mbaud Odesláno Září 29, 2010 Sdílet Odesláno Září 29, 2010 Kdy je potreba vymenit zhavivi svicky,po kolika km? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Září 30, 2010 Sdílet Odesláno Září 30, 2010 bych to viděl tak cca po 100tis. jak které a záleží kde jezdíš. Zkus je překontrolovat multimetrem, měli by mít odpor kolem 0,5 ohmu tuším. Pokud bude odpor nula, tak sou přerušené a vyhod je! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mbaud Odesláno Září 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 30, 2010 ja mam prave najeto 145.000 a jeste jsem ne nemenil,a zatim startuje bez problemu,tak nevim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Září 30, 2010 Sdílet Odesláno Září 30, 2010 To auto máš od novýho jako? No tak ted to startovat bude pěkně, jelikož je relativně teplo....to poznáš, až teploty padnou pod nulu. Ale za přeměření svíček nic nedáš, je to práca na deset minut. Ono aji kolikrát ta svíčka je dobrá, ale jak už je stará, tak nežhaví celá část svíčky a za tu chvilku to třeba není ideální. To už je na každým, jestli to vymění preventivně nebo až v zimě to pounáš na startech. Ono to stejně chytne vždycky, aji bez žhavení, pokud teda nejsou extrémní mrazy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mbaud Odesláno Září 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 30, 2010 auto nemam novy,ale myslim si ze predtim ty svicky nikdo nemenil,protoze ani rozvody nebyly meneny. tak uvidim v zime co to bude delat,kdyztak navstivim servis,i kdyz tam jezdim nerad :) ani nevim jak bych to mel zmerit,kde se to meri. ohmmetr ale mam. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Říjen 1, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2010 Aha…to dost riskuješ se 145 tis naběhanýma. Rozvody se dělají při 100tis. nebo 120. a je lepší je udělat o trochu dřív. Svíčky sou normálně ze předu na motoru, když odděláš plastovém kryt motoru, tak je uvidíš. Vede k nim takovej tvrdší kábl a je rozvětvenej k nim jak hrábky. Ten odděláš, musíš trošičku zabrat, je tam nacvaklý, pak vemeš multimetr a jeden kábl dáš na vrch svíčky a druhý na kostru. Samozřejmě si nastavíš, že chceš měřit odpor a podle toho poznáš, jestli je přerušená nebo dobrá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mbaud Odesláno Říjen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 2, 2010 Zapomnel jsem napsat,ze rozvod nebyly predchozim majitelem meneny,ale ja jsem si je radsi pri 105.000 nechal vymenil,takze rozvody mam v pohode,to bych si nerisknul. Ale na tu kontrolu svicek se vrhnu v tydnu. Diky za info. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrzkopecku Odesláno Listopad 30, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2010 Včera jsem zjistil, že kabel který je připojen ke žhavícím svíčkám na nich nedrží. Vyndal jsem i svíčky, jsou tam zn. BERU. Svíčky jsem zkusil a jsou O.K., ale kabely z nich vypadávají. Jsou to svíčky, která mají na konci plošku. Nové svíčky, které jsou na tento motor AHF mají kabelový konec kulatý a kabel na ně nejde. Měnil někdo ten kabel? Nebo jak ty svíčky zapojit, aby to nevypadávalo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 4, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2010 které koupit? http://www.cc-autodily.cz/search/?kod=N++10140105 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Prosinec 4, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2010 (upraveno) Tome, ty od fa. BERU (prostredni ) Upraveno Prosinec 4, 2010 uživatelem maros 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr.Freezer Odesláno Prosinec 7, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2010 ja som kupil NGK... zo starych uz nesiel ani jeden.. nahodil som nove a rano -10 a ja som nazhavil a nastartoval ako v lete... sam som bol prekvapeny... uplne na brnk chytila... len teraz mam problem ze mi mrznu lanka z riadiacej paky... neviete poradit ako to namazat, popripade ako inak sa vyhnut tomu zamrznaniu??? dakujem pekne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 jaký je utahovací moment, kterým by měly být svíčky dotaženy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Prosinec 10, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2010 S citem, ale silou. chtěl bych vidět, kdo to utahuje momentákem. jeden ze sta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 10, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2010 S citem, ale silou. chtěl bych vidět, kdo to utahuje momentákem. ;) jeden ze sta. tak to bych právě chtěl být nyní ten jeden ze sta. Už jsem to jednou měnil, taky jen "s citem", ale chci to zejtra vyměnit a budu mít momentový klíč, tak proč to neudělat. Jen nevím, jakej moment. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
STIB Odesláno Prosinec 11, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 15Nm ne víc!!!!!!!!!!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 11, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 15Nm ne víc!!!!!!!!!!!!! no to jsem si právě myslel, ono tohle číslo tam je totiž na krabičce napsáno vedle symbolu klíče, jen jsem si nebyl jistej. Díky ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 11, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 vyměněno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 11, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 u Audi A6 5nM 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 16, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2010 kunda z ryby :( Tak referovala manželka, že se to sice trošku zlepšilo, ale stejně to startuje blbě. To jsem nečekal. Tak a co teď? V čem je krpa? Baterka? Ta je ještě asi původní. Palivový filtr? Ten je měněný asi před 10.000km u Jeřába. Startovací dávka paliva? Jak je kolem nuly a výš, tak to chytá na drnc, jak je víc pod nulou, tak je to jak stará liazka než to naskočí. Jsem si jednoznačně myslel, že byly v hajzlu svíčky. Že by to byla ta baterka? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 18, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2010 Pánové. tak co by to mohlo být? Sice žena říkala, že teď už to startuje na drnc, ale prej první dva dny to chvilku musela protáčet než to chytlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Prosinec 28, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2010 Pokud máš OK svíčky tak ještě zkontrolovat předvstřik. Měří se VAGem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 29, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2010 Ono to celkem chytá, dneska jsem ráno poslouchal jak žena startuje a chytlo to dobře, na drnc. Už jsem vykoukal, že to hůř chytá, když nejezdí denně a víc mrzne. Jsem skoro přesvědčený, že je to baterkou. Jak se pravidelně nedobíjí a mrzne hodně, tak už asi odchází do věčných lovišť. Auto je r.v2004 a baterka původní. Už jsem se o tom bavil včera i s Vittem, když se u mně stavoval a má stejnou zkušenost taky, že se mu takto projevovala stará baterka. S předvstřikem a pod se nic nedělalo a problém nastal až letos.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.