Přejít na obsah

8V vs 20V

Doporučené příspěvky

Ahoj, uvazuji o koupi Octy s motorem 2.0. Mam ted 1.6i, 74 kw a jsem celkem spokojeny, ale najezdim rocne necelych 20 000 km a docela by se mi libil tenhle dvoulitr v plynu. Ale nevim jaky je rozdil mezi 2.0 8V a 20V. Je to stejnej motor s jinou hlavou nebo uplne neco jineho a nepovedeneho? Dekuji za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Ja jsem si to myslel, ale v inzeratech sem videl nekolikrat 2.0 20V, tak sem dosel k nazoru, ze vyrobili i nekolik takovych motoru. Takze kdyz to tam pisou, tak majitele ani nevi, co prodavaj...

Inzerátům nemůžeš vždy věřit, majitelé kolikrát opravdu neví jaké parametry má jejich auto a někdy i záměrně lžou a vymýšlejí si, aby se auto lépe prodávalo. Jinak jak napsal kitrab, poohlídni se po 1.8T, má o dost vyšší výkon, spotřeba je nastejno a můžeš tento motor taky mít na plyn. Jinak při nájezdu 20 000 km za rok už by se vyplatil nafťák, ale zase záleží jak ty kilometry najedeš, pokud jezdíš krátké trasy, tak na to je lepší ten benzín :blink:

Odkaz ke komentáři

Prez 20 000 km rocne sem se mockrat nedostal. A chci prave neco atmosferickyho. Jakmile to ma turbo, tak to sou drahy problemy. Ja sem si prave rikal, ze 2.0 s plynem by jezdil za pekny penize i by mohl najet dost km. Hlavne nekdy taky pospicham, tak by se mi vyplatil ten benzin nez tdi.

Odkaz ke komentáři

Byl 2,0 20V.

Ale jenom v Audi A4.

Do octy se nemontoval.

Jinak ted jak jsou ceny nizko tak urcite radsi dobre 1,8T ale 2,0 je drzak, ten motor ma spotrebu paliva i oleje relativne vysokou ale je to motor na principu nalej a nastartuj. Vedle 1,6 nejspolehlivejsi motor od VW/Audi.

Odkaz ke komentáři
Byl 2,0 20V.

Ale jenom v Audi A4.

Do octy se nemontoval.

Jinak ted jak jsou ceny nizko tak urcite radsi dobre 1,8T ale 2,0 je drzak, ten motor ma spotrebu paliva i oleje relativne vysokou ale je to motor na principu nalej a nastartuj. Vedle 1,6 nejspolehlivejsi motor od VW/Audi.

Presne o to mi jde. Spolehlivost a kladne vlasnosti benzinu. Myslim si, ze u 2.0 benzin motor natoci 300 000 jako nic, ale u toho 1.8T se bojim abych ve 200 000 nekupoval novej. Rvat asvalt nepotrebuju, radeji nizsi vykon, ale kilometry bez zavad. Proto se tomu turbu branim. A obcas bych chtel jel i za levno, proto ten plyn. Kdyz si tak procitam, temata o 1.8T tak me ty problemy i spotreba spise odrazuje a nenasel jsem zatim moc plusu pro to turbo, krome o 14 kw vyssiho vykonu...

Odkaz ke komentáři
2.0i neber vem 1.8 nebo 1.8T. Spotreba podobna vykon vyrazne lepsi. Pokud udelas min. 20 000 km/rok uvazuj o 1.9 TDI.

1,8 bez tubra se nahradila 2,0...důvod? jede líp,žere míň :smich:

2,0 20V se dělala i pro OCT.....ale WRC :palec: 200kW :P :D

pokud bys to chtěl dát do plynu tak je ten 2litr ideální...jelikož se toho lidi bojí a nechcou je...všichni jsou zblbly z TDi......tak jsou dost levné....takže za ušetřené peníze dáš plyn.......tím páden si na ceně OCT TDi ale máš výhody a pohodlí benzínu a jezdíš levněj než s naftou......pokud ti těch 85....respektive 92kW(naměřeno na brzdě) stačí tak myslím že není co řešit...1,8T pokud chceš výkon..a těch 300tis ti dá každý motor bez problému pokud se budeš aspoň minimálně starat

jezdím mezi 7,5 až 8l....ale jezdím dost "svižně" pokud jedu na pohodu tak do 7l není problém.....a olej tak 1 na 12tis...taky žádná hrůza....chce to hustší 10W-40

Odkaz ke komentáři
Být tebou tak nerozmýšlím a najdou nějakou pěknou s 1.8T o verzi bez turba ani neuvažuj ta akorát žere a nejede.

Mě by zajímalo jestli jsi někdy řídil něco jiného než-li 1.6? Já mám doma čistou 1.8 20V a jede krásně spotřeba je, tak vysoká, jak držíš nohu na plynu.(aktuální info dálnice 4lidi plný kufr rychlost 190Km/h není problém) Jinak měl jsem čest jet s 1.8T 20V, to turbo je opravdu znát, ale ta spotřeba není o tolik menší než-li u čistý 1.8 a navíc máš další drahou věc která se ti může vykašit. Ale je to dobrý motor pro další úpravy. V žádném případě neháním, ale nemám rád, když se někdo navaží do čistýho 20V, když jezdí v 1.6.

Upraveno uživatelem Tregi
Odkaz ke komentáři

Právě že sem si všiml že cenovej rozdíl mezi tdi a 2.0 je nějakejch 10 000kč a to už je třetina toho plynu. Hlavně pořád když se budu chtít trochu svézt tak mam ten benzín. A lidi co sem se ptal tak říkaj, že u těch vyšších objemů jízda na plyn není tak znát. Takže mam jasno. 2.0 na plyn a budu (snad) spokojenej. A úbytek oleje asi moc řešit nebudu. Moje 1,6 ho žere taky :palec:

Jak jsi to myslel s tim 92kw měřeno na brzdě? To jsi měřil to svoje?

Odkaz ke komentáři

osobně bych 1,8 bez turba nechtěl......několikrát sem v tom jel a ee....nelibí

JJ....měli sme to u kluků co nám dělají soft na brzdě a výkon se běžně hýbal kolem 90-92kW....měli sme tam už několik těch 2litrů.....ale jako dá se říct že každý motor má o něco větší výkon než je papírový....výrobce si nemůže dovolit když něco napíše do papírů aby to nesedělo..takže se standartně píše menší výkon u všeho....TDi 81 mají běžně kolem 85kW atd..... vždycke je tam něco navíc

a ten rozdíl mezi 2,0 a TDi je určitě víc jak 10tis.....a dost víc

Odkaz ke komentáři
osobně bych 1,8 bez turba nechtěl......několikrát sem v tom jel a ee....nelibí

JJ....měli sme to u kluků co nám dělají soft na brzdě a výkon se běžně hýbal kolem 90-92kW....měli sme tam už několik těch 2litrů.....ale jako dá se říct že každý motor má o něco větší výkon než je papírový....výrobce si nemůže dovolit když něco napíše do papírů aby to nesedělo..takže se standartně píše menší výkon u všeho....TDi 81 mají běžně kolem 85kW atd..... vždycke je tam něco navíc

a ten rozdíl mezi 2,0 a TDi je určitě víc jak 10tis.....a dost víc

no já koukam v německu a tam to je rozdí tak 500E. ale zase tam nikdo nemá LPG. oni tam spotřebu němci tolik neřešej. radši si koupí tdi než přestavovat benzín.

a to tom výkonu sem taky slyšel. že prej VW má ty výkony docela podhodnocený. Prej japonci to maj dost přesně, ale nwm... Já si teda myslim že moje 1,6 má dneska tak 70 koní :palec:

Odkaz ke komentáři

Nu, toje pravda. Ještě by mě zjímala jedna věc, kolik to točí když jedeš po dálnici těch 140 jak se normálně jezdí. Já mám při těch 140km/hod 4000ot/min, což docela křičí i papá. Ale když sem se svezl v golfu 1,2 TSI tak při 140 točí kousek přez 3000ot/min, což je docela sympatická hodnota... protože jinak bych docela bral 6ti rychlostní převodovku, jestli jí dělali.

Odkaz ke komentáři

ja bych se prave 1.8T bal. Takovy motor si nekupujou lidi, co chtej mit drzak, ale lidi co se chtej svezt. Jenze drtiva vetsina lidi tomu moc nerozumi a motor zbytecne huntujou. Malo kdo vi, ze kdyz jedou palbu, tak pak musi nechat chvilku vychladnout turbo, zkousi s tim co to dovede, na spatnejch silnicich jezdi rychlejs nez ti se slabsimy motory, atp. A ja uz nechci kazdy dva roky menit auto. Do tutoho dam plyn a dojezdim ho uplne nez se rozpadne a octavia je drzak, tak ji budu mit do smrti :palec:

Odkaz ke komentáři

MfM: jasně že jezdím město...denně do práce a zpět....Kunovice-UH.....ale jelikož mám antiradar tak jedu kolem 70-80 na 4ku......ale u když jedu 60tacho tak krásně na 4ku to táhne....pod 2000ot. nejdu........

spotřebu nedělá rychlá jízda.....ale plynulost a brždění motorem....i když jedu ucpaným městem tak nad 10 nejdu.....

o víkendu sem jel Kunovice-Olomouc a zpět a jel sem "svím tempem" a když sem dojel dom tak průměrná byla 6,3 ;) a to byla zaplá klima...město jezdím 70-80 a okresky 140......(dálnice 160)...........leju do toho buď carreru 100 a nebo vervu 100 a aditivum Vif.....klima mě běží taky skoro pořád.

na spotřebu jde o jedno....brzdit motorem! ono se to nezdá ale dělá to velice moc!!!

Odkaz ke komentáři

Jakožto v minulosti velmi spokojený a dlouholetý majitel OI bych sem dal pár postřehů:

1) V dnešní době je OI bohužel už beznadějně zastaralé auto (už OII lze dnes po 6 letech výroby považovat za výběhový model), stejně tak jako motor, který chceš koupit. Ten byl zastaralý už v době, kdy jej tam místo prodejně nepříliš úspěšného 1.8 20V dávali.

2) Poptávka v Česku po jetých Oktávkách je o 200% vyšší než nabídka, z toho odvodíš, jaká je pak kvalita toho, co máš šanci koupit. Pokud chceš spolehlivé auto na denní ježdění, tak podle mne řádově 8 let stará Okta s nějakými minimálně 200-300tkm na hrbu není to pravé, a je jedno, s jakým motorem. U TDi pak kilometry vynásob 2x.

3) Pokud máš 1.6ku, tak dvoulitrem si zas až tak nepolepšíš, o tolik líp to nejede. Takže pokud ti auto spolehlivě jezdí, na výměnu bych se vyprdl. A když koupíš "nové", tak těch 30 litrů místo na plyn si připrav spíš na uvedení nového do solidního stavu, protože každý, kdo hodlá auto prodat, na údržbu kašle.

4) Vrážet plyn do takto starého auta podle mne nemá smysl. Koupíš zhruba za 100, 30-35 dáš za plyn, za další 2 roky jsi někde zhruba na nule a začínáš "šetřit", ale auto je morálně i fyzicky tak opotřebené (stáří, nájezd), že následný prodej pak už není o ceně, ale o bláznech, kteří budou ochotni si takové auto vůbec koupit.

5) 1.8T - jednoznačně nejlepší benzín v OI. Není to žádný trhač asfaltu, protože motor je těžce přiškrcený (jen +20% proti atmosférické verzi). Spotřeba naprosto parádní a o životnosti nemůžu referovat, protože bez jakéhokoliv problému za 6 let jsem prodával při 190tkm a (vyhoněný) motor byl to jediné, co šlapalo pořád na 100%.

Shrnuto - pokud se pohybuješ v cenách, kde se dnes takto staré Okty pohybují, tak je úplně jedno, co koupíš, protože jakákoliv střední nebo větší oprava ti finance vůči případné úspoře nákladů při koupi posune úplně někam jinam.

Odkaz ke komentáři

kamarád má 1.8 bez turba a spotřeba prej strašná furt jede za 9 pod nikdy a že by jela nějak extra na to teda kolik to papá...já se zas nikdy nedostal přez 8.5 ani ve městě ani po dálnici. normálně jezdim furt 6-7 ale tvoje rychlost VSemi ve městě se mi zdá trochu prasárna....jako mimo jedu taky víc a o dálnici nemluvim ale město držim

Odkaz ke komentáři

houmik: asi tak :pivo:

jinak k tématu asi já bych asi nešel ani do 1.8 ani do 2 :P když jsem si přivez 1.6 tak se mi zdála nedostižná :D a řákal jsem si fakt víc nepotřebuju ale po čase jsem zatoužil něco silnějšího.....ale prdim na to 1.6 dotahám a na výkon si stavim camaro :palec: co mě na moji 1.6 těší je celkem slušná spotřeba na benzín a žádná poruchovost což je za 2 roky s 58tkm jen čidlo teploty za 700kč a zámek ve dveří kterej stejně asi nebyl novej takže se to dalo čekat takže asi tak :P když už bych do něčeho šel v benzínu tak ty 1.8T a v naftě 1.9 81kw

Odkaz ke komentáři

vym ze ted to bude zase mimo tema al pokazde musim zareagovat na tu 50km/h ve meste. Houmiku, pokud je treba dvouproudovka, fizicky odelena pesi zona, nebo pruhy od sebe, treba v nedeli odpoledne gdy tam neni ani kocka nebo pes, nikoly nejakej clovek resp. dite, tak proc gdyz se uz neboji policajtu ma tam jet 50km/h? Fakt nesnasim to "Ceske" dodrzovani 50 ve meste i gdyz to v danich misteh neni treba a pak pri vijizdce z mesta hura na plyn a do stromoradi nebo pod kamion. Ja se v cesku ty padesatky drzim jenom ze jsem cizinec a ze tam nesmim radit, jinak bych se taky na to vykaslal. Treba tady u nas ve meste bezne jedu 80km/h, obcas to na bulevareh vemu i pres 100km/h. Zadnej problem. Ale pokud uvidim lidi nebo decka vedle cesty takl nohu z plinu a jedu podle toho jak my tam hrozy ze my vlitne pod kola. Treba vedle skoly jednu 20km/h i gdyz je tam povolena 40km/h. Takze jsem pro jizdy podle okolnosti na ceste a ne podle predpisu.

Ono to negdo (ne negdo ale vetsina ridicu) pri 50km/h udela vetsi pruser ve meste nez treba negdo pri 100km/h. Misly si ze pokud jedou podle pravidel nemuze se im nic stat, nikoho tim neohrozy a pak gdyz tam decko vlitne tak reagujou volne ze nestihnout stretu zabranit. A ten gdo ma trosku rozumu a jede 80km/h to ceka a lepe reaguje gdyz se to stane.

Omlouvam se za off ted se vratim k tematu.

Octa jak koliv stara pokud zrovna nekoupis nejake smeti je velice dobre auto a tezko udelas chibu. A 1,8 T je docela trhac asfaltu. Jako 2,0 urcite bude mit mensi pripadne vydaje na provoz nez 1,8T, samozrejmne i uprava na LPG bude levnejsi ale rozdil ve svezeni ..... to je jine kafe.

Odkaz ke komentáři

Houmi: 4prouda silnice-2pruhy na každou stranu-a nechápu proč 95% lidí se táhne 30kou v zácpě v pravém pruhu když levý je 3km naprosto volný....takže si jedu v levém svých 80 a sem klidný že mě tam nikdo a nic nevběhne. Tím bych moje ježdění uzavřel-o vašem striktním dodržování rychlostních limitu si myslím své;-)

OCT i když 10let stará mě nepřijde nijak zastaralá...má naprosto všechno co dnešní moderní auta. A zastaralé motory? Zatím nic lepšího než 1,8T A 1,9TDi koncern nevymyslel...ty nové "moderní" motory se akorád tak serou. A 2,0mpi je zastaralý-ale pořád se vyrábí a montuje do aut-to asi taky o něčem svědčí;-)

a cenové rozdíly mezi benzínem a naftou jsou dost velké-v dnešní době když jsou všichni zblblý z nafťáku se benziny skoro neprodávají v této třídě aut. Jen u malých vozů jdou benzíny. Takže cena 2litru je v dnešní době naprosto pod cenu protože se toho lidi bojí. A pokud do toho dá plyn a bude dělat aspoň minimální údržbu tak to auto vydrží roky!vcelku se na tom nemá co posrat....a mezi 2litrem a 1,6kou a vcelku dost velký rozdíl!projed se o tom a poznáš to! Podívej se na výkonové grafy atd-u 2litrů je ten krouťák a výkon ideálně i běžných provozních otáčkách a to je jeho velká výhoda!

Odkaz ke komentáři

Kazde auto stare 10 let je zastaralejsi nez rok stare, ale to z neho nedela spatne auto. Kdybych chtel trhat asvalt, tak urcite nepujdu do octave 1.8T. Ale treba Opel dela auta co maji vykone motory o latku vys nez dostava Skoda. Ale ja chci jezdit dlouho a bezporuchy a turbo v motoru mi nedava moc jistoty ze to tak bude.

To tesna: Auto si nechci koupit na rok, ale min na 5. Tzn ze budu minimalne 3 roky jezdit za spotrebu Tdi a to je pro me uspora alespon 30 000kc. Po koupi noveho auta musis pocitat s tim, ze do toho neco vrazis, ale to je u vsech aut.

A prosim te, kdyz umis vyjmenovat vsechny zapory, tak predved neco lepsiho anebo nic nerikej!

Odkaz ke komentáři

Ja jsem nerekl, ze je zastarale, ale zastaralejsi nez rok stare. A to v pouzitych materialech, technickem provedeni, ktere nevidis na prvni pohled, ale je pod kastli, tuhost sasi pri nehode atp. Sou to drobnosti, ale sou tam. Nesmis brat jen vybavu, musis na to koukat komplexne. Je to 10 let vyvoje, to nekde musi byt znat, to ale porad neznamena ze 10 let stary auto je spatny. Je dobry, ale novy je lepsi, jinak to nejde :pivo:

A co se tyce oplu tak jen ve vybave to co ma octavia v eleganci opel ma ve standardu, motory sou vykonejsi s nizsi spotrebou, ale vsechno je to dano tim, ze GM ma opel radeji nez VW Skodu...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Je tu jeste nekdo ze stary party?
    • Womens From Your City - No Verify - Anonymous Sex Dating https://SecretPrivat.com [url=https://SecretPrivat.com] Girls In Your City [/url] - Anonymous Sex Dating - No Verify New Girls [url=https://SecretPrivat.com/girl/sonya-vibe-58.html]Sonya Vibe[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kate-blush-132.html]Kate Blush[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/samanta-lily-64.html]Samanta Lily[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emma-47.html]Emma[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url]
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
  • Vytvořit...