fencl.tom Odesláno Září 13, 2010 Sdílet Odesláno Září 13, 2010 Zdravím,prosím o radu.Před cca 10tis km jsem na Octavii 1997 měnil brzdové kotouče a destičky,dával jsem vse nové Ferodo.Problém je že mi brzdy zacaly při brždění pískat a pískají i zatočím li za jízdy doprava.... Trvá to už celých 10tis km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ritorezky Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 me to zas po vymene piska když jdu pomalu kolem 50/hod a když malinko zmačknu brzdu piskani prestane,ale nepisat to stale. ale mam dalši problem hřejou se my bubny,jeden vic druhy min-mam vymenene : prasatka,brzdovka,obloženi,bubny,kde je problem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 ritorezky - Cau,me to dela to same co tobe na OII dela mi to na levem prednim kole,kdyz se kouknes meli by byt vnejsi hrana na kotouci nesjeta po obvodu,takze je tam takovej schod na konci kotouce,kdyz to zkusis prstem tak to ucitis urcite,takze kdyz zabrzdis tak se desticky zvrchu dotkne te nesjete hranky a to piska,kdyz prislapnes vic tak to nedela bo je to vic zahrate ty kotouce nez ta hranka.Jedina moznost je to vzit na soustruh a sjet tu hranku ale proc to dela to nevim,jestli jsou posazene desticky min nez je kotouc,nechapu to je vse co vim.srry 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ritorezky Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 a to piskani vadi nečemu okrem mich uši? nesjede so to po najeti nakych km ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Nam to doma dela na Pande, posledni dobou se zda, ze se to ojelo a uz to nepiska. Alespon ja mam ten pocit. Jinak to nicemu nevadi, meli jsme to v servisu, komplet rozebrany, vycisteny atd, ale piskalo porad. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 tvrdsia zmes v oblozeni,popripade nejaka spina,ktora sa dostala medzi kotuc a oblozenie,nevadi to nicomu,nemusis sa bat,len sem tam pozri ci ti to moc nederie kotuc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Nevadi to nicemu,tak jak rika predemnou je tvrdi bud kotouc nebo desticka,brzdy ucinek je stejny,staci to nechat na soustruhu sjet do rovna a nic piskat nebude ale pokud to tak nechas,muze se to udelat znova ta hranka,me to taky stve ale vydrzim to,pak az to vymenim tak si dam stejne kotouce a desky,mam ted ATE kotouce a origo desky se senzorem skoda,nekde je chyba a to jsem si myslel ze nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
culda Odesláno Březen 25, 2012 Sdílet Odesláno Březen 25, 2012 mam to samé ( kotouče Brembo ) už se to pískání nedá vydržet . píská to od výměny ( nyní najeto asi 8tis.) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Březen 25, 2012 Sdílet Odesláno Březen 25, 2012 @PRINCES : ked myslis dat rovnake kotuce aj dosticky, tak ja mam oboje od ATE. Mam powerdisc a klasicke dosticky. Menil som to vsetko naraz a tak cca po 4000 to zacalo piskat. Zerie ma to tiez. Ked dobrzdujem pomaly, tak nepiska,ale ked pritlacim na brzdu,tak zacne zavijat. Rozmyslam,ze po tychto dostickach, dam od ATE tvrdsie, tie keramicke dosticky a uvidime. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
culda Odesláno Březen 25, 2012 Sdílet Odesláno Březen 25, 2012 tak dnes mam takové zjištění . píská( něco jako meluzína ) při rychlosti do 70km/h , pak už to nedělá . nemůže to být ložisko ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Boodie Odesláno Červenec 12, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2012 ja odporucam WD alebo vazelinu :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VLAN Odesláno Červenec 13, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2012 ja odporucam WD alebo vazelinu :lool: Většinou brzdy pískají, protože se k do nich dostala mastnota. Kotouč se dá snadno odmastit, destičky stačí někdy vyndat a mírně obrousit dosedací plochy jemným brusným papírem. Většinou jsou už ale bohužel destičky moc nasáklé-jsou porézní a pomůže výměna destiček + odmaštění kotouče. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Květen 2, 2016 Sdílet Odesláno Květen 2, 2016 Já mám cca 600 km po výměně kotoučů a destiček všude. Teď mi to začalo pískat vpravo vpředu, ale jen když jakoby úplně zastavím... Když přibržďuji jen určité rychlosti na jinou, ať už je jakákoli, tak nic. Opravdu to píská jen při úplném zastavování, a to dost... Jinak vpředu jsou kotouče i destičky Feroda... Nevíte čím by mohlo být způsobený tohle? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofa Odesláno Květen 2, 2016 Sdílet Odesláno Květen 2, 2016 Ritorezky:tvoj problem s bubnami bude v samostavoch,maju vydrane hrany a preto sa zle nastavia.mal som to iste,vymenil som samostavy+rozperky a odvtedy pokoj. Co sa tyka piskania,tak asi kazde auto obcas piska,aj moje.ked je to uz vela,tak hodim dole kolo a strmen dobre vystriekam cisticom brzd a mam pokoj na chvilu mal som vybrate aj dosticky,zbrusoval hrany ale pomohlo to len na chvilku.piskanie sposobuje prach z dosticiek,preto je to taky piskot ale kludne tam moze byt aj kamienok ale to by si videl ryhu v kotuci. To ze vam piskaju predne brzdy pri jazde,tak by som rozobral dosticky a pecistil+premazal vodiace piestiky.na zadnych kotucoch to iste ale tam to moze sposobovat aj pridrete lano rucnej brzdy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Květen 27, 2016 Sdílet Odesláno Květen 27, 2016 (upraveno) Mě to také v celku dost píská, ale jen při pomalém dobrzďováni. Po přehození na letní AL disky jsem si všiml, že jsou po chvilce hodně špinavé a to pouze ve předu-v zadu mám bubny. Pokusím se sundat a očistit kotouče+destičky a promazat vodiče brzd Upraveno Květen 27, 2016 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.