privodni + kabel obrysovky ke svetlu a pretah bych to vulkanizacni paskou. Netvrdim, ze je to ideal, ale honit kabel kam, ze az vede, by se mi nechtelo.

Odkaz ke komentáři
je to jednoduchy, zbytecne dalsi krabicka, ktera se bohuzel netesi valne kvalite. Ja mam bez krabicky a v cervenci to budou 2 roky co to bezi OK. Manzelka dostala s krabickou, furt to melo prodlevy, az to prestalo spinat (tusim, ze to vydrzelo 3 mesice), takze krabicka vyrazena a je svatej klid.

Na krabičku se neptám,zajímá mně pin 6 :palec:

Co je na něm tak zvláštního,že se musí tahat drát až do kabiny,to mně zajímá.

Mám druhý denní světla a s obojími jsem si vystačil v motoru,první byla Hella se žárovkami spínaná obyčejným relátkem a druhá jsou led Hella s režimem RL/A ,nemají ovládací jednotku,vše je v tělese světla a taky pin 6 nepotřebuju.

Odkaz ke komentáři

jo tak, sem te spatne pochopil. Pokud tahas + z 6. pinu nepotrebujes zadne rele (ani zabudovane ve svetle), jelikoz ti ho nahradi primo prepinac svetel. a samozrejme co mas ty, tak v tom svetle je opetne ona krabicka, ktera ti podle napeti spina ty dennaky, to jest pos@re se elektronika spinani, cely svetlo na reklamaci.

v prepinaci svetel se proste jedna o jednoduchou mechanickou zalezitost.

Upraveno uživatelem buml
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Takovej dotaz trochu mimo, jde nějak udělat aby když nastartuju, otočím klíčkem, aby se rozsvítilo podsvícení palubky a všeho ostatního, to mě docela vadí když to není podsvíceny, samozřejmě když zapnu hlavní světla tak je vše OK, ale když jde pouze denní svícení tak to nesvítí což mě docela vadí! ;) Nějaký nápady jak to vyřešit co kde zapojit?

Odkaz ke komentáři

Nepřemýšlel jsi o milotec mřížkách? Já o tom pořád špekuluju. Mají je v setu s mlhovkami, ale dají se koupit i bez mlhovek. Výřezy jsou kulaté, takže by tym tyto světla krásně padly a nemusel bys řešit kam to dát je to předdělané.

alebo som to mal dat takto? sice dobre to vypada len potom mi to tak pride ze tie svetlo svietia moc do boku..............:-(

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...