Přejít na obsah

Výměna chladící kapaliny

Doporučené příspěvky

• o 2 roky později...

Dobry den,

chtel bych se zeptat jakou chladici tekutinu dat do octavkx ll, 2008,77kw,na spodine vycka mam cislo PA GF,380 121 321,nyni je tam cervena g12. Tych g12 je mnoho,nebo je to jedno? Dik

Daval jsem normalne primo klasicky Fridex G12 od Velvany, tusim ze se to od nich jmenuje G plus a nemel jsem zadny problem. Dulezite je podle me ctit normu VW TL 774 D/F, jestli se nepletu. Znacku bych az tolik neresil, kdyz to bude splnovat normu, tak to bude ok, ale Velvana neni spatna. Pokud chces mit jistotu, tak kup G12 orginalni Skoda a je to ;).

Odkaz ke komentáři

Daval jsem normalne primo klasicky Fridex G12 od Velvany, tusim ze se to od nich jmenuje G plus a nemel jsem zadny problem. Dulezite je podle me ctit normu VW TL 774 D/F, jestli se nepletu. Znacku bych az tolik neresil, kdyz to bude splnovat normu, tak to bude ok, ale Velvana neni spatna. Pokud chces mit jistotu, tak kup G12 orginalni Skoda a je to ;).

Dik za radu.ptal jsem se proto ze jsem cetl od jedneho kluka ze na vycku je cislo podle ktereho se to da urcit.jasne specigikaci dodrzim,mam tam g12.dnes jsem volal do prodejni a maji origo g13,ktera nahradzuje g13 za 120 korun,tak to je slusna cena.akorat by se chtel zeptat ,nevis mnozstvi?vim ze se doporucuje redeni 1:1,a predpokladam kolem 3 l.nekdo psal ze sa ma vypustit spodnym ventilem na chladici pri otevrenem vyku a pak jeste odpojit hadice pri drzaku olej.filtra ale to asi nezvladnu.bude to moc vadit?dik

Dik za radu.ptal jsem se proto ze jsem cetl od jedneho kluka ze na vycku je cislo podle ktereho se to da urcit.jasne specigikaci dodrzim,mam tam g12.dnes jsem volal do prodejni a maji origo g13,ktera nahradzuje g13 za 120 korun,tak to je slusna cena.akorat by se chtel zeptat ,nevis mnozstvi?vim ze se doporucuje redeni 1:1,a predpokladam kolem 3 l.nekdo psal ze sa ma vypustit spodnym ventilem na chladici pri otevrenem vyku a pak jeste odpojit hadice pri drzaku olej.filtra ale to asi nezvladnu.bude to moc vadit?dik

tak uz jsem se o tom docetl vyse dle navodu.super.tak uz mam jenom posledni otazku.o-krouzky mysli asi na hadici,ze?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak jsem výmenu kapaliny konzultoval přímo v servise škoda a následně ješte v auto kelly - řeklim, že se to nemění resp. se s tým ještě nesetkali - podle me je to blbost, protože nekde jsem četl , myslím v iDnes odborníka , který tvrdí že měnit by se měla co 3 roky... když jem kupoval kapalinu je tam expirační doba 5 let , co značí že po tejto dobe už nemá tnegarantují její účinnost, mimo to destilovaná voda má taky nejakú expiračku, takže kdo tvrdí, že se nemění říka nesmyli...

dále jesm chtěl říct, že napr. moje octavia nemá vypuštací ventil na chladiči( octaviia ll, r.v. 2008, TDI 77 KW) co jsem byl dosti překvapen... v servisu mě kluk navigoval že je na pravé straně chladiče??? takže jsem to vypustil podle návodu - viz výš , odpojil spodní hadici- vyteklo asi 3,7 l.( byli v ní usazeniny )- tu pod olej.filtrem jsem už nechal tak - a nějaké O kružky jsem taky nepoužival , nechal jsem tam všesko jak předtým a pohododa funguje... ke chladíci kapaline můžu říct že škoda již výrabi G13, co nahrazuje G12 a je míchatelná s G12 - cena 120 za litr-myslím že v pohode :-)

Odkaz ke komentáři

Keď som ju menil ja,tak som to robil presne podľa DP... Hadicu som povolil spodnú na chladiči a ešte aj tú,ktorá je pod olejovým filtrom,tá mi dala riadne zabrať,pokiaľ som povolil sponu. Samozrejme som zabudol pustiť kúrenie,to mi pripomenul otec,to v DP nie je napísané,potom som nalial destilovanú vodu do expanzky a prefukoval som to... Z radiárora jej vytieklo celkom dosť. Potom som to celé zložil,nalial zriedené množstvo s destilkou a pomaličky dolieval. Mestilo sa jej tam strašne málo,tak som povolil vrchnú tenkú hadičku,ktorá ide do hrubej hadice,ktorá ide do chladiča-je na najvyššom mieste a pomaličky cez ňu unikal vzduch. Tento týždeň dával otec premerať do koľko °C je a vyšlo číslo -28°C :) . Toto je asi tak všetko o mojej výmene.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...