Přejít na obsah

Autobaterie

Doporučené příspěvky

Díky za odpovědi moc mi to pomohlo. Taky jsem si myslela,že silnější je hloupost,ale všichni do mě hučeli silnější. Tak proto jsem si psala o Váš názor. Jo tu 55 tam už mám od té doby co jsem to koupila tak jak mi pak dosloužila tak jsem koupila novou tu samou 55 akorát nějakou polskou baterku,která šlapala přes pět let. Takže ani nevím jaké Ah tam byli od výroby. Díky :+)

Odkaz ke komentáři

tak já tam mám 44Ah, ale vzhledem k tomu, že nejezdím každý den a je tam kupa elektrických "serepetiček", připadá mi tak tak vyhovující.

Podlemě by byla ideál 55Ah

Co se týče značky-mám takového favorita: BOSCH Silver...neboť sestra ji má ve Feldě už od doby co ji koupila před zhruba 5 roky. Párkrát se ji podařilo vymlátit naprosto úplně a nevěřil jsem, že to ještě rozchodí. Nabil jsem ji a šlapala bez problémů dál.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

kdosi sem dával naskenované články o 1,6 55Kw a v jednom byla po představení Octavie v GLX uváděná autobaterie 60Ah. světe div se většina má 44Ah. možná úspory ve fabrice, ale já tvrdím, že 44Ah není optimální.

Mám tam 44Ah BANNER ještě na účet původního majitele z roku 2007, ale popravdě čekám kdy(konečně) chcípne.

Navíc mi připadá, že při startu neudrží napětí. Rozhodně nemá startér kdoví jaký "švih" ale jakš takš s AEEčkem otočí. Ono je otázka jestli taky nevymontím startér a nenechám ho zkontrolovat, vyčistit a promazat. Dle všeho na něj nebylo 11 let sáhnuto.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Já tam mám skoro rok 45 Ah StarLine :palec:  v létě to bylo v pohodě a tetkom se mi stává že, plně nabitá autobaterie cca za 1 týden vybije tak ,že ani nedokáže nastartovat když jsem to měřil tak v klidu mám odběr 0.03 A takže opravdu netuším čím to je asi šmejd baterie. 

tak určitě má auto nějaký klidový odběr...přece jen tolik ŘJ (motor, centrál...)

já třebas nejezdím denně a po týdnu je takypoznat, že už točí méně. Navíc nemám denní svícení-takže na krátký trase se stejně baterka nedobije nijak valně.

Prostě další baterka bude větší. Minimálně 55Ah :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

No decka, ja byl minuly tyden kupovat novou a kdyz jsem panovy rekl ze mam ve sve okte 44ku tak na me vykulil oci a cumel jako blazen, pak me tam zacal poucovat ze podle tabulek a bla bla bla tam ma byt 52ka. Ja chtel silnejsi, aspon tu 60-70 kvuli audio+video zastavbe ale to mi odmitl, ze takove prasarny nedela. Takze mi rekl ze max mi da 55 jinak at si jdu jinam :palec: tak jsem ji koupil no ;) je to VARTA BLUE LINE a zatim spokojenost :smich: i v tehle zime chyta :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Měl bych dotaz:Dá se nabíjet zalitá baterka?Byl sem zvyklej na klasiku,měřit hustoměrem a popřípadě nabit.Ale teď mám zalitou a výčka prostě nejsou a nějak se mi zdá,že není uplne ok.Proto bych ju chtěl nabit,ale nevím kama pak utikyjí ty plyny.Nevíte někdo,jestli jo ,nebo to fakt nejde?Díky!

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě, že se dá zakrytá (bezúdržbová) baterka nabíjet. Tyto baterky sice většinou nemají víčka, ale ničeho se bát nemusíš, pro odvedení plynů mají speciální odvětrávací systém. Jinak na tyto baterky je nejlepší nabíječka řízená mikroprocesorem, která umí vyhodnotit stav nabití a po nabití se automaticky odstaví, aby právě nedocházelo k plynování elektrolitu a tím pádem i k odpařování toho elektrolitu ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ahojte, mam taku otazocku ohladom autobaterie. Kupovana bola v roku 2008, cize ma za sebou uz 3 zimy a teraz ide 4ta zima. Mam 44Ah. Problem je v tom, ze ak auto necham 6 dni bez nastartovania, tak na 7 den to na prvykrat nechyti - a znuluju sa hodiny a pocitadlo km. a otocim klucom zas a uz nastartujem.

Kedze auto pouzivam len raz za tyzden - 130km cesta ,potom auto odparkujem a tyzden stoji - pouzivam MHD, nakolko si nebudem nicit podvozok po tych strasnych mestskych cestach. Jazdim len dialnice. Chcem teda v polke tyzdna,teda po troch dnoch preventivne nastartovat a nechat to tak 5 minut bezat na volnobeh,aby sa to nieco dobilo a potom zase o 3,4 dni,to uz idem na tu dlhsiu cestu domov, aby to chytilo.

Teda myslite,ze to tak mozem robit po tuto zimu? Buducu zimu uz chcem kupit novu bateriu. Chcem tam dat tak 60Ah, pripadne 66Ah - ako davali do prvych GLX. Mam aj pridavny alarm a este tam idem dat nejake ficurky,teda to ma a bude mat vacsi odber.

Odkaz ke komentáři

Něco bude špatně, aby jsi měl po týdnu stání tak slabou baterku, aby ti zhasínaly budíky. Nech si změřit odběr proudu když je auto v klidovém stavu, pokud bude vše OK, tak bude asi na vině baterka. To startování na 5 minut je k ničemu, to tu baterku nedobije, musel by jsi nechat motor běžet aspoň 15-20 minut, řešení je pokud máš garáž se zásuvkou koupit oživovač baterií. Na tento oživovač můžeš nechat zapojenou baterku pořád, až před jízdou ho odpojíš a můžeš jet :)

Odkaz ke komentáři

Ked, tak si to skusim zmerat sam ampermetrom. Lenze aka hranica odberu je este OK? :blink: ,zerie to len napajanie budikov a alarm. Garaz nemam, stoji to len vonku. Kedze ma baterka 4 roky uz,tak tipujem asi ju. V lete som take problemy nemal. Auto stalo takisto taku dobu a v pohode som v lete nastartoval. Problemy zacali az teraz pri teplotach okolo 0. A nic som s elektrikou nerobil, nic nepridaval, teda odber to ma rovnaky ako v lete.

Odkaz ke komentáři

Klidový odběr proudu při zamčeném autě by měl být asi kolem 30mA (s alarmem možná o něco víc cca 40mA), tak to zkus proměřit. Jinak to samozřejmě může být i baterkou, některá vydrží 6 let jak nic a některá 4 roky s bídou, u tebe to asi bude ta druhá možnost :huh:

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Tak otevírám témátko po delší době :P .

Moje Banner 44Ah dosáhla úctyhodného věku 7,5 roku.

Jako pořád ještě startuje, ale už neudrží kapacitu. Kolem nuly s AEEčkem otočí, ale už je to vyloženě o nervy jestli jo. Naštěstí benzínu stačí celkem málo. Napětí má dobré, světla a vše ostatní táhne, ale je poznat, že velký odběr startéru už zvládá tak tak.

Takže jsem dostal nabídku na Banner 55Ah za 1200,- a si do toho půjdu. Váhám mezi 44Ah a 55Ah...i ta 55Ah se tam krásně vejde...dávat nad 60Ah už mi připadá zbytečné.

Mohla by vydržet zase 7 let což?.. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

K tomuto tématu bych se rád na něco optal. Baterii mam Vartu blue dynamic 62Ah je stará rok a pořád v pohodě akorát mi prostě přijde že má auto málo šťávy :) projevuje se to tak že když nemám nic zaplý tak motor krasně drží otáčky ale jakmile zapnu světla tak mi klesnou otáčky a když do toho ještě zapnu ventilátor na polohu 2.stupeň, tak začnou otáčky kolísat a občas mi chudinka i chcípne. Může to být nedostatkem šťávy? Mám se zaměřit na baterii nebo na altík? Altík když jsem proměřoval tak měl při zapnutých světlech 13.8V(na baterii). Dělalo to i když byla baterka nová takže tou to asi nebude. A ještě malej dotaz, jakou nejsilnější baterku tam můžu dát?

Předem děkuji J.H.

Odkaz ke komentáři

13,8V při zapnutých světech je málo, takže se zaměř na alternátor nebo na kabel co vede z alternátoru. Baterka bude určitě dobrá, pokud motor normálně startuje. Ohledně velikosti baterky, tak kolem 60Ah je pro tento motor ideál, ale pokud chceš větší, tak není problém. Problém je v tom, že pokud teď máš baterku v nějakém obalu, tak se ti větší (silnější) baterka do toho obalu nevejde, ale pokud ti nevadí, že baterku nebudeš mít zakrytou, tak tam můžeš dát klidně i 80Ah baterku, ale pokud nebudeš mít opravené to dobíjení, tak ti větší baterka v ničem nepomůže ;)

Odkaz ke komentáři

Nemáš zač, při zapnutých světlech by napětí nemělo jít pod 14V. Já mám v palubce nainstalovaný voltmetr http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=22374&hl=voltmetr , takže vím, jaké napětí při jakých zapnutých spotřebičích v autě je. Při vypnutých světlech je napětí okolo 14,3-14,4V a při zapnutí světel napětí spadne na cca 14,2V a když k tomu např. zapnu vyhřívání zadního okna, tak je napětí okolo 13,9-14V a to už je slušnej odběr proudu, když jsou zapnutý světla s výhřevem... ;)

Odkaz ke komentáři

Můj názor je, že bohatě dostačuje 55Ah. Už je namontovaná. Krásně tam sedla :palec:

PS: já myslím, že ti bude stačit vyměnit regulátor napětí na altíku. Už to mám taky za sebou. Teda ten můj přestal dobíjet jaksi úplně. Rozsvícená kontrolka dobíjení a 15Km cesta k domovu bez něj :)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...