Přejít na obsah

zhavici svicky

mbaud

Doporučené příspěvky

To auto máš od novýho jako? No tak ted to startovat bude pěkně, jelikož je relativně teplo....to poznáš, až teploty padnou pod nulu. Ale za přeměření svíček nic nedáš, je to práca na deset minut.

Ono aji kolikrát ta svíčka je dobrá, ale jak už je stará, tak nežhaví celá část svíčky a za tu chvilku to třeba není ideální. To už je na každým, jestli to vymění preventivně nebo až v zimě to pounáš na startech. Ono to stejně chytne vždycky, aji bez žhavení, pokud teda nejsou extrémní mrazy.

Odkaz ke komentáři

Aha…to dost riskuješ se 145 tis naběhanýma. Rozvody se dělají při 100tis. nebo 120. a je lepší je udělat o trochu dřív. Svíčky sou normálně ze předu na motoru, když odděláš plastovém kryt motoru, tak je uvidíš. Vede k nim takovej tvrdší kábl a je rozvětvenej k nim jak hrábky.  Ten odděláš, musíš trošičku zabrat, je tam nacvaklý, pak vemeš multimetr a jeden kábl dáš na vrch svíčky a druhý na kostru. Samozřejmě si nastavíš, že chceš měřit odpor a podle toho poznáš, jestli je přerušená nebo dobrá.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Včera jsem zjistil, že kabel který je připojen ke žhavícím svíčkám na nich nedrží. Vyndal jsem i svíčky, jsou tam zn. BERU. Svíčky jsem zkusil a jsou O.K., ale kabely z nich vypadávají. Jsou to svíčky, která mají na konci plošku. Nové svíčky, které jsou na tento motor AHF mají kabelový konec kulatý a kabel na ně nejde. Měnil někdo ten kabel? Nebo jak ty svíčky zapojit, aby to nevypadávalo?

Odkaz ke komentáři

kunda z ryby :( Tak referovala manželka, že se to sice trošku zlepšilo, ale stejně to startuje blbě. To jsem nečekal. Tak a co teď? V čem je krpa? Baterka? Ta je ještě asi původní. Palivový filtr? Ten je měněný asi před 10.000km u Jeřába. Startovací dávka paliva? Jak je kolem nuly a výš, tak to chytá na drnc, jak je víc pod nulou, tak je to jak stará liazka než to naskočí. Jsem si jednoznačně myslel, že byly v hajzlu svíčky. Že by to byla ta baterka?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ono to celkem chytá, dneska jsem ráno poslouchal jak žena startuje a chytlo to dobře, na drnc. Už jsem vykoukal, že to hůř chytá, když nejezdí denně a víc mrzne. Jsem skoro přesvědčený, že je to baterkou. Jak se pravidelně nedobíjí a mrzne hodně, tak už asi odchází do věčných lovišť. Auto je r.v2004 a baterka původní. Už jsem se o tom bavil včera i s Vittem, když se u mně stavoval a má stejnou zkušenost taky, že se mu takto projevovala stará baterka.

S předvstřikem a pod se nic nedělalo a problém nastal až letos..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...