Přejít na obsah

Pískání brzd


fencl.tom

Doporučené příspěvky

  • o 9 měsíců později...

ritorezky - Cau,me to dela to same co tobe na OII dela mi to na levem prednim kole,kdyz se kouknes meli by byt vnejsi hrana na kotouci nesjeta po obvodu,takze je tam takovej schod na konci kotouce,kdyz to zkusis prstem tak to ucitis urcite,takze kdyz zabrzdis tak se desticky zvrchu dotkne te nesjete hranky a to piska,kdyz prislapnes vic tak to nedela bo je to vic zahrate ty kotouce nez ta hranka.Jedina moznost je to vzit na soustruh a sjet tu hranku ale proc to dela to nevim,jestli jsou posazene desticky min nez je kotouc,nechapu :smich: to je vse co vim.srry

Odkaz ke komentáři

Nevadi to nicemu,tak jak rika predemnou je tvrdi bud kotouc nebo desticka,brzdy ucinek je stejny,staci to nechat na soustruhu sjet do rovna a nic piskat nebude ale pokud to tak nechas,muze se to udelat znova ta hranka,me to taky stve ale vydrzim to,pak az to vymenim tak si dam stejne kotouce a desky,mam ted ATE kotouce a origo desky se senzorem skoda,nekde je chyba a to jsem si myslel ze nebude

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

@PRINCES : ked myslis dat rovnake kotuce aj dosticky, tak ja mam oboje od ATE. Mam powerdisc a klasicke dosticky. Menil som to vsetko naraz a tak cca po 4000 to zacalo piskat. Zerie ma to tiez. Ked dobrzdujem pomaly, tak nepiska,ale ked pritlacim na brzdu,tak zacne zavijat.

 

Rozmyslam,ze po tychto dostickach, dam od ATE tvrdsie, tie keramicke dosticky a uvidime.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

ja odporucam WD :rolleyes: alebo vazelinu :lool: :palec:

 

 

Většinou brzdy pískají, protože se k do nich dostala mastnota.

 

Kotouč se dá snadno odmastit, destičky stačí někdy vyndat a mírně obrousit dosedací plochy jemným brusným papírem. Většinou jsou už ale bohužel destičky moc nasáklé-jsou porézní a pomůže výměna destiček + odmaštění kotouče.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Já mám cca 600 km po výměně kotoučů a destiček všude.

 

Teď mi to začalo pískat vpravo vpředu, ale jen když jakoby úplně zastavím...

Když přibržďuji jen určité rychlosti na jinou, ať už je jakákoli, tak nic. Opravdu to píská jen při úplném zastavování, a to dost...

Jinak vpředu jsou kotouče i destičky Feroda...

 

Nevíte čím by mohlo být způsobený tohle?

Odkaz ke komentáři

Ritorezky:tvoj problem s bubnami bude v samostavoch,maju vydrane hrany a preto sa zle nastavia.mal som to iste,vymenil som samostavy+rozperky a odvtedy pokoj.

 

Co sa tyka piskania,tak asi kazde auto obcas piska,aj moje.ked je to uz vela,tak hodim dole kolo a strmen dobre vystriekam cisticom brzd a mam pokoj na chvilu mal som vybrate aj dosticky,zbrusoval hrany ale pomohlo to len na chvilku.piskanie sposobuje prach z dosticiek,preto je to taky piskot ale kludne tam moze byt aj kamienok ale to by si videl ryhu v kotuci.

 

To ze vam piskaju predne brzdy pri jazde,tak by som rozobral dosticky a pecistil+premazal vodiace piestiky.na zadnych kotucoch to iste ale tam to moze sposobovat aj pridrete lano rucnej brzdy.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Mě to také v celku dost píská, ale jen při pomalém dobrzďováni. Po přehození na letní AL disky jsem si všiml, že jsou po chvilce hodně špinavé a to pouze ve předu-v zadu mám bubny.

Pokusím se sundat a očistit kotouče+destičky a promazat vodiče brzd

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • jakože ja to prikryvam ještě kryci plachtou, takže to by se moc neotestovalo ... spíš by mě zajímalo, kde by byla jaká promáčklina, protoze nektery ty kusy byly fakt tezky...
    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
×
×
  • Vytvořit...