Přejít na obsah

Zarosené přední sklo

Jarys

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat,jaké máte zkušenosti s vyfoukáním předního skla (teď v létě - v zimě už se to tady řešilo).Párkrát se mi stalo,že jsem přišel ráno do auta (Okta 1.6 55KW) a bylo zarosené přední sklo.Pustil jsem větrák jen na sklo na 4 a trvalo dost dlouho,než jsem začal vidět cca tak 5-7min.Fouká to docela pěkně,ale zdá se mi,že je to dost dlouho :) .Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti,rady a nebo je to normální?Mám auto jen krátce,tak s tím nemám žádné zkušenosti.Když jsem s tím jel poprvé,tak jsem musel po pár metrech zastavit a počkat,teď už čekám (na volnoběh) a až vidím, jedu :D . Díky za pomoc :P

Odkaz ke komentáři

Filtry jsou měněné asi tak 3týdny zpátky - kabinový i pylový. Je možné,když bych měl ucpané ty odtokové kanálky na vodu, že by se mohl nějakým způsobem zničit některý z těch filtrů (nasát vodu). Četl jsem tady taky někde, že když jsou ty kanálky ucpané, tak se to prvotně projeví tak, že začne tést do auta. Já zatím v autě sucho.

V autě nekouřím. A chlapi, za jak dlouho vám to sklo ten vzduch vyfouká? :P

Odkaz ke komentáři

ano, kanaliky vycistis aj tak tak že dáš dolu koleso (alebo pokial si sikovny nemusis), a das dole lem blatniku, ja som par obrazkov posielal do tejto temy >> http://forum.octaviaclub.cz/index.php?s=&a...t&p=1002486

Mne sa to sice neupchavalo (a nikdy zatial ani neupchalo (klop klop), ) ale preventivne to cistim kazdy rok (hlavne po zime, kedze vtedy je blata a humusu dostatok)

Odkaz ke komentáři

ten filtr bude jako houba, když jsem měl zaprasené ty kanálky, tak z něho tekla voda :palec:

každopádně se ti může taky rosit díky tomu, že je v autě vlhko - ono stačí když prší a sedneš do auta mokrý a boty mokré... zavřené auto a teplo pak udělá svoje :)

okno mi vyfouká větrák tak po cca. 3 minutách (studený vzduch je pomalejší než teplý) :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
nevím jestli to pomáhá ale okno pak nejde pořádně vyleštit.....a zbavit se toho pak taky dá práci...je to okno pořád jakoby mastné

chce to suchý/čistý filtr a občas vyvětrat auto ať se voda odpaří

To určo, nevím ale co používáš, jelikož mám něco od dědy co se používalo za jeho mládí (hrozně to smrdí), ale vyleští se to tím krásně a žádný film. Jo a je to bílý. Ale to co říkáš je nejjednoduší a hodně účinný.

Odkaz ke komentáři

zkusil sem to jednou a nikdy víc..... ze vnitř už nikdy nebudu nic dávat...když je pěkně tak přiotevřu okna a vyvětrám si v autě a filtr měním 2xročně, na jaro a na zimu....to už pak musí být něco aby se mě okno začlo mlžit(když tam sednu mokrý atd, ale ani to se mě moc nestává)..a když tak ofuk na 2/3 a za půl minutky je čisté

Odkaz ke komentáři

Nikdy nic nepatlat na přední sklo, ať je to od sebe renomovanějšího výrobce. I když se zdá, že se okno nezapotí, tak se tam utvoří vrstvička, která příšerně láme světlo... Jízda v noci :( Kdo si to chce vyzkoušet a neutratit zbytečně, může si potřít sklo tenkou vrstvou saponátu a pořádně rozetřít.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...