Přejít na obsah

Správný olej ?


Doporučené příspěvky

No tu na Zlínsku většína O1RS jezdí na 10w60 údajně má RS hodně špatné chlazení oleje, už to dlouho plánuji zjistit přes diagnostiku za jízdy, ale nějak jsem se k tomu nedostal jestli je ten olej fakt přehřátý. Moje logika je ta, že s tím zas tak závodně nejezdím, tak mi stačí horší 50ka. Až něco zjistím, tak dám vědět.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Ahoj, minulý týden jsem koupil dovozovou O1 1.8T 20V z Německa. Auto má v servisní knížce typový štítek s označením QG1 (proměnlivý servisní interval výměny oleje). Z německých servisů jsou v knížce vylepeny samolepky s Longlife service označením. Chci si pro jistotu vyměnit olej. Problémem je, že jsem nikde na autě ani v servisce nenašel, co je v autě nalito. S autem budu jezdit krátké 15km přejezdy do práce a občas to protáhnu dál na nějaký rodinný výlet nebo dovolenou. A radši bych olej měnil častěji dle krátkého servisního intervalu. A nyní bych vás chtěl poprosit o radu či váš názor. Jaký olej použít? Mám použít olej s normou pro krátký servisní interval VW502.00 anebo mohu použít olej s normou VW504.00 (LL) s tím, že bych ho stejně měnil za kratší dobu (10tis km)?

Odkaz ke komentáři

ahoj, tak to je na tebe. Mozes nechat v RJ nastavene QG1 a liat tam longlife s tym,ze si zapises, kedy vymenit. Alebo to v RJ prestavis na QG2 ,aby aj RJ vedela a ohlasi servis skor na pristrojovke.

 

co sa tyka normy, ja tiez davam 5W50 a menim to kazdych 8tisic km. Uz som absolvoval 2 vymeny po 8 tisic ,teraz o dva tyzdne caka tretia. Lejem tam Mobil 1 Peak life 5w50.

Inak co sa tyka toho prehrievania tak to je pravda, tie 1.8T sa hreju teda riadne a tam podla mna aj 5W40 je v lete po zahriati len vodicka a pochybujem,ze to nejako dobre maze.

Odkaz ke komentáři

5W40 se mi v létě v koloně pohybuje kolem 100°C. Mimo město záleží na stylu jízdy, ale počítám tak kolem 95°C. V zimě mi nepřeleze ani cca 85°C, takže si myslím, že 40 pro běžné ježdění je dostačující. Jinak dávat 10W60 je podle mě zbytečnost, přijde mi lepší 5W50, pokud nemá člověk to auto čistě na závody. Ale rozhodně bych olej měnil max v 10tisících km a nedával bych tam nějaké srágory.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Já Sunoco Sportivo v 1.8T mám a úplně bez problémů. Častá výměna oleje (u mě cca 8 - 10tkm) u tohohle motoru je to nej, co pro něj může člověk v tomhle směru udělat. Uvnitř čisto, žádné usazeniny (jako po LL oleji) a sítko čisté.

Razím heslo: lepší levnější olej a častěji měnit, než hyper drahý olej s delší výměnou.

 

souhlas ;)

Odkaz ke komentáři

no tak ja menim tu 5W50 kazdych 7500km :lol: zapisujem si to do debilnicka,aby bol prehlad. Ale rozmyslam prejst na 5W40 naspat kvoli znizeniu spotreby - ale zas tam je otazka,ci nevzniknu v motore tak vysoke teploty,ze sa pretrhne mazaci film. Rozmyslam dat pridavny olejovy chladic a jazdit na 5W40.

Mam odstraneny obmedzovac, cize mozem to vytocit aj za 7500ot :lol: ale to uz je nezmysel,tak tocim max 6000ot pri hravej jazde. Len to si uz nie som isty, ci 5W40 to vie rozdychat v lete, ked je vonku +30.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Pro pevný interval hledej oleje s VW 502.00. Doporučuju měnit 10tkm/1rok. Já používám 5W40, ale víceméně se jezdí se vším možným (dokonce i oleje, co normu nesplňují). Důležité je koupit kvalitní olej. Osobně bych klidně zvolil teď nějaký obyčejnější a vzhledem k předchozím výměnám bych klidně interval zkrátil na polovinu, aby se motor pročistil.

 

Ale obecně jaký olej zvolit se dočteš dokonce v tomhle tématu.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...