Přejít na obsah

modra "bloody DSG Marry"


Doporučené příspěvky

Nyni Skoda SuperB 2 3T5 combi - CFGB 2.0 TDi 125kW aneb prepravcem vzduchu od 08/2016 a pokracovani po Marry, jeste mu musim prijit na nejake jmeno :)

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=6493&p=1644690

 

veci na S2, co se daji dokodovat:

http://www.car-diagnostik.cz/dokodovani-vybavy-skoda/

 

 

## Prechozi O2 alias modra "bloody DSG Marry"

Zdar silu vsem mistnim Skodovkarum,
po roce umorneho vybirani a zvazovani vsech moznosti, prachu prodrbanych za proverovani atp. atp. jsem si ke svatku 11.11.2010 daroval jednu kocku puvodem z Francie, 1.9TDI, 77kW, 6st. DSG, vybavicka trosku pomazlena: 10 pytlu, ABS, ESP, ASR, dvouzonova klima, xenony, 17 alu, Columbus, Maxidot, parkovaky i na cele, par srand na volantu z RS - stejne tak jako sedacky, okna v elektrice, kridlo, tazne, mracitka a tonovana skla, urcite jsem na neco zapomnel, prece jen v oboru jsem piskle, misto aut jsem se do ted mazlil s pocitaci
- auto je z 09/2005, najeto 150.000km(uveritelna serviska), dle stavu a mechanika, co jel auto kupovat se mnou auto ve velmi dobrem stavu po motoricke strance i na pohled, ciste, ale zadna lestenka, se kterou jsem se na prohlidkach setkaval, auto jsem koupil od pana z Kutne Hory s tak ferovym jednanim jsem se setkal snad poprve, tezko soudit, zda byl jako prodejce opravdu tak schopny, ale vystupoval velmi ferove, zadny manipulator, klempir poznal par dodelavanych neduh, ale nez jsme stacili cokoliv rict, vysypal na nas informace o "skrytych" mouchach sam.

Auto jsem si pekne pojistil, prepsal na sebe a nafasoval svuj prvni technicak, takze reknu Vam, neverim, ze nekdo mel kdy lepsi svatek! :palec:
Co me ceka? Zimaky - na tuto sezonu neco hodne lowcost, rozvody, baterka a na jare filtry, kapaliny a nejake fajnove cisteni interieru, handsfree
Casem, az mi bude 77kW malo, tak asi zajedu za TDIfun a necham si udelat neco bezpecneho pro spojku.
Takze snad budu mit stesti a cekaji me bezne rezijni investice (naplne, zarovky... vsak vy nejlip vite)

Fotogalerie: enjoy!
acfotophpfoto217412441.th.jpg acfotophpfoto217412444.th.jpg acfotophpfoto217412447.th.jpg
acfotophpfoto217412448.th.jpg acfotophpfoto2174124411.th.jpg acfotophpfoto2174124418.th.jpg
acfotophpfoto2174124426.th.jpg acfotophpfoto2174124452.th.jpg acfotophpfoto2174124459.th.jpg

 

 

 

Obecne info, co jsem se nachazi na foru, v DP atp a ja ho nechci porad hledat:

 

z DP + Všeobecné informace

♦ Utahovací moment šroubů kola: 120 Nm
♦ Sup II 2.0 TDi CFGB 2011-2013, DSG napln 7.2l, doleva se pouze 5.5l
♦ Sup II 2.0 TDi CFGB 2011-2013, motorovy olej 4.3l pri vymene
109.000 km pouzito G00 179 0M3 viceucelove aditivum, takze to ted zase nejakou chvilku necham, pisou, ze se to ma delat pred olejem a kdyz jsem se bavil s TDIfun, tak mi rekl, ze co 100.000km, tak si k tomu jeste neco musim dohledat
110.000 km cekaji nas komplet vsechny filtry, olej, tentokrat i DSG olej i s filtrem, jeste mrknu do DP, jestli se k tomu zaroven u Supa neco nema udelat
Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři
vítej do clubu DSG! :( jinak je pěkně pomazlená.. :palec: to ten Frantík? nebo ten z Kutné Hory?

podle toho, co mam v papirech, tak vsechna prace je z Francie az na Columbuse a volant, to ma na praci ceska sikovna ruka :angry:

- jinak ma to mouchy, co si budem povidat - drobne oderky v laku (par pujde urcite rozlestit, par je hlubsich, ale nic, co je na prvni nebo druhy pohled videt), stejne tak na alu - takova ta obrubnikova klasika... ale i tak, oslovila me vsim a to tak, ze i kdyz jsem chtel ze zacatku cernou, ktera mi prisla nejhezci, tak kdyz jsem videl tuhle, tak bylo jasne, ci zaznam bude pristi v TP :D

Odkaz ke komentáři

Brno no super, mame pravidelne srazy, cisteni interieru exterieru mam znamyho na Lesny, par klubaku a znamejch z Brna u nej uz bylo a spokojenost, pomer cena vykon paradni, na fakt vyhrani si z lakem je tu nekde v odkazech odkaz na detailing forum. Na rozovody jsem jel do prahy ke Garnymu, protoze byla cesta. Nekteri klubaci z Brna jezdi do RF auto, ale nikdo s OII, jezdi tam pentadius (FI RS), burek (OI alias vysavac), Jim (SEAT), ja se tam chystam na vymenu oleje prevodovky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravim po delsi odmlce, auto uz mam ve svych rukou temer 2.5 roku, tak jsem si rekl, ze kdyz jsem za tu dobu hliniky, co tam mam, jeste ani trosku neskrabl, tak ze si ty puvodni ryhy, co tam jsou, proste necham poladit.

 

Prikladam proto par nahledu nize na stav, kdyz jsem to zavezl do dilny v Brne.

20130321103949.th.jpg 20130321103941.th.jpg 20130321103938.th.jpg

 

nejsou tam vsechny kola, byla to jen rychlovka focena mobilem v autodilne, ale musim rict, ze kdyz jsem na to koukal pozorneji, tak ze tam byly diry pekny, pak par obrubnikovejch klasik atp(viz originalni fotky v prvnim postu)...! Gumy v dilne sundali, prede mnou hliniky roztocili a svete div se, vypadalo to, ze disky byly lehce bouchly a to vsechny(ale divny, ze to moje rozmazleny pozadi vubec necitilo)...

ceska silnice, mozna i moje nepozornost na diry a mame tu 4x rovnani, 4x vyvareni der (jen lakovat a tmelit jsem nechtel), 4x lak, odhad 6000czk za vsechny 4 kousky.

 

Az bude hotovo, dam sem i fotky 'po', at mate nejakou referenci na www.diskservis.cz v brnenskych Obranech.

 

//edit:

nez se tak stane, tak jeste objednam nova vika hlavy pro hliniky a krytky sroubu, ty puvodni... to uz opravdu neni na paradu :)

Odkaz ke komentáři

Dobre ranko, takze cena 6000czk od diskservis.cz je za:

4x rovnani, 3x vareni, 4x tmeleni, 4x lak, kompletni vyvazeni

 

s tema novejma... mate pravdu, mohl bych je hodit na aukro, doufat, ze je prodam za aspon +-4k, pak si znovu tech 6k doplatit a koupit si treba nejaky novy z bazaru tady, ale co v pripade, ze bych je za 4k neprodal?... Navic se mi pegasusy libi, takze proto jsem zvolil tuhle cestu, prakticky jsou ted jako novy, nehazou atp...

 

vysledek podle me stoji za ty penize:

20130420121151.th.jpg 20130426184215.th.jpg

 

20130420121128.th.jpg

 

na fotce jsem nafotil jeste 'uspesne' vyklepanou mrizku leve mlhovky, loni jsem vyklepal po zime pravou, letos levou, je to tam jen na zacvaknuti, premyslim, ze tam hodim i trosku ciryho silikonu, at se to vazne nestane zbytecne znovu, nestalo se vam to taky nekomu? ;)

Odkaz ke komentáři

Auto taky neni zadna lestenka, verim, ze jsem ten pravy zacvaknul, jak byt zacvaknuty ma, proto drzi, ale levy... no, musim proste objednat, neda se svitit, jeste bych rad vymenil znaky za ty novy cernobily, to je proste pecka! Verim, ze i k moji svetle barve vozu to proste pujde, takova nenucena elegance :prcprc:

 

nasel jsem ale zatim jen zadni

 

mozna jeste chvili vydrzim, az ho budou mit i se stredovyma krytkama alu na cc-autodily, zatim nemuzu najit, ale.... treba hledam spatne

 

ty novy, to je proste parada...

esh_36847-1ST853630AAUL_.jpg

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

princes, kdyz uz vis tohle, tak mas znaky urcite vymeneny, takze moje otazka? Jak jsi na to sel? Od lesa horkovzdusnou pistoli, nebo jsi to rezal rybarskym vlascem? (zadny tema jsem tu nenasel, snad jsem hledal dobre)

 

nebo starou kreditkou, ktere si smirglem priostril okraje? //ten navod pro bmw mi prijde fajnovej, jen bych asi misto sroubovaku pouzil kramlicek na pradlo, ten je mekci! :palec:

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Urcite, diky moc, asi se do toho taky pustim a nafotim nejaky 'Newbie's Guide' pro tragedy jako jsem ja :palec:

 

netreba fotit jiz nafocene:

Galerie: ZDE

 

a potvrzeno, co se psalo vyse, ze na O2 pasuje jako prdel na hrnec:

Nový znak FII/R přední 5J0 853 621

Nový znak FII/R zadní 5J0 853 621 A

 

:palec:

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...