Nvrs Odesláno Březen 23, 2025 Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 Zdravim, chci se zeptat, už 2 dny se mi vybíjí auto, baterka je prý v pohodě a tak jsem změřil klidový odběr ten je 16mA a alternátor taky v pohodě, když jsem vytáhl pojistku č.5 tak auto ráno naskočilo bez problému a baterka se nevybila. Nevíte co to může být a k čemu všemu je pojistka č.5? Nevím podle čeho se liší schémata u octavky 1 ale mám facelift 2004 combi 1.9 tdi. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 23, 2025 Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 Ahoj, pojistka č. 5 (7,5A) je "ovládání střechy a vyhřívání sedadel" Podle mě ale 16mA není moc a logicky ti takový nepatrný odběr nemůže za noc vybít baterku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Nvrs Odesláno Březen 23, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 Při vytahnutí pojistky č.5 se mi vypne climatronic.. ale opravdu když tam neni tak auto drží a nevybije se ale když tam je tak se vybije přes noc… taky to nechápu s tim klidovým odběrem, climatronic píše chybu tlakového spínač. Tak jestli se neroztoči ventilátor nebo něco během vypnutého auta. Nerozumím tomu ale nevim si rady s tim už… kazdopadne děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 23, 2025 Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 Bohužel víc neporadím, to bude chtít asi už autoelektrikare. 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 23, 2025 Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 Je to opravdu pojistka č5 ? Pokud ano je to opravdu vyřešeno vyjmutím té pojistky ? Není to jen placeno ??? Protože na této pojistce je +12V po zapnutí klíčku . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Nvrs Odesláno Březen 23, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 (upraveno) Ano, je to opravdu pojistka č.5 a právě ano vyřeší… já se v tom nevyznám ale zkoušel jsem vrátít zpet pojistku a po 3-4h mělo auto problém startovat. Ještě mi climatronic hází chybu tlakovýho spínače Upraveno Březen 23, 2025 uživatelem Nvrs 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 23, 2025 Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 V popisu pojistek : komfortní elektrika , spínač brzdového pedálu , tempomat . Musí to být něco kde se vyskytuje i stálé + a ta elektrika se musí někde " protopit" jinak by se museli rozsvítit i kontrolky .... Ve schématu jsem dohledal : že to vede i jednotce dochlazování , elektrická zrcátka. ale vede to , pokud je montován, i k snímači oleje na vaně a tam by se to dostalo k plusu jedině pokud by byla zoxidovaná svorkovnice t14? Za akumulátorem (taky častá závada). a taky to vede k navigaci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Nvrs Odesláno Březen 23, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 23, 2025 jojo olej mi bliká při startu když je vyndana pojistka, climatronic taky nefunguje a určitě i zrcátka... dnes auto bez pojistky č. 5 stálo 20hodin a nastartoval jsem na brnk.. když jsem tam dal pojistku tak po 8h baterka kaput. zkusim se podívat zítra na tu svorkovnici, najdu někde na internetu kde jí najdu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 24, 2025 Sdílet Odesláno Březen 24, 2025 Ta svorkovnice je za akumulátorem. Baterka ven držák baterie taky (4xM6 , 10mm klíč) pod baterkou . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Březen 24, 2025 Sdílet Odesláno Březen 24, 2025 16mA ti nevybije baterii bud si špatně měřil nebo maš špatnej měřák Múžeš mít k.o baterii Dobíjení vozu je v pořádku? Co autorádio zkus odpojit jestli neni problém v něm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Nvrs Odesláno Březen 24, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2025 (upraveno) Klidový odběr se měřil vícekrát a ne jen jedním měřákem… baterii testovali zatezovym testem a v poradku a dobijeni je v poradku 14,5v jsem nameril. autoradio nevybiji, jednu noc jsem ho zkusil vypojit a baterie se vybila. Teď mám rádio zapojené jen vytáhnuta pojistka č.5 a auto ráno nastartuje… 🤷 Upraveno Březen 24, 2025 uživatelem Nvrs 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 24, 2025 Sdílet Odesláno Březen 24, 2025 Hele měřák proudu zapojit místo pojistky 5 a odpojvat svorkovnice zařízení co jsou za pojistkou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Nvrs Odesláno Březen 24, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2025 zkusim díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Březen 26, 2025 Sdílet Odesláno Březen 26, 2025 zkus zapojit pojistku a odpojit brzdový spínač 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Nvrs Odesláno Březen 26, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2025 Zkusím, díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.