Přejít na obsah

Výfuk Octavia 1,6

Guest Mišel

Doporučené příspěvky

Ahoj, podle referencí, by měl být výfuk od značky TYLL nejlepší z možných náhrad. Bosal nebrat ani walker prý..

Jenže Tyll nabízí středovej bud tlumič a nebo středovej rezonátor, kterej je levnější o 200,-

O ty peníze mi nejde, ale co je lepší? je v tom rozdíl? Ani fotku tam nemají blbouni

Dík

Odkaz ke komentáři

Čus, tak já jsem kupoval střeďák loni a šáhnul jsem po dynamizéru od Laityngu a dostalo úplně jiný zvuk. Jinak letos jsem měnil zadní díl výfuku a šáhnul jsem po Tyllovi a bez problému. Jinak tchán si nechal na auto namontoval střeďáka i koncový díl od Walkera a hodně si to chválí.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Rád bych toto téma opět otevřel. Jak je to s kvalitou náhradních dílů Originál a dosti drahých Škoda versus ty pekelnosti, co se prodávají i jako originál, jako je Bosal, Walters atd. Přeci jenom je rozdíl v ceně poměrně zásadní a zajímá mě poměr cena výkon. Či popřípadě co jiného použít. Tady jsem viděl ještě Tyll či co. Poradí někdo jak to s tím je a co koupit? Budu mít RS koncovku a nerad bych to cpal na něco co mi za chvíli shnije. Na druhou stranu je otázka jestli má cenu investovat do origo dílu, který vydrží o dva dnz déle.

Odkaz ke komentáři

tak originál zadní výfuk mám na autě od 2004 - nepoznal bys stáří, auto jezdí i zimy. Jde o výfuk O1rs - takže určitě origo nejlepší a nebavme se o dvou dnech. Počítej s tím, že náhrady budeš měnit co 3 roky.

Odkaz ke komentáři

Souhlasim s názorem RAZTYho, oproti tomu otec každé jaro výfuk čistí a natírá stříbřenkou, dlouhodobý výsledek nejsem schopnej posoudit, tak dlouho mu auto nevydrží, aby měnil jakoukoliv část výfuku, pořídí něco jiného, ale o auto se místy stará na mě až moc ...

Jinak kdysi jsme se na škole učili o korozi a celkem praktické výsledky byly zajímavé v tom ohledu, že protikorozní úpravy se samozřejmě vážou na použitý materiál chráněného materiálu a nevhodnou volbou nátěrové hmoty, tj. jejího složení, že obsahuje např. zinkový či jiný prach a částice pro zamezení koroze může naopak korozi urychlit, protože vrstvy působící antikorozně už z výroby, mají narušený třeba elektrostatický vlastnosti a dochází např. k jakési anodové korozi, ke které by bez nátěru nedocházelo ... Kdybych dával tenkrát větší pozor, nemusel jsem se bát natírat speciálními nátěry, a to jsem zkoušku dal za jedna ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

zdravím ,mám Ol 16-74kw,auto po koupi prdělo jako sv..a,tak jsem vymněnil poslední díl, střední díl a provařil se i první svody s kaltasem,takže díra nikde není upínací kroužky utahlé,tesneni u spoje motoru a svodů nové,vlnovec byl v poho(jarová voda na studeným potrubí vše ohalí :palec: )ale prdení furt stejné,nevím už čím to je,může mi prosím Vás někdo poradit kde mám dale hledat chybu? :wallbash: předem díky za radu

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Mechanicky by to malo íšť ale počul som aj názory že mi to nič nespraví iba dvihne spotrebu ...ale mne to príde ako hluposť veď prečo by mi mala ísť hore spotreba keď tam budem mať výfuk ktorý má väčší prierez? Tým pádom by sa mali splodiny dostať z auta rýchlejšie a teoreticky by som z neho mohol aj dostať možno aj trošku vyšši výkon že?

Odkaz ke komentáři

EDYSO: spotřeba se ti opravdu může o něco zvednout, protože motor potřebuje ve výfukovém potrubí i určitý odpor a když odpor chybí, tak se ti může zvednou spotřeba a auto může dokonce i hůře jet (vlastní zkušenost, když jsem měl prasklou spojku mezi katalizátorem a středovým tlumičem). Kdyby to bylo naopak, tak by bylo nejlepší mít na motoru jen svody nemyslíš? Opak je ale pravdou, když budeš mít díru ve výfuku hned za svodama, tak ti bude motor hodně řvát, spotřebu bude mít jak tank a pojede šnečím tempem... :)

Odkaz ke komentáři

EDYSO: spotřeba se ti opravdu může o něco zvednout, protože motor potřebuje ve výfukovém potrubí i určitý odpor a když odpor chybí, tak se ti může zvednou spotřeba a auto může dokonce i hůře jet (vlastní zkušenost, když jsem měl prasklou spojku mezi katalizátorem a středovým tlumičem). Kdyby to bylo naopak, tak by bylo nejlepší mít na motoru jen svody nemyslíš? Opak je ale pravdou, když budeš mít díru ve výfuku hned za svodama, tak ti bude motor hodně řvát, spotřebu bude mít jak tank a pojede šnečím tempem... :)

No tak to je pravda, že by to bolo najjednoduchšie. A poznám to zvuk to malo jak helikoptéra :rolleyes: Takže keď už tam chcem niečo lepšie tak je oveľa lepšia voľba dať tam športový ktorý je original na 1.6 hej?

Odkaz ke komentáři

Ale nejde len o zvuk. Áno športový zvuk je super ale keby som vymenil celý výfuk za športový tak by som mal dosiahnuť aj vyšší výkon že?..už na viacerých miestach som sa dočítal že týpek dal výfuk REMUS,športový filter a dostal z toho 3 kone navyše :)

Odkaz ke komentáři

U atmosférického motoru navíc o objemu 1.6 je to diskutabilní, spíš si myslím, že výkon v lepším případě zůstane stejnej, jen to bude mít lepší zvuk a pokud by to nějaký výkon přeci jen přidalo, tak to bude jak píšeš max. 1-3 koně a to stejně nepoznáš ;) . Větší význam to má u motoru s turbem nebo u velkooběmové atmosféry... :)

Odkaz ke komentáři

No uvidím...prevdepodobne tam pôjde ten športový lebo aj ten zvuk je dobrá vec, aj keď zase nechcem aby to revalo ako u niektorých inteligentov čo tam maju taky tlmič že nepočuje sam seba :D :D No ale dúfam že ešte túto zimu vydrží a budem ho meniť až na jar keď bude teplo aby som mohol v klude urobiť aj výrez do náraznika a nie teraz zatvorený v garáži s nedostatkom miesta ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest octania

Hola hola co výfuk vola...

Na tej moji raketě1.6 74 AKL combi sem akorát sundal první část výfuku,čekalo mě překvapeni od minulého tryznitele..,vlnovce zavařeny, kat asi vykuchanej,jde vidět uvnitř jen síťku jakoby na okna,ale je kovová.

S tím ze koupením nového předního dílu se nevyhnu..jsou na výběr dvě varianty

Přední díl Výfuku od cc díly s vlnovcem výroba Tyll (2100.- cca)

Přední díl výfuku od prima s vlnovcem výroba Polmostrów (1300 cca)

Zatím váhám které objednat...

Ovšem nastává otázka co s tím katem? Emise zatím nijak řešit nepotrebuju, takže tam půjde ta imitace katu zpátky navařit na nový přední díl.?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...