Jarys Odesláno Srpen 10, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat,jaké máte zkušenosti s vyfoukáním předního skla (teď v létě - v zimě už se to tady řešilo).Párkrát se mi stalo,že jsem přišel ráno do auta (Okta 1.6 55KW) a bylo zarosené přední sklo.Pustil jsem větrák jen na sklo na 4 a trvalo dost dlouho,než jsem začal vidět cca tak 5-7min.Fouká to docela pěkně,ale zdá se mi,že je to dost dlouho :) .Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti,rady a nebo je to normální?Mám auto jen krátce,tak s tím nemám žádné zkušenosti.Když jsem s tím jel poprvé,tak jsem musel po pár metrech zastavit a počkat,teď už čekám (na volnoběh) a až vidím, jedu :D . Díky za pomoc :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Srpen 10, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 kouknout, jestli se ti nedostava do auta vlhkost, vymenit kabinovy filtr, vycistit kanalky pod torpedem... :P sklo poradne vycistit zevnitr 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Srpen 10, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 hlavne kabinovy/pelovy filter, ten zvykne držať vlhkosť 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 10, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 jj, ten kabinový filtr vyměň a taky pokud v autě kouříš, pořádně vyleštit čelní sklo.... nejlépe papírové tesco ubrousky a clin :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Srpen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 Filtry jsou měněné asi tak 3týdny zpátky - kabinový i pylový. Je možné,když bych měl ucpané ty odtokové kanálky na vodu, že by se mohl nějakým způsobem zničit některý z těch filtrů (nasát vodu). Četl jsem tady taky někde, že když jsou ty kanálky ucpané, tak se to prvotně projeví tak, že začne tést do auta. Já zatím v autě sucho. V autě nekouřím. A chlapi, za jak dlouho vám to sklo ten vzduch vyfouká? :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 10, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 Neres a vycisti kanalky a potom si kup novy kabinovy filtr. ten puvodni bude nacucany vodou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Srpen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 A ty kanálky jsou pod tím plastem, jak končí sklo :P . A jak oddělám ten plast ? Mám Ocťu teprve asi měsíc, tak o ní zatím moc nevím :) . A ten kabinový filtr, kde ho najdu :) to je mazec ;) . Měnili mi to v servise, ale opravdu byl měněný :D . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Srpen 10, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 ano, kanaliky vycistis aj tak tak že dáš dolu koleso (alebo pokial si sikovny nemusis), a das dole lem blatniku, ja som par obrazkov posielal do tejto temy >> http://forum.octaviaclub.cz/index.php?s=&a...t&p=1002486 Mne sa to sice neupchavalo (a nikdy zatial ani neupchalo (klop klop), ) ale preventivne to cistim kazdy rok (hlavne po zime, kedze vtedy je blata a humusu dostatok) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 10, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 Jarys: tady máš návod jak sundat ten plast pod stěrači a vyměnit filtr. http://www.skodaoctavia.cz/clanek/vymena-prachoveho-filtru Jinak ano pod těmi plasty jsou ty kanálky, na každé straně jeden a pravděpodobně jak už ti tu napsali budou ucpané. Takže vyčistit, dát nový filtr, pořádně vyčistit sklo a měl bys mít od mlžení pokoj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Srpen 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 11, 2010 Chlapi,díky moc za rady a pomoc . Až se k tomu dostanu a udělám,tak dám určo vědět, jak to vše dopadlo. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LuKKaS Odesláno Srpen 11, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2010 Mne sa rosí tiez predne sklo ... a dost casto hlavne ked zaprsi a potom je hned teplo tak sa rosí ako dive a zistil som ze to mam mokro u spolujazdca tak som precistil uz davnejsie tie kanaliky a teraz cely nahappeny cakam kym zaprsi ci som to dobre spravil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 11, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2010 ten filtr bude jako houba, když jsem měl zaprasené ty kanálky, tak z něho tekla voda každopádně se ti může taky rosit díky tomu, že je v autě vlhko - ono stačí když prší a sedneš do auta mokrý a boty mokré... zavřené auto a teplo pak udělá svoje :) okno mi vyfouká větrák tak po cca. 3 minutách (studený vzduch je pomalejší než teplý) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Srpen 11, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2010 tak to ti teda dosť trvá, mne keď sa začne rosiť, dám ofuk skla a do minutky mám okno čisté 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 12, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2010 no, kabinový filtr je taky před výměnou :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 20, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2010 Ještě doporučím namazat to přípravkem proti zamlžování oken, docela to pomáhá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Srpen 20, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2010 nevím jestli to pomáhá ale okno pak nejde pořádně vyleštit.....a zbavit se toho pak taky dá práci...je to okno pořád jakoby mastné chce to suchý/čistý filtr a občas vyvětrat auto ať se voda odpaří 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 20, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2010 nevím jestli to pomáhá ale okno pak nejde pořádně vyleštit.....a zbavit se toho pak taky dá práci...je to okno pořád jakoby mastnéchce to suchý/čistý filtr a občas vyvětrat auto ať se voda odpaří To určo, nevím ale co používáš, jelikož mám něco od dědy co se používalo za jeho mládí (hrozně to smrdí), ale vyleští se to tím krásně a žádný film. Jo a je to bílý. Ale to co říkáš je nejjednoduší a hodně účinný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Srpen 21, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2010 zkusil sem to jednou a nikdy víc..... ze vnitř už nikdy nebudu nic dávat...když je pěkně tak přiotevřu okna a vyvětrám si v autě a filtr měním 2xročně, na jaro a na zimu....to už pak musí být něco aby se mě okno začlo mlžit(když tam sednu mokrý atd, ale ani to se mě moc nestává)..a když tak ofuk na 2/3 a za půl minutky je čisté 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Srpen 21, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2010 presne tak, ty sra*ky na predni okno zevnitr jsem taky zkusil, uz bych to nikdy neudelal videl jsem jeste vetsi ho*no, nez kdyz jsem to tam nemel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 21, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2010 já teda v autě občas kouřím a čelní sklo čistím pravidelně, protože se mlží (nikotin ?).... každopádně Clin + ubrousky a je to.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
oct Odesláno Srpen 26, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2010 Nikdy nic nepatlat na přední sklo, ať je to od sebe renomovanějšího výrobce. I když se zdá, že se okno nezapotí, tak se tam utvoří vrstvička, která příšerně láme světlo... Jízda v noci :( Kdo si to chce vyzkoušet a neutratit zbytečně, může si potřít sklo tenkou vrstvou saponátu a pořádně rozetřít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Srpen 26, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2010 Po ránu, když jedu do práce a mám zamlžené okno - stačí zapnout klimošku a do deseti vteřin je čisto :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.